De bästa Hundraser för Outdoor Fun

Om du är den typen av person som älskar att vandra, simma eller delta i andra roliga utomhusaktiviteter, är chansen, du vill vilken typ av hund som kommer att göra alla dessa saker rätt tillsammans med dig. Många hundraser har utformats speciellt för vissa outdoorsy uppgifter, och om du letar efter din perfekta följeslagare, det är värt att forska vilken ras är rätt för dig. Låt mig introducera dig till några av de bästa utomhus hundraser.
Beaglar
Perfekt för: All utomhusaktiviteter, särskilt jakt
Utan koppel säkert? Nej
Denna lilla hund erbjuder det bästa av två världar: gränslös energi när utomhus, men kärleksfull och foglig i huset. De var fostrade som jägare, och fortsätter att vara utmärkt på att spåra byte. Varje Beagle kommer att älska att köra eller gå banorna, och många av dem njuta av bad också. Eftersom de tenderar att följa näsan före allt annat, bör de inte släppa ut kopplet i öppna områden.
Beagle ägare som tar sina hundar utomhus ofta, särskilt simning, måste vara medvetna om att deras öron är bra på härbärgera infektioner. Regelbundna rengöringar är viktigt att hålla dem friska.
Tyska Shepherds
Perfekt för: All utomhusaktiviteter
Utan koppel säkert? – Troligen inte.
Energisk och mycket intelligent, älskar denna herde att spendera tid utomhus. De är mycket lojala och skyddande, med en stark byte instinkt – om de är mycket välutbildade, bör de inte lämnas utan koppel i områden där små djur kan Bolt. De behöver mycket fast träning och disciplin för att vara nöjd i livet, men de kommer att belöna dig med villkorslös kärlek.
Eftersom GSDs är benägna att höftledsdysplasi, hålla ett öga på deras gång och söka en veterinär råd om du märker deras gumpen dips ner för långt när de går.
Irländska Setters
Perfekt för: All utomhusaktiviteter, särskilt vatten-baserade
Utan koppel säkert? Om utbildad
De vackra rödhåriga i hundvärlden, irländska setter älskar att leka utomhus och i vattnet. De ursprungligen framavlade för att hjälpa till med fåglar jakt vatten, eftersom de är särskilt bra på att hämta och simning. Kasta en pinne i en sjö och titta på dem utöva det med gusto!
Irländska setter tenderar att vara lite känslig och nervös, så de bör behandlas varsamt hela tiden.
Golden retriever
Perfekt för: All utomhusaktiviteter, särskilt vatten-baserade
Utan koppel säkert? Ja
Som namnet antyder är dessa kärleksfulla hundar är bra på att hämta. Liksom irländska setter, de uppvuxna att jaga sjöfåglar, men till skillnad Setters, de prisade för sin ännu temperament och osvikliga lydnad. Goldens har en söt disposition som gör dem fullständigt värdelös som vakthundar, men perfekt för familjer med små barn eller de som inte är säker träning en svårare hund.
Boxers
Perfekt för: All utomhusaktiviteter
Utan koppel säkert? Om utbildad
Boxers är mycket lojal och energisk, och kommer gärna följa dig på någon utomhus aktivitet du vill utöva. De är hundar som behöver mycket motion för att förbli lycklig, så de är den perfekta följeslagaren eller någon som gillar att springa eller vandra. Om välutbildade, kan de lita koppel.
Boxers kan vara benägna att hälsoproblem senare i livet, som cancer och artrit. Det bästa sättet att hålla dem friska är att lära känna deras beteende, så att du kan känna igen direkt när något är fel och söka behandling omedelbart.
Huskies
Perfekt för: Vinter
Utan koppel säkert? Om utbildad
Huskies är mycket intelligenta, självständiga hundar som älskar att spendera tid utomhus, speciellt i kylan. Även om de inte brukar vara så klängig eller tillgiven som andra hundar, de är lojala och tar väl att leva i grupper med andra hundar.
Eftersom Huskies kommer med en tjock päls, de är ännu mer benägna att värmeslag än andra hundar. Vissa ägare som bor i varmare klimat väljer att raka sina Huskies på sommaren, men det är inte nödvändigt om din hund har en sval plats att retirera till under de varmaste delarna av dagen.
Border Collien
Perfekt för: Alla aktiviteter
Utan koppel säkert? Var försiktig
När det gäller hyperaktiva hundar, skrev Border Collien boken. De måste vara helt utmattad i slutet av varje dag för att vara lugn och lydig, vilket gör dem perfekta hundarna för outdoorsy typer. De kommer aldrig slut på energi! Utbildning dem är svårt men givande och behövs för att hålla sina sinnen så aktiv som deras kroppar.
Clumber Spaniel
Perfekt för: Vattenaktiviteter
Utan koppel Säker: Ja
Ännu en av de vatten-älskande jakthundar, Clumbers är lite svårare att hitta än vissa av de mer vanliga raser. Men kommer de att belöna sina ägare med oändliga kärlek och hängivenhet. De har en mycket söt disposition och är underbar med barn. Simning och hämtning kommer naturligt för dem, så de gör stora följeslagare vid sjön.
Clumber Spaniels har långa rockar som behöver regelbunden pälsvård, särskilt om de tillbringar mycket tid utomhus. Vara beredda att investera en massa tid (eller pengar) i carying för pälsens skull.
Jack Russell terrier
Perfekt för: Alla aktiviteter
Utan koppel Säker: Nej
Kom ihåg Wishbone? Han var en Jack Russell, om en särskilt hög en. Dessa små terrier är så intelligenta att de är svåra att träna, men de hängivna ägare, kommer de att vara mycket givande hundar. De kan tränas att göra komplexa uppgifter och förstå kommandon som andra hundar inte kunde förstå. Nyckeln till att hålla dem friska och glada är regelbunden, intensiv motion. Ta dem med dig på alla dina äventyr – så länge du håller dem innehöll. Eftersom de är så egensinnig och doft-driven, har de varit kända för att springa iväg.
Australian Shepherds
Perfekt för: Alla aktiviteter
Utan koppel Safe: Om utbildad
Australian Shepherds, liksom alla vallhundar, älskar att vara aktiv i naturen. Speciellt när unga, tenderar de att vara hyperaktiv och klängig. Till skillnad från många vallhundar, men de kommer i olika storlekar: den långe som du är van vid, miniatyr, leksak och tekopp. Medan deras storlek inte kommer att ha någon effekt på deras imponerande energi nivå kommer mindre har lättare att anpassa sig till lägenhet eller litet hus levande.
Källor
Hundraser. TerrificPets

När är Doggie Daycare en bra idé?
Hur att städa upp efter en sällskapsfåglar
Tillhandahålla vatten för dina hästar under sommaren
Människans bästa vän
Little Horse, Big historia: Berättelsen av Kaspiska hästen
Pedi Paws: En översyn av en populär Som sett på TV Produkt
Amerikansk Cashmere Goat – en Pet för 4-H eller Home Spinners
Frågor att ställa till uppfödare innan de köper en valp
Sommar Tips för husdjur
Hur ta hand om en katt med diabetes
Historien om Dalmation som en brand hund

Leave a Reply