Din hund och din matta: Hur man tar bort urin från din Mattor

Hundar kan vara människans bästa vän, men hundar (och speciellt valpar som inte har varit rumsren) är inte dina mattor “bästa vän. Det är ett beklagligt faktum att valpar och hundar som inbrott är inte 100% kan välja en eller flera delar av din matta som sin inomhus potta område, inrätta en cykel som kan vara svårt att bryta. En viktig faktor för att utveckla god rumsren utbildning i en hund är att säkerställa att de mattbelagda områden som din hund har riktade har rengjorts väl så att din hund inte är lockas att återvända till samma plats igen. Denna artikel fokuserar på rengöring din matta av urin för detta ändamål.

Om du upptäcker att din hund har urinerat på din matta eller matta, använd torra trasor eller pappershanddukar för att försiktigt blot upp så mycket urin så snabbt som möjligt. Om det är ett område matta i stället vägg till vägg matta, försöker lyfta mattan för att sätta pappershanddukar under urin-markerade området. Många hundägare har behandlat ytan av ett område matta sitter på ett trägolv, bara för att senare upptäcka att urinen indränkt i och skadade lövträd.
När du har sugit upp så mycket av urin som möjligt, är nästa steg att späda den kvarvarande vätskan och börjar att eliminera lukten. Om du har ättika på sidan, blanda en lösning av ¼ kopp vinäger och en liter vatten, om du inte har vinäger, använd ¼ tesked av en mild flytande diskmedel istället. Var säker på att det inte innehåller någon ammoniak. Sätt en liten mängd av blandningen på det område där din hund lättad själv, och sedan torka upp det. Upprepa denna process, bör du märka urinen lukt minskar från mattan. När urinen lukt inte längre märkbar, är du nästan klar med denna del. Eftersom hundar “luktsinne är så mycket bättre än våra, kanske du vill upprepa programmet åtminstone några gånger efter att du inte längre kan lukt urinen – eftersom din hund förmodligen fortfarande kan lukta spår som finns där.
Använd sedan klart vatten på området. Detta kommer att bidra till att minska eventuella kvardröjande spår. Om du har en lukt neutraliserande avsedd för mattor, kan du använda den vid denna tidpunkt.
Sätt pappershanddukar på området (och under också, om du kan nå det). Vikt pappershanddukar ner med en låg vikt för att uppmuntra en fuktspridande förmåga. När handdukar blir våt, ersätta dem med torra handdukar och upprepa tills all vätska har tagits upp.
När mattan är torr, lyft upp pålning och sedan dammsuga området.
Under hela denna process undvika att gå på urin-färgade området. Det sista du vill göra är att gå i urinen-märkta mattan och sedan överföra spår av urin till andra områden på din matta. Fido förmodligen gör ett tillräckligt bra jobb på sina egna märkning fläckar på din matta, han verkligen inte behöver du markera fler platser för honom!

Även om ovanstående råd är en nyligen märkt mattan där urinen fortfarande är våt, ibland ägare vet att deras älskade husdjur har markerat en plats, men kan inte räkna ut var. Vissa ägare har funnit att använda en svart ljus kommer att hjälpa dem att hitta det område som ditt husdjur har använts som hans toalett inomhus. Om du inte redan har använt en fläck-resistent produkt, överväga att använda den på din matta. Scotchgard är en välkänd produkt, men vissa butikskedjor har nu sina egna versioner.
Om författaren: Sharon McCuddy är författare Lucky Dog artikelserie, som inkluderar ovanstående artikel. Delvis drar författaren på hennes erfarenheter som en hund ägare, räddare och hund fosterhem för att ge pedagogiska artiklar i Lucky Dog serien. Läsarna uppmanas att rådgöra med sin veterinär för eventuella medicinska frågor, och att använda uppgifterna i artiklarna som underlag för egen utbildning som en ansvarsfull hundägare.

Den bästa rasen är en hund i nöd
Några ord om Utfodring din katt
Clydesdales: De vanligaste identifierade Mindre vanliga Horse
Sanningen bakom vad du verkligen mata dina husdjur
Threading Teknik bort oönskat hår, skapar perfekta ögonbryn
Populär Freshwater Tropical Fish: Mollies, Platys och svärdbärare
Hästar: En Köpguide
Giant Chinchilla Rabbit Profil
Bästa 10 Hundraser för kvinnor
Pet Säkerhetstips för Halloween
Loppor och Tick Förebyggande för din katt

Leave a Reply