Den colombianska Tetra Faktablad

Den colombianska Tetra Faktablad
Den colombianska Tetra, Hyphessobrycon colombianus, har flera vanliga namn, de flesta baserade på colombianska Tetra. Kom av dessa vanliga namn är: rött och blått colombianska Tetra, Red Tail Spegel Blå Tetra, Blue Flame Tetra, Röd Blå colombianska Tetra, Röd / Blå colombianska Tetra, Columbian Tetra etc. Det är en infödd i Republiken Colombia, Syd Amerikansk land, inte av District of Columbia, USA, där Washington, huvudstad, är.
En annan vetenskapliga namnet (junior synonym) är Hyphessobrycon ecuadoriensis, men Hyphessobrycon colombianus bättre speglar sitt ursprung.
Den colombianska Tetra växer till en längd av ca 2 inches (5 cm), och eftersom det är en djup kropp fisk är en av de större tetror.
Vattenförhållanden
Den colombianska Tetra kan hållas i en blandad gemenskap akvarium med en temperatur på 24 ° C (75 ° F) och ett neutralt pH (7) med en måttlig grad av hårdhet.
Mat.
Den colombianska Tetra är en allätare och äter alla normala akvarium livsmedel utan problem. De gillar levande föda, inklusive Daphnia och mygglarver. Frysta blod maskar också ätit lätt. Colombianska Tetras äter också levande växter i viss utsträckning.
Följeslagare
Den colombianska Tetra är en stimfiskar och jag föreslår att minst 6 hållas samman, kommer detta att fisken verkar mer bekväm och minska sina lätt aggressiva tendenser. Den colombianska Tetra kan hållas som en gemenskap fisk med utvalda följeslagare. Några lämpliga följeslagare är: ParaguayTetras, PristellaTetras, Buenos Aires Tetras, Rummy Tetras Näsa, Harlequin Rasboras, Scissortail Rasboras, citron Tetras, svarta Tetras änka, kejsare Tetras, huvud och svans Tetras Ljus, glas Bloodfin Tetras, Zebra Danios, Glowlight Tetras och White Cloud Mountain elritsa, liksom Corydoras havskatt som Peppered havskatt.
Jag skulle undvika långsamma eller lång flänsar arter som Siamesisk kampfisk, guppy och Endlers guppy.
Några andra fiskar som Neon Tetras och kardinal Tetras kan vara bra (jag har hållit Neon Tetras med colombianska Tetras utan problem) men jag skulle vara lite försiktig med att hålla ihop dem, särskilt när de colombianska Tetras börjar bli större.
Avel
Den colombianska Tetra är ett ägg skikt, men lite information finns tillgänglig om avel dem i ett hem akvarium. Det finns inte mycket skillnad mellan könen, men honorna blir fetare när de har ägg.
Källor
Jag är tacksam till följande informationskällor om den colombianska Tetra: AQUATAB, Tims Tropicals, levande fiskar, och fisk Lore.

Pet Care: Råtta
Airedale Terrier Dog Breed
Allt om rasen: Kanadensiskt Pekare
Hur hitta ett nytt hem för din hund
Hund lydnad utbildning tips
Hur hitta en hund Shelter
Hur man berättar en medarbetare inte ta sin hund till arbete
Brad pitt kan du ha byggt mig ett hem för priset du spenderat på din Gerbiler hus
Kitty Diskussion: Vet du vad din katt jamar betyder?
Lyssna på Höra Say
Att välja rätt fisk för en ny färskvatten akvarium

Leave a Reply