Diagnostisera Parvo virus i din valp

Den Parvo virus är en allvarlig och försvagande sjukdom som kan drabba hundar och valpar. Även om det är vanligast hos unga valpar, på grund av brist på vaccinera, kan en hund oavsett ålder kontrakt Parvo.
Den Parvo virus angriper immunförsvaret, snabbt försvaga hund eller valp tills de dukar under för sjukdomen eller besegra oddsen och slå viruset.
Parvo sprids genom vätskor från valp till valp. Det är ofta lurar i skyddsrum och områden där det finns en hög hund befolkning. Det finns saker du kan göra för att undvika att din valp eller hund upphandlande detta virus, såsom: 1. Vaccinera din valp följaktligen att schemalägga.
2 Utsätt inte din valp till områden med andra hundar tills det är helt vaccinerade.
3. Ge din valp en daglig dos av valp vitaminer.
Även om det finns något botemedel mot Parvo, det finns experimentella behandlingar som veterinärer har vänt sig till i ett försök att rädda livet på hundar och ungar med Parvo. Ett av de viktigaste sätten för att se din valp överlever parvo om det kontrakterade, är att märka tecken tidigt och börja behandling direkt.
Diagnos parvo endast officiellt görs på veterinären kontor genom ett blodprov. Det finns dock tecken på att alla valpköpare bör vara vaksamma på som kunde tyda de har smittats av Parvo virus.
1 Extremt illaluktande diarré. Diarré är oroande oavsett vad en ung valp, men om den har en alltför dålig lukt till det, kan det vara Parvo. De i djurvård verksamheten som luktade parvo gång, kommer aldrig att glömma lukten.
2 Brist på aptit. Om valpen visar inga tecken på att vilja äta i 12 timmar eller mer, är det något fel. Även om detta inte ensamt inte nödvändigtvis betyda parvo, är det ett symptom att se upp för.
3. Brist på törst. Om valpen slutar dricksvatten, är detta också ett allvarligt tecken. Parvo ger valpar en orolig mage och kan påverka deras vilja att sätta något i den, inklusive vatten. Uttorkning kan göra valpen svagare och mindre benägna att bekämpa sjukdomen, så att hålla dem hydratiserade är nyckeln.
4. Slö. Valpar kan ge efter för parvo snabbt och ofta blivit ganska slö, inte ens vill lyfta sina huvuden. Om valpen börjar denna är det viktigt att skynda dem till en veterinär omedelbart.
5. Slemhinnor ansvarsfrihet från näsan. Detta kan innebära andra saker också, men sätta med något av ovanstående symptom kan detta vara orsaken till stor oro.
Om du tror att din valp möjligen visar symptom på parvo, ring din veterinär omedelbart. På grund av den mycket smittsamma karaktären av denna sjukdom, bör du förvarna din veterinär innan du anländer. De kanske vill att du ska gå in genom en annan ingång, och vill passa upp med handskar och rockar innan du hanterar valpen.
Det bästa är att älska och ta hand om din valp, vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder och hålla ett öga på din valp beteende, särskilt under de första månaderna av sitt liv. Parvo kan slå, men du måste agera snabbt.

Något som vi bör känna till vår katt
Dawson: Disaster Sök Dog
Luxation av armbågen hos hundar
Tips för befriending en Stray Cat
Pet Care – Hundarnas leversvikt
Akvarium LED-lampor: Är de värda det?
Happy kyckling
Naturliga hem behandlingar för Hypertyreos i Cats
Hund Förgiftning: Tre typer varje ägare måste veta om
Ja, du kan Kull träna din hund
De bästa kattsand Innovationer

Leave a Reply