Direkt från hästens mun: Tips för korrekt Equine Dental Care

Genom processen att tämja hästar under århundradena har vi ändrat sin naturliga kost. Detta har en enorm inverkan på tandhälsan av hästen. Som människor hästar får två uppsättningar tänder i deras liv. Deras mjölktänderna kan börja komma in innan fölet ens född. En häst börjar få sina vuxna tänder runt 2 ½ års ålder. En häst ska ha alla sina vuxna tänder på runt 5-år gammal. Manliga hästar har ca 40 tänder och ston har ca 36 till 40 vuxna tänder. Säkerställa god tandvård kommer att öka hästens prestation och sannolikt förlänga deras livslängd.
Hästar kan drabbas av många dentala problem. Några av de vanligaste är onormalt långa tänder, infekterade tandkött, krokar formning, förskjutning, och en hel del andra. Det hjälper att veta när en hästs olika tänder bryta så att du kan upptäcka problem tidigare. Din veterinär bör ha ett diagram, men denna information är lätt att hitta på nätet också.
Räkna ut om din häst har en tand problem är inte så lätt som man kan tro. Vissa hästar ger mycket tydliga indikationer som ökande mängder saliv, förlorar foder från munnen när man äter, tunga hängande och motverka lite. Andra hästar inte riktigt visa tecken på ett potentiellt problem. Det är därför rätt veterinär vård är oerhört viktigt. Din veterinär bör göra en grundlig undersökning av din hästs tänder vid varje besök. Din veterinär kommer att hjälpa dig att hitta tandproblem innan de blir stora, smärtsamma frågor.
Förebyggande vård, annat än tandundersökningar under veterinär besök är ett bra sätt att hålla tandproblem i schack. Bland dessa är en process som kallas flytande. När en häst är i hagen de ständigt mumsa. De plockar upp smuts och grus, som inger en hästs tänder ner naturligt. När en häst matas i ladan fodret är mjukare och får inte ha samma effekt. Detta möjliggör en hästs kindtänder för att utveckla vassa spetsar. Dessa punkter utvecklas även på hästar som betar i hagen och oavsett utfodring metoder måste lämnas in av i en process kallas även raspig. Detta kommer att förhindra dessa vassa spetsar från att skära hästens kinder upp. Krokar också tas bort med en rasp eller mejsel.
Wolf tänder, små ganska förankring tänder, i allmänhet bort av veterinären, även om de inte orsakar problem för att förhindra smärta. Det är något som bör kontrolleras oftare när en häst är ung. Wolf tänder är mer benägna att utveckla när hästens mjölktänderna utvecklas.
Som en häst åldras kommer deras tandvårdsbehov förändras. En ung häst precis börjat utbildningen behöver en komplett dental examen. En äldre häst behöver en omfattande tandvård examen minst två gånger om året. En hästs tonåringar bör användas se till att de har en plan nivå lite så hästen kan ha en nivå slipning yta när de är äldre.
Även om du förmodligen inte kommer att kunna rädda din häst från varje tand problem kommer du att kunna undvika en hel del genom regelbundna kontroller. Det bästa sättet att hålla din häst glad och frisk är genom förebyggande vård. Se till att din veterinär håller på att slutföra regelbundna tandläkarbesök. Alltid ge din veterinär ringa så fort du märker din häst har problem med sina tänder!
Bayer Equine anslutning

Vad du bör veta innan Komma din Porcupine Puffer
Olika typer av djur Rehabilitering
Portugisisk Vattenhund
Hantering av fästingar och taggar i hundens Pad
Fördelar och nackdelar med att äga portugisiska Water Dogs
Vad ska du leta efter i en Boarding Kennel?
Hur man sparar en hund från Parvo
WrestleMania 25 Recap
Utfodring, bostäder och hantering en Pet Python Snake
Ta din hund att arbeta och du kommer både vara lycklig!
Borta Ferret Crazy

Leave a Reply