Crazy för Catnip: Den magiska ört som katter Go Ape över

Vad är Nepeta cataria och vad gör det? För er som inte vet, är här en lätt antydan-katter gå galet när de får en doft av denna ört. Ge upp? Det är kattmynta, och ja det är sant, de flesta katter går ballistiska över den. När en katt sniffar denna ört, det stimulerar en kemikalie i hjärnan, typ av i betydelsen hur ett afrodisiakum skulle påverka ett djur eller människa. Det skapar en överväldigande känsla av eufori som kroppen inte kan kontrollera. Det är som doften av kattmynta överbelastning sinnena, och hela din kropp förlorar kontrollen över alla känslor och fysisk aktivitet.
Det är därför de flesta katter kommer att visa en sådan ovanligt beteende när de utsätts för kattmynta. Vissa katter är dock okänsliga för lukten eller doften av kattmynta, och kommer inte att uppvisa samma typ av beteende eller reaktion som du får från de flesta andra katter. Detta kan på grund av ärftliga gener, är en eller båda föräldrarna är mindre känslig för kattmynta, som förs vidare till kattunge. Du kommer inte att kunna skilja en katt känslighet nivå kattmynta förrän den når tre månader, eller senare.
Det föreslås att vänta tills din katt är minst 4 månaders ålder innan införandet kattmynta till det för första gången. För att använda kattmynta, är det bäst att använda den torkade variation så att det inte blir som rörigt. Bara strö en liten bit av den torkade örten i ett område som är mest besöks av din katt, skulle ett bra exempel vara en matta eller stoppad område-så sätt skulle Catnip ha mer uthållighet, jämfört på en jämn yta. En annan bra idé för att genomföra kattmynta är att stoppa din katts favoritleksak med sig att uppdatera intresse för det igen.
När en katt fångar den första doft av kattmynta, det är nästan magiskt i hur snabbt han / hon kommer att reagera på det. Först kommer han lukta området sedan gå tillbaka för en sekund, sedan tredjedel sniff. Efter att du är katt ska gnida ansiktet alla i området som har utsatts för kattmynta, och rullande runt på den med det hela kroppen skruva, valsning och gnugga över ytor. Vissa katter kommer även att bli mer aggressiv om avbruten medan denna djupa tillstånd av eufori, så var försiktig att inte bli biten. Hela upplevelsen ska pågå upp till 10 minuter innan det går bort, och din katt återgår till sin normala beteende igen. Mer känsliga katter kommer tillbaka till samma plats och skaver mot det från tid till annan, så länge som doften kvar i området. Kattleksaker fyllda med kattmynta vanligtvis pågå lite längre, eftersom dess portabla nog för katt spel.
Studier har visat att även större katt arter, såsom tigrar och lejon, även dras till kattmynta. Forskare har kopplat de euforiska effekter att vara liknande den i LSD eller marijuana, men utan de skadliga biverkningar av faktiska läkemedel. Det är helt säkert att exponera din katt till kattmynta, utan att utveckla ett beroende för det. Var noga med att inte blanda ihop kattmynta med kattmynta, eftersom kattmynta inte kommer att ha någon effekt på din katt alls. Om du vill utveckla din egen kattmynta, bör det vara att köpa på någon trädgårdsarbete center eller utlopp. Kattmynta gynnar soliga områden och kan planteras i lätta sandjordar. Bara vara noga med att om du väljer att odla en kattmynta trädgård, kommer du att locka grannskapet katter i din trädgård också, så var beredd, det kommer så småningom bli en gemenskap attraktion!

Tips för att hjälpa dig välja en hund från ett härbärge
Pennachio Jewelers en stor dröm blir sann i Glastonbury, CT
Skallerorm Undvikande Utbildning för din hund: Förhindra ett potentiellt dödligt Rattlesnake Bite
Dog Training Schools är Connecticut
Pet Air Travel Tips
Hantering bita i Valpar
Vad är det bästa kosten för eremitkrabbor?
Att hålla en Choklad Labrador som husdjur
Ras Egenskaper-Trakehner häst
Hur du håller din hund säker från risker Sommar Hälsa
Undervisning Din Kaxig nymfparakiter till Diskussion

Leave a Reply