Din hund och din matta: Hur man tar bort Vomit från dina mattor

Det är en sällsynt hund verkligen att aldrig har en orsak att kräkas i hans eller hennes hela liv. Tyvärr kan din matta eller matta vara depositarie för val när din hund finner det nödvändigt att kräkas. Hundar kan kräkas av många skäl, stress, överhettning, äta för fort, äta något som upprör magen, eller sjukdom. Om din hund måste ses av en veterinär, uppenbarligen som kommer före oroa rengör en plats på din matta.
Ofta är det enklaste sättet att rengöra en matta från kräkas är att låta kräkas torr och sedan dammsuga det. Detta är emellertid inte alltid möjligt, eller klokt. Vissa mattor är lättare färgas än andra, och om din hunds mat eller godis har starka färger i dem, kan det missfärga mattan ganska snabbt. I sådana fall kan följa instruktionerna nedan betyda skillnaden mellan att spara din matta och med att ersätta den.

Plocka upp så mycket av kräkas som du kan. Den naturliga tendensen hos de flesta individer är att använda pappershanddukar eller en plastpåse för att plocka upp kräkas hand. Olyckligtvis, tenderar detta att skjuta kräkas ner djupare in strängarna i mattan. En bättre metod är att använda en stor sked att glida under kräkas, lyft sedan och dumpa det i din papperskorg. Om kräkas har mycket fasta ämnen i den, kanske du kan använda en slitsad spatel i stället för sked.

Om fläcken är stor kan det vara bättre att arbeta från ytterkanterna inåt, för att förhindra att den sprids. Använd torra trasor eller pappershanddukar för att försiktigt blot upp så mycket av vätskan så snabbt som möjligt. Om det är ett område matta i stället vägg till vägg matta, försöker lyfta mattan för att sätta pappershanddukar under området. Många hundägare har behandlat ytan av ett område matta sitter på ett trägolv, bara för att senare upptäcka att vätskorna dränkts genom mattan och skadade lövträd.

När du har dränkts in eventuella kvarvarande vätska, är nästa steg att späda den kvarvarande vätskan och börjar att eliminera lukten. Om du har ättika på sidan, blanda en lösning av ¼ kopp vinäger och en liter vatten, om du inte har vinäger, använd ¼ tesked av en mild flytande diskmedel istället. Var säker på att det inte innehåller någon ammoniak. Sätt en liten mängd av blandningen på det område där din hund kräktes och sedan blot tills det känns nästan torr.

Använd sedan klart vatten på området. Detta kommer att bidra till att minska eventuella kvardröjande spår. Om du har en lukt neutraliserande avsedd för mattor, kan du använda den vid denna tidpunkt.

Sätt pappershanddukar på området (och under också, om du kan nå det). Vikt pappershanddukar ner med en låg vikt för att uppmuntra en fuktspridande förmåga. När handdukar blir våt, ersätta dem med torra handdukar och upprepa tills all vätska har tagits upp.

När mattan är torr, lyft upp pålning (ett enkelt sätt att göra detta är att använda en borste och försiktigt borsta i en uppåtgående lyft rörelse i en riktning) och sedan dammsuga området.

För att undvika att skjuta mattfibrerna tillbaka, vänta tills mattan är helt torr innan du går på det.

Om din hund är kräks ofta, förutom att söka veterinär hjälp, anser förbehandla din matta med Scotchgard eller en liknande produkt.
Om författaren: Sharon McCuddy är författare Lucky Dog artikelserie, som inkluderar ovanstående artikel. Delvis drar författaren på hennes erfarenheter som en hund ägare, räddare och hund fosterhem för att ge pedagogiska artiklar i Lucky Dog serien. Läsarna uppmanas att rådgöra med sin veterinär för eventuella medicinska frågor, och att använda uppgifterna i artiklarna som underlag för egen utbildning som en ansvarsfull hundägare.

Pet Säkerhetstips: Låt inte Halloween Sätt en skräck i ditt husdjur
Cat Rescue Grupper behövs – Denton, TX
Vad man ger en Kräkningar katt
En hund dikt för nationella Dog Day
Bästa DIY Dog tvättar i San Antonio, Texas
Tips för Vårda din hund
Friska Care Tips för äldre hundar
Hur du installerar en hamster bur
Hur du köper en hälsosam husdjur
Introduktion av andra katt till familjen
Hur får Fido att koppla vid sänggåendet

Leave a Reply