Del tre: Hur du lär din papegoja att sluta bita

Så har din söta lilla papegoja börjat bita, eller om du har köpt en papegoja som har en bitande problem. Vad gör du? Du får lära dig några tips här.
Inse att det inte personligt. Din papegoja känner att han har en perfekt grundad anledning att bita. Han kan inte förstå varför du är upprörd. Generellt är din papegoja inte försöker skada dig, och om han är, är det på grund av rädsla. Få en chans flesta fåglar flyger iväg, inte slåss. Din papegoja förmodligen inte har det alternativet.
Förstå din papegoja. Papegojor är extremt intelligent, men de är också undomesticated, annat ord vilda. Till skillnad från din hund, din papegoja nog aldrig göra något för dig bara för att behaga dig, men i min erfarenhet kan du få honom att göra en hel del för en druva!
Förstå situationen. Möjliga orsaker din papegoja kan bita är: Han vill inte gå tillbaka till sin bur.
Han vill gå tillbaka till sin bur.
Han har blivit överraskad.
Han är sjuk.
Han är avundsjuk på den uppmärksamhet du ger någon annan.
Han har beslutat att du är hans kompis och han behöver för att skydda dig.
Han är ömsat och SKRANGLIG.
Han är hormonella eftersom det är parningstid
Han försökte det och fick en stor reaktion från dig. Papegojor älskar stort reaktion!
Han har missbrukat och inte litar på dig.
Vara förebyggande. Ge inte din papegoja en chans att bita dig. Använd en abborre med steget upp kommandot, inte din arm. Det finns sittpinnar med sköld i ena änden för att förhindra att fågeln från att gå upp den för att ta ett nyp. Låt inte din papegoja på axeln om du inte är absolut säker på att han inte kommer att bita örat off!
Bygga upp ett förtroende med din papegoja genom att tillbringa tid att prata med honom, ha honom i samma rum du är i, ger honom behandlas när du går av hans bur (på spett så han doen’t bita).
Om du håller din papegoja och han nyper dig, reagerar inte. Ju större din reaktion desto mer sannolikt din papegoja upprepar beteendet. En annan teknik som ska användas när din papegoja är på din hand kallas jordbävningen. Vingla handen fågeln är på precis tillräckligt för att rubba balansen och distrahera honom.
Säg nej stadigt och sätta din papegoja tillbaka på sin monter. Efter 5-10 minuter, plockar du fågel upp och öva “Step Up” kommando flera gånger. Sedan förlåta och glömma. Kom ihåg, han bara en liten fågel i en miljö karaktär inte skapa honom.
Blås i dina papegojor “ansikte. Detta kommer att distrahera honom. Då erbjuda ett substitut objekt att bita.
Aldrig träffat din papegoja, sprutar honom i ansiktet med vatten, eller knacka näbben. Detta kommer att förstöra hans förtroende för dig och göra situationen värre.
Om bitande kvarstår som ett problem, måste du söka hjälp av en specialist i papegoja beteende. De flesta papegojor kan rehabiliteras.

Värdiga Pet Tjänster: en begravning hemma för husdjur
Äga en Bull Mastiff: En hund ägare Guide
Polo Ponies Dödsfall
Loppor och fästingar: en mardröm för husdjur och Du
Förstå Hästar: 10 Intermediate Horse träningstips
That Girl Versus Sex and the City
Utfodring Tips för Chinchillas
Hur Re-Hem ditt husdjur när det är ett absolut måste
Puppy Training Tips
Skötsel av hundar med Hip och ledbesvär
Varför jag har fyra hundar

Leave a Reply