Den ABC Stoppa en Jumping Dog

Det är viktigt att inse att beteendet inte händer i ett vakuum. I varje beteende finns en föregångare, beteende, och det är därför (ABC). Om du har problem med din hund hoppar upp på dig och andra, titta på när och varför detta händer för att avgöra hur du ändrar ditt beteende för att ändra din hunds beteende. Något du gör nu, förmodligen uppmuntrar din hund att fortsätta beteendet.
Med hopp är föregångaren vanligtvis din ankomst eller ankomsten av en gäst. Det är naturligt för hundar att hoppa upp i hälsning. De är mycket sällskaplig varelser. Det är naturligt för dem att hälsa på varandra och oss i en glad och upprymd sätt. Det kanske förvånar dig att veta att din reaktion på hundens hoppa Behavior (negativ eller positiv) kan förstärka beteendet. Huruvida konsekvensen är att du klappa din hund eller knuffa bort honom, kan din verksamhet fungerar som en förstärkare.
Det är därför det är mycket viktigt att inte belöna din hunds glada åtgärder med en lika upphetsad reaktion. När du kommer hem, hälsar din hund lämpligt genom att säga hej till honom, men inte klappa honom om inte alla fyra fötterna är på golvet.
Om din hund hoppar upp på dig berätta Off! ordentligt. Skrik inte eller skrika, bara säga ordet. Skjut honom med knät, inte händerna. När din hund har alla fyra fötterna på golvet, snabbt belöna detta beteende genom att klappa och berömma din hund. Använd samma ord varje gång så att hunden kommer att inse att dessa ord av beröm gå med beteendet att hålla alla fyra fötterna på golvet. Jag säger faktiskt bra hundar håller fötterna på golvet.
Var noga med din hund bär en stark och väl utrustade krage i alla tider och är alltid på koppel när du går. Om din hund hoppar upp på någon annan, säger Off! och ta din hund i kragen för att ordentligt ta bort honom från den andra personen. Ge inte efter för en annan persons protester om att det är okej med dem. Berätta den person som det inte är okej med dig, och låt inte personen att klappa din hund tills alla fyra av hundarna fötterna på golvet eller marken. Var noga med att ge din hund din vanliga verbala beröm när alla fyra fötterna är på golvet.
Var konsekvent. Använd dessa metoder varje gång din hund hoppar upp. Han kommer snart lära sig att när du eller andra människor anländer (föregångare), om han håller alla fyra fötterna på golvet (beteende), kommer han att få husdjur och beröm (konsekvens).
För mer om beteende förvaltning och hundar, kan du njuta av:
Råd på att åtgärda beteendeproblem

Ta hand om ditt husdjur nymfparakiter
Avel Sugar Gliders
Pet Synska den moderna Dr Dolittle
Hummer
Träna din döva hund
Tack Mr McPooch
Hur Rengör ditt terrarium på rätt sätt
Har du en uttråkad katt?
En översikt av Toy Dog Breed, den maltesiska
Köpa Hamstrar: A True Story
PETCO Comfort Control Dog Selar

Leave a Reply