Deodorizing en dammsugare naturligtvis

Jag har två, ibland tre, stora hundar som bor inomhus heltid, plus ett par barnbarn. Jag suga upp en massa saker. Jag är lycklig nog att ha ett centralt vakuumsystem, som jag älskar, men eftersom påsen behöver bytas endast en eller två gånger om året, jag ofta märkt en ganska funky lukt från enheten [som ligger i min källare]. Det luktade ungefär som fuktigt hund hår blandat med gamla strumpor – inte bra! Påsarna är ganska dyra, så jag ville inte kasta dem tills de var fulla – men usch! Den lukten!
Vänner föreslog att sätta malpåse i påsen, men jag hatar deras lukt. Med Mothball rök sprängning genom mitt hem var bara inte ett alternativ!
Matta luktborttagningsmedel, speciellt de märkta” för sällskapsdjur lukter”, sugits upp i enheten, hjälpte lite men behövde läggas varje vecka och inte helt förvisa lukten.
Sedan en dag när dammsugningen, och återigen märker hela mitt hus börjar lukta som gamla strumpor, med företag som kommer i en timme hade jag en snilleblixt bäras av desperation! Jag stänkte omkring 1/4 kopp vanlig kanel på golvet, och dammsugas upp. Inte nog med att mitt hus luktar snabbt fantastiskt, men det där hemska funky lukt försvann under minst 6 veckor. Mina gäster ville veta vad jag hade i ugnen!
Min dotter har en vanlig plug-in vakuum och jag berättade för henne om mitt experiment använde hon bara några teskedar kanel med liknande goda resultat, och hennes hus också luktade som hon hade baka hela dagen efter att hon sugits. Nästa vecka, när hon öppnade garderobsdörren där hon håller vakuumet, hon möttes av den härliga” Jag har varit “bakning” arom också.
För att göra detta verkligt ekonomiskt, måste du hitta en billig kanel – hålla snygga grejer i de lite dyrt flaskor för matlagning. Kontrollera din “dollar store”, “udda parti / jobb mycket” butik eller lager klubb för billiga behållare med kanel och förvisa dem funky vakuum lukter alltid, jag har sett behållare med kanel i min lokala” jobb mycket” butik för $ 0,99 . Jag brukar köpa huvuddelen storlek kanel från min lager klubb för ungefär $ 6,00 i nästan ett halvt kilo. Den varar lätt mig 2 år. eller mer, och kräver ingen speciell förvaring.
Det är lätt att göra ditt hem luktar som du har baka hela dagen medan du rengör!

Bad katt beteende
Hur bli av loppor med en inomhus / utomhus katt
Plast kyrkan: Del 1: Burn Factor
Albinoråtta Care
Vill du ha en hund som är villig att köra med dig?
Allt om rasen: Boston Terrier
Hur ta hand om övergivna kattungar
Den hälsosamma val: Förstå Hundfoder Etiketter
Åtgärder för att hålla katter Off din trädgård
Dog Training Tips för den hyperaktiva Barking Dog
Bästa hundar för allergiker

Leave a Reply