Colonial Anemoner: Hur du får ut mesta Färg från dem för ditt akvarium

Alla som har sett en fullt utvecklad korallrevsakvarium personligen kan uppskatta skönheten, njutning, spänning samt, på baksidan av sitt sinne, det engagemang och uthållighet som krävs för att återskapa denna lilla del av våra rev i naturen. Det verkar, åtminstone genom mina observationer att små polyped steniga koraller är fortfarande på toppen av listan när det gäller färg, stil och textur mångfald som ivrig akvarister vill representera i biotoperna korallrevsakvarium. Detta är verkligen en anmärkningsvärd plats att skåda, men deras är en annan deltagare i detta spelregler som vinner med stormsteg. Inte bara är dessa djur lätta att underhålla för det mesta, de är lätta att frag och kan placeras under olika belysning system med konsekvent framgång. Dessa är zoanthidae familjen, annars känd som havet mat, koloniala polyper och polyper.
Zoanthids ser ut som små havsanemoner. De kan förekomma som en enda polyp eller koloni fäst med en matta eller coenechyme. Zoanthids består av en bas eller coenechyme som fäster sig till en hård substrat. Beräkningsunderlaget medför den muntliga skiva som består av munnen slits i mitten av skivan och en kjol eller tentakler som beskriver den yttre kanten av skivan. Dessa tentakler kan vara av varierande längder och antal samt. Det är där spänningen byggs med Zoanthids, Palyzoas, Parazoanthid, Protopalythoa och Isauraus.
FÄRG … levande färger och massor av det! Många arter av zoanthid identifieras genom sina färger istället för deras utgör, att skilja dem från andra former inom Anthozoa klassen. Färgkombinationer och kontraster, polyp storlek och design ingjuta en unik stil på dessa polyper. Som att titta på en färgglad bukett av rosor och nejlikor och penséer växer ute på ett öppet fält i full blom, dessa är några skildringar av vad bostäder arter zoanthidae i ett akvarium skulle vara jämförbart med. En sådan skådespel att se och bevittna efter en tid och zoanthids har haft en chans att växa, sprida sig och fylla i på levande sten eller delar av utrustning.
Namnet som associeras med en viss art av polyp är bred som deras finns många namn som är kopplade till samma typ av polyp baserat på deras färg och mönster mögel. Även när det kommer till en polyp att säga till exempel, har en rosa muntlig skiva och tan till brunaktig kjolar, deras är ett betydande antal namn som dessa polyper. Den andra sak att nämna är det faktum att många arter av polyp är så nära besläktade, färg klokt att utan att ta en närmare titt under ett mikroskop eller med hjälp av ett makro-objektiv på en kamera, du verkligen inte kan identifiera vad du har så långt som färgerna många gånger. För att ta detta ett steg längre, har belysning en betydande inverkan på färgen på polyper. Färgen på lampan (kelvin) samt lux (intensitet) kan verkligen ändra färg som uppfattas av det mänskliga ögat från en lokalisering till nästa. För att ge ett exempel på detta, skulle färgen på kolonin av polyper du vill köpa på den lokala djuraffären vara helt annorlunda än vad porträtteras av dig i ditt akvarium om belysning, vattenkvalitet och placering skiljer sig från djuraffär du köpte ursprungligen från.
Den plats där polyperna kom från början kan också ha en djupgående inverkan på färgen på polyper. Case och punkt kommer blå polyper som kommer från Indiska oceanen och Stilla ofta vara annorlunda än de som där samlats in från Karibien eller Florida. Jag har en frag blå zoanthids som är från Indonesien som är en mycket vacker, djup och intensiv blå färg. Jag har sett bilder på blå polyper som kommer från Karibien utan den djupa blå färgen och är mer av ett pulver eller baby blå färg. Nu, om detta är bara ett trick av ödet eller har något att göra med vattendjupet som polyperna levde initialt, kanske men samma sak gäller för många arter av steniga koraller också.
När det gäller att uppnå bästa färg möjligt från dina polyper, kan det ta lite experimenterande och engagerad tid att bestämma vilket tillstånd bäst passar dina polyper så bra som du eget öga överklagande. Ofta kommer placera polyper under intensiv ljus åstadkomma en annan färg än samma koloni placeras under dämpad belysning lägre i ditt akvarium. Dessutom kommer vissa färger uppfattas olika i olika färger spektrum ljus och intensitet också. Beroende på nyans av polyper, kan det vara bäst för dig att försöka fånga den färg som du gillar och fokusera på den färgen i polyper. Den alternativa belysning, vare intensiv eller låg nyckeln, inte riktigt påverka hälsan polyp koloni klokt eftersom dessa polyper är ganska krävande och rejäla anemoner. Dessa djur betraktas inte nybörjare koraller för ingenting! Jag kan säga en sak baserat på erfarenhet, kommer de flesta polyper visar fantastiska färger och glöd under en vitare / blåare kelvin lampa än mot den röda delen av spektrumet. Ta en titt på Guds vapenrustning zoanthids … vävstolen på dem under en 10000K glödlampa eller mindre och sedan se samma polyp i 14000K, 20000K och aktinisk lökar, vad en levande och glödande representation av eld för att excitera ögonen.
Du får själv döma … koloniala polyper kan dramatiskt öka skönhet och färg inom ditt akvarium, och för dem som är nybörjare akvarister eller inte har den intensiva halid belysning för hus de flesta arter av Acropora och andra ljus kärleksfulla små Polyped Stony koraller som historiskt förknippas med starka färger kan zoanthidae polyper tillhandahålla denna glamour, spänning och förvåning och ge dem en körning för pengarna.

Förstå Hästar – kommunicerar via Din röst
Death Row Dog
Pet Rat Care: Hur du installerar en livsmiljö och mer
Tämja en Feral katt
Översyn av Pet Gear 5-i-1 Pet Carrier
Varför Fido är bättre kvar hemma
Hur man handskas med nya valpar Under Tandsprickning scenen
Tre Frågor om English Mastiff Behavior
Dog Training Tips för nybörjare
Cheetah: Det snabbaste djur i världen är en utrotningshotad art
Ta inte din hund att arbeta!

Leave a Reply