Declawing Katter: Är det hälsosamt eller nödvändigt?

Declawing katter … i många fall där detta förfarande har gjorts finns det ingen anledning för det, förutom att de flesta av dessa katter “ägarna inte vill att deras möbler clawed. Klösa är en nödvändig funktion för en katt styrka och mental hälsa, och många som får gott saker klo kan lätt avskräckas från repor möbler. Det finns dock vissa fall där förfarandet är nödvändig. Katter som tar mot repor små barn i huset eller på annat sätt orsaka skada kan kräva declawing, men det är denna praxis ofta som stympning och bör endast göras i extrema förhållanden. Lyckligtvis, i de flesta fall en annan lösning kan hittas som inte innebär onödigt kirurgi på din katt.
Först kan en declawed katt försvara sig inte mot klöst en. Om katten någonsin går utanför, oavsett om det är tillåtet utanför eller rymt en gång av en slump, det är i stor fara att skadas av andra katter. Vissa katter får behålla ryggen klor, och dessa har lite större chans eftersom de kan hålla en motståndare med tänder och en kram och sparka med sina bakben. Denna position är mycket svårt att lossa, så en katt som vill avskräcka en angripare och fly till säkerheten kommer att vara i en ganska grov plats. Dessutom lösa hundar utgör mycket mer av ett hot mot en declawed katt. Många hundar som försöker jaga en katt kommer att ge upp den första välplacerad slag anbudet del av nosen. I de ovan nämnda hem med små barn, kan en declawed katt se sig oförmögna att försvara sig mot skadlig uppmärksamhet från barn som inte vet bättre. Mycket unga barn älskar den mjuka känslan av en katt päls och har varit kända för att försöka strypa eller sitta på djuret, som ofta bara räddas av dess förmåga att repa barnet tills det släpps.
Så du tror att bara ta en katts främre klor kommer att fungera bra? Många katter kan fortfarande klättra med endast tillbaka klorna (Japp, även klättra draperier) och, som tidigare nämnts, kan försvara sig mot en punkt. Vad sägs om repor? För många människor är detta mycket aktivitet som tog beslutet att ta bort kattens klor ändå, försöker rädda sina möbler från repor. Scratching är inte bara en naturlig katt aktivitet för att bibehålla klorna, är det också en mycket viktig övning till en katt. Repor bidrar till att utveckla och tonen axel-, rygg och magmuskler. Detta inte bara stärker katten, utan också förbättrar sin kalori-bränning förmågor. Utan ett sätt att utveckla muskler eller göra denna typ av styrketräning, kör djuret risken att bli överviktiga. Detta kan leda till ryggbesvär, hjärtproblem, ledsjukdomar och tidig död bland annat.
Kanske din katt är helt enkelt rambunctious och repor dess människor. I detta fall finns det alltid en anledning till att katten kliar … det kanske inte vet det är inte okej att repa människor, kan det bli uttråkad, eller det kanske inte gillar den uppmärksamhet de människor ger det och tala om för dem att lämna det ensam. Alla dessa problem kan lösas med lite träning arbete (antingen av katt eller människa) eller tillsats av andra saker för katten att göra. Alla sådana lösningar är mycket billigare och hälsosammare än att ta bort kattens klor. Ge katten fler leksaker, fler saker att repa, något att klättra på, sedan aldrig låta det attackera händerna under uppspelning och respektera sin rätt att vara ifred om den vill, och du förmodligen inte kommer att behöva oroa sig för dessa saker .
Sammanfattningsvis i de flesta fall declawing är helt onödigt, kostsamt och en lat sätt att åtgärda problem. Inte bara är det lata, steg runt varför problemen finns där för att börja med och är i allmänhet en lösning som inte finns i kattens bästa. Inte bara behöver katten sina klor, men problemet som ledde den att använda dem har inte fastställts och nu har ingen möjlighet att uttrycka sitt behov av den korrigering. Det finns verkligen inget sätt att denna praxis är hälsosamt för djuret i själva verket i många fall är raka motsatsen. En överväldigande andel declawings behövde aldrig hända i första hand, om bara kattens ägare hade varit mer uppmärksam på dess behov och den typ av miljö som behövs för en lycklig katt.

Bästa Guard Hundraser
Alapaha Blue Blood Bull Dog Breed Sammanfattning
Har en hund ålder verkligen 7 Mänskliga år för varje 1 hund år?
Hålla husdjur Säker
Great House Training Tips för hundar
Symtom och behandling av maskar i katter
Hur man kan eliminera lukten av katt urin och Spray
En Dog Day Poem
Inbrott din nya valp: Ett enkelt och stress fri metod
Behandla och förebygga sjukdom Ich Fisk
Pet Havens

Leave a Reply