Declawing leder till beteendeproblem och andra frågor i Kattdjur

I en stor stor värld, katter är små varelser. De måste brottas med vilda djur, hundar och grymmaste av djur – människor. De har tre sätt att försvara sig själva – deras klor, deras förmåga att klättra och deras tänder.
Ta bort klorna och därmed möjlighet att klättra i träd och andra strukturer, och de är kvar med ett sätt att slåss – deras tänder.
Ofta sällskapsdjur vårdnadshavare kommer declaw sina katter på grund av barn, äldre eller sjuka personer i familjen. Jag har sett katt efter kat tur att bita när klorna avlägsnas. Ta bort denna naturliga försvar skapar också andra beteendeproblem.
Vi tänker alla att hålla våra husdjur säker, glad och frisk när vi anta dem, och de flesta av oss gör acceptera ansvaret så långt. Men vi vet aldrig vilka situationer livet kan kasta vår väg. Och vi vet aldrig att Kitty inte kommer dart genom den öppna dörren och hitta sig själv i den stora, vida världen utan hjälp av skydd.
Kanske det sorgligaste fallet med declawing som jag har sett som ett djur räddare innebar en katt som hade varit en bortskämd inomhus husdjur för de flesta av hennes liv. Hon hade declawed när hon kastrerade vid åldern fem månader. Men tre år senare hennes familj avhystes från deras hem när fadern förlorat sitt jobb och kunde inte betala hyran. När familjen flyttade blev Crystal sätta utomhus.
Det var tre veckor innan jag lärde mig om hennes belägenhet. Hon var kurade på husets veranda, bara en påse ben när jag kom. Det verkade som om hon inte hade lämnat den veranda eftersom hennes familj övergav henne. Kanske hon inte att söka en säkrare plats, att jaga efter något att äta, att gå ut efter ett sätt att försörja sig i dessa nya omständigheter hade ingenting att göra med hennes saknar klor. Men jag kände alltid att det gjorde. Jag hade aldrig sett en katt i hennes situation bara vänta på att någon ska komma och rädda henne.
Vi kunde rehabilitera Crystal och hitta henne ett nytt evigt hem.
Men innan du överväga att declawing din katt, tänk på vad du kommer att ta ifrån henne. Tänk andra åtgärder för att skydda dina möbler och dig själv från Kitty huvudsakliga form av försvar.
Enligt PawProject, en 501 (c) (3) organisation som förespråkar mot declawing av katt katter och stora katter, declawing inte bara avlägsnandet av klorna. Snarare är det en serie av amputationer. Den sista benet av varje tio tår tas bort och senor, nerver och muskler som medger normal funktion tassen är avskurna. En analogi i mänskliga termer skulle skära av varje finger i sista led.
Enligt Journal of American Veterinary Medical Association, 33 procent av katter har minst en beteende problem efter att declawed.
Om din katt är fragmentering soffan, repor på trä trim och märkning dina möbler, finns det andra sätt att skydda dina tillhörigheter och hålla ditt husdjur friska och glada.
Trimma din katt naglar regelbundet.
Detta är en enkel procedur som du kan göra hemma. Det kan ta några försök innan både du och Kitty är avslappnad nog för att slutföra pedikyr i ett sammanträde. Du kan trimma både fram-och klorna tillbaka, men oftast jag bara göra mina katter framben.
Få Kitty att sitta och koppla av i knät. Du kan klappa henne för en stund, ger henne en behandling, borsta henne – eller vad aktivitet två av er att limma.
När både hon och du är avslappnad, plocka upp en av hennes tassar i handen. Tryck försiktigt på tassen så att klorna förlänga. Använd dina nagelsaxar (den mänskliga sort fungerar perfekt), trimma spetsen på nageln.
Trimning bara toppen tar bort den del som gör skada och även garanterar att du inte kommer att skära spiken i snabbt. Om du någonsin gör det misstaget, det ska vara svårt att återfå Kitty förtroende för detta förfarande.
Fortsätt tills du har gjort alla naglar, inklusive dagg klo som växer längre upp Kitty ben.
En annan viktig faktor för att kontrollera den förstörelse Kitty kan göra med klorna är att ge en god klösbräda. Katter skrapa för att hålla sina naglar i gott skick och det är ett naturligt beteende som du inte kommer att kunna stoppa helt. Därför är det viktigt att ge henne en acceptabel plats att repa.
Du kan spendera en mindre förmögenhet på olika klösbräda, men jag har upptäckt att vad som fungerar bäst för mina katter är en stor bit av trä – som du kan plocka upp från en Rick ved.
En av bitarna jag väljer för min klösbräda lägger horisontell på golvet och en står vertikalt.
Oavsett vilken typ av klösbräda du väljer för din katt, är det viktigt att det är stabilt och att Kitty inte känns som om det kan omsättningen medan hon gör sin dagliga repor.
Ofta i USA är declawing vara en del av den rutinmässiga veterinär processen när du antar en ny katt. Men det är inte sant i andra delar av världen.
Enligt declawing: Vad du behöver veta, declawing en katt är olagligt eller anses extremt omänskliga i följande länder: England, Skottland, Wales, Italien, Frankrike, Tyskland, Österrike, Schweiz, Norge, Sverige, Nederländerna, Nordirland, Irland Danmark, Finland, Slovenien, Portugal, Belgien, Brasilien, Australien, Nya Zeeland, Jugoslavien och Japan.

Njursvikt hos hundar
Grundläggande fakta om Owl Finch
Cribbing i Hästar
Ett argument för djurägande-Varför Skötsel av ditt husdjur, eller anta en-är enklare än man tror
Att hitta en förlorad Pet
Hund trälådor Tips för den frustrerade Husdjur ägare
Bästa Hundraser för allergiker
Bara Horsing runt: Medel Horse Training Tips
Var kan man köpa en hund
Vilken typ av husdjur är rätt för dig?
Virka Mönster: Dog Tröjor

Leave a Reply