Din Aging katt

Under det senaste decenniet katter har blivit nummer ett sällskapsdjur i USA. Längre arbetsdagar och hushåll med ensamstående föräldrar har bidragit till populariteten av katten. Till skillnad från en hund, kan katter leva inom ett hem, inte behöva våga utanför utanför dess väggar. Enkelheten att hantera en katt, tillsammans med dess underhållande anda har bidragit till fler amerikaner väljer katt följeslagare.
Inte längre andra klassens medborgare katter gynnas nu av framstegen inom näring och förebyggande av sjukdomar. Idag katter behandlas med begreppet välbefinnande, vilket innebär vård som optimerar en katt livsstil så att de kan ha långa friska liv.
När en katt är ung, är vård mycket enklare, men ålder tar rätt på varje levande varelse, inklusive våra älskade kattdjur. Idag är det inte ovanligt att en katt att leva väl i sina tonåringar och utanför. Med samvetsgrann vård och ett öga för förebyggande ditt åldrande katt kan fortsätta att leva ett långt och friskt liv.
Livsstil, miljö och om en katt kastrerade och kastrerade, tillsammans med uppgifter om det dagliga livet alla spela en roll i åldrandeprocessen. Åldrandet sker gradvis så det är lätt att över ser tecken på förändring. Din katt kan inte säga några förändringar hon upplever så det hjälper om du vet vad som händer när din katt kroppen åldras.

Ögonen kan visa de mest visuella åldersrelaterade förändringar och några märkbara förändringar som grumling eller förändringar i färg bör åtgärdas.

Hörselnedsättning är vanligt hos äldre katter för en mängd olika skäl. Som ett resultat av hörselnedsättning din katt kan artikulera mer högljutt och inte svara på ljudet av din röst. Plötsliga rörelser och ljud kan skrämma honom.

Dental sjukdom är mycket vanligt hos äldre katter. Tänderna kan saknas eller ser slitna och gult.

En nedgång i katter ämnesomsättning kan leda till att huden blir torr och mindre elastisk. En åldrande kattens hud tunnar och blodflödet minskar, lämnar huden mer mottaglig för infektioner. Huden kan verka flagnande och päls kan bli tunnare och lite tråkig eller grov. Äldre katter brudgummen mindre effektivt än yngre katter som kan resultera i håret mattor och hud lukt.

Äldre katter förlorar muskeltonus och kan dyka ostadiga eller vinglig på fötterna. Din katt gör blir tunnare på grund av förlusten av muskler eller de kan gå upp i vikt på grund av deras sakta ämnesomsättning .. Ledsjukdom och artrit är vanligt orsakar stelhet och problem med att flytta.

Naglar kan bli tjockare och mer spröd. Vissa äldre katter är svårare att dra tillbaka sina klor.

Aptitlöshet kan bero på minskad luktsinne men vägra mat är mer sannolikt förknippad med tandsjukdomar eller annan medicinskt problem.

Kom ihåg att katter är generellt starka, friska varelser. Lär dig mer om åldersrelaterade förändringar kan hjälpa dig att se din äldre katt håller sig frisk och lycklig i många år framöver.

Ställ in den gratis … (Att handskas med andra serie del IV)
2009 Fantasy Football betyg: Topp 10 Försvar
Vad din katts meows bör innebära att du
Handfeeding baby papegojor eller nymfparakiter
Coyote Attacker i djur
Holland Lop Rabbit Ras profil
Go Green med din hund
Gör din egen hund Jerky behandlar
Fördelar med Professionell Dog Training – 10 skäl till varför din hund behöver det
Fem unika och exotiska kattraser
Hundarnas parvovirus: en hälsorisk för Valpar

Leave a Reply