Deodorize en skunked hund

Så har din hund har skunked, som min var för några dagar sedan. Traditionellt skulle ett bad i väteperoxid och / eller tomatsaft hjälp, något. Eftersom mina hundar, men båda väger över 75 pounds, har jag aldrig ens försökt att hålla en tillräcklig mängd av dessa ingredienser på sidan … det skulle vara, vad? 10 eller 20 containrar? Och varken ingrediens är billig eller lätt att förvara, plus de har utgångsdatum.
Jag tjudrade hunden på verandan. Låt aldrig en skunked hund i huset! Allt de skaver mot att lukta som skunk evigt!
Jag tog en påse med bakpulver och började gnida nävar i hennes päls. Jag betalade särskild uppmärksamhet åt huvudet, ansiktet, halsen och axelpartiet, eftersom det är där sprayen sannolikt landade. De flesta av de bakpulver föll just off – om du måste göra detta inomhus, tjuder hunden i badkaret!
Jag uppskattar jag använt ca 1-2 pounds för min £ 75 hund.
Bakpulver är en mycket godartad, “grön” renare, så du kan gärna använda rikligt. Bakpulver är faktiskt rekommenderas för rengöring saker som barnmöbler och det kommer inte täppa din VVS, antingen i själva verket är det en bra dränering deodorizer.
Inom några minuter kan jag berätta att det var mycket mindre skunk lukt. Jag lät hunden “marinera” i flera minuter, som jag insåg att jag inte kunde låta henne in i huset sprider bakpulver överallt, och hon fortfarande hade en doft.
Sen jag fick syn min behållare av hand-diskmedel tvättmedel på disken. Det gör ett fantastiskt jobb upplösning fett – och skunk spray är extremt oljig! Jag också ihåg att se TV-reklam som visar critters [söta barn uttrar, ankor, etc] sparas från en säker död efter oljeutsläpp genom att tvättas i en specifikt varumärke. [” Dawn]
Nu har jag verkligen inte skulle rekommendera att använda hand-diskmedel som” vardagliga” hund schampo, men detta var en kris!
Jag fruset hunden, och fick en stor lödder med ungefär en matsked i skålen renare, återigen ägna särskild uppmärksamhet åt huvudet / nacken / ansikte / axelpartiet. Det sköljas lätt, och hunden var helt luktfri, även när fortfarande våt! Hennes päls var underbara och glänsande också!
Så är det lätt att vara beredd på skunk attacker – en liten flaska hand diskmedel är mindre än $ 3,00 vid någon stormarknad. Bakpulver är lätt tillgänglig – Jag får 12-pound påse på min lager klubb för mindre än $ 6,00. Se till att du får ren bakpulver, inte tvättmedel med bakpulver tillsats. Båda kan lagras på obestämd tid nästan var som helst, och du kommer inte att ha en massa burkar / behållare att avyttra senare.

Hur man sparar din katt från UVI (urinvägsinfektion)
Shelter fortsätter att vara i kris
Dikter av min hund Vänner
Dog Training i Deland, Florida
Hur du lär ditt språk hund Logga
Haltering ett föl
Hur ta hand om en katt med diabetes
Tillbehör du behöver när du adoptera en katt
Dawson: Disaster Sök Dog
Välja en frågesport Dog Breed: Att välja rätt hund rasen för din livsstil, för din familj
Great House Training Tips för hundar

Leave a Reply