De Fördelar och nackdelar med De-klösa kattungen

Oavsett om du ska de-klo din katt har blivit ganska ett kontroversiellt ämne i Pet Care världen. Vissa människor håller med praxis, medan andra inte gör det. Vissa människor ser inget fel med det, medan andra ser det som inhumant. Oavsett vad din ståndpunkt i frågan, finns det både en del fördelar och nackdelar med att ha kattungen de-clawed. Här är vad de är.
Fördelar
Den främsta anledningen till många djurägare väljer att de-klo sin kattunge är så att deras katt inte kan repa sina möbler och gardiner och riva upp dem eller förstöra dem. Så det är en uppenbar fördel att ha din katt de-clawed. Du behöver inte oroa dig för din kattunge klösa på dina möbler när du inte är hemma, sover eller inte ute. Plus, om din katt är DE-clawed, behöver du inte gå igenom besväret med coaxing din katt så att du kan trimma hans eller hennes naglar med några veckors mellanrum, inte heller du betala den återkommande kostnaden för att köpa spik mössor för din växande kattungens naglar. När din katt är de-clawed, det är det. Inget repor, inget krångel. Du behöver inte ta itu med det längre.
Nackdelar
Vissa läkare varnar för att ha en katt delvis de-klöste (bara de främre klorna bort) eller helt de-klöste kan störa kattens balans, förmåga att gå, och kan ändra sin inställning. Vissa katter är inte så vänligt eller kärleksfullt efter de-klösa och kan vara ganska lynnig, medan andra är bra. Personligen har jag haft vänner som har haft de-klo kattungar, och några av kattungarna var sura-pusses efteråt, medan vissa av dem fortfarande kvar sina söta, vänliga dispositioner. Det beror helt på katten. En viktig sak att komma ihåg, men om du väljer att de-klo din katt är att förändringarna av förlängd smärta eller humör-förändra biverkningar ökar med åldern på din katt. Unga kattungar tenderar att dra igenom en de-klösa operation mycket snabbare än vad vuxna katter. De är precis som människor genom att de anpassar bättre yngre. Nästa con är att som jag sa innan när du katt är DE-clawed, det är det. Din kisse bättre vara ett hus kitty för resten av sitt liv för om per chans att det händer att fly till omvärlden, kommer det att ha något sätt att klara sig själv fånga mat eller slåss andra djur. Det är en annan viktig faktor att komma ihåg. Och de-klösa är en allvarlig och kostsam operation.
De är de största fördelarna och nackdelarna med att ha kattungen de-clawed. Huruvida de-klösa din katt är rätt för dig eller inte beror helt på dina personliga preferenser. Ovanstående faktorer är bara de saker som du bör tänka på innan man beslutar om att de-klo kattungen eller inte.

Är din hunds tuggleksaker säkert?
Farliga och dödliga Livsmedel för ditt husdjur
Fem Sommar Risker för hundar
Hur man sparar pengar med online Pet Meds
Innekatter VS. Utekatter
Farorna med Foxtails och hundar
Cheetah: Det snabbaste djur i världen är en utrotningshotad art
Valueheart hund hjärtmask medicin
Illaluktande hund Breath: Orsaker och behandling för dålig andedräkt hos hundar
Hur man gör Cat Grooming Lättare
Rep Fisk: Simning Snake eller ofarlig Fish?

Leave a Reply