Cockatiels 101: mindre kända tips

När du väljer din första fågel, Cockatiels är en perfekt, lågt underhåll val. Loving, men ändå lätt att behaga, dessa fåglar har förmågan att lägga till din morgon varje dag. Men som en första gången fågel ägare finns det några, mindre kända tips som kan göra ditt liv mycket enklare.
1) Cockatiels är sociala varelser. Om de hand upp, kräver de mänsklig interaktion dagligen. Räkna med att spendera, åtminstone, en timme om dagen med dem.
2) Med detta sagt, Cockatiels är också social med sin egen art. Det rekommenderas att om möjligt köpa två Cockatiels. Kön spelar ingen roll, eftersom alla befruktade ägg kan behandlas senare genom att peta ett litet hål med en nål in i ägget och returnera den i boet. (Du måste returnera den till boet eller den kvinnliga Nymfparakit kommer att hålla lägga ägg tills hon uppnår en koppling.)
3) Om din Nymfparakit är otränade, är det möjligt att tämja den, trots den gemensamma tron. Räkna med några biter och repor. Den bästa metoden är att köpa ett tyg, tvättbar blöja trasa och satte läderhandskar på båda händerna. Fånga fågeln i skötväskan och håll den. Det kommer att skrika och agera som om du dödar den. Du är inte. Fortsätt att göra detta för flera månader. Så småningom kommer din fågel att bli mer och mer vana vid att du håller den. Under ett år eller så, kommer det att sitta på fingret. Untamed fåglarna har potential att bli extremt kärleksfulla och Långben bästa vänner.
4) Se till att du har en tillräcklig storlek bur för din fågel. En bur en och en halv fot från en fot och en halv är inte rättvist att en fågel. Om du inte har råd med utrymme kan du inte råd fågeln.
5) Butiker gör Nymfparakit frö enkelt och, för det mesta, prisvärd. De älskar också bladgrönsaker som sallad och spenat. Vissa kommer även äta frukt, även om det inte är deras favorit behandla. Icke saltade, är smör gratis popcorn också bra. Hirs är samtidigt inte ett måste, verkligen ett stöd för en fågel är väl balanserad kost. Det kan vara ganska dyrt i Historier om husdjur, men kan oftast köpas för 35,00 / 5 pounds online. (Detta varar en lång, lång tid.)
6) Var försiktig med spenat. Ge det på sin höjd en gång i veckan. Spenat har en tendens att binda kalcium och kan allvarligt påverka hälsan hos din fågel.
7) Om du bara har en fågel, kommer du att märka att toppen av huvudet kommer att utveckla en sorts vit beläggning. Detta växer faktiskt på alla fjädrar, men tas bort när fågeln preens. När två fåglar i en bur de kommer putsa varandra, med en, kan det inte nå sitt huvud! Den goda nyheten är, om din fågel är tam, kan du enkelt avlägsnas genom att försiktigt gnida fjädrarna mellan två fingrar och masseusing fågelns krona.
8) Cockatiels som ljus. Det är bäst att sätta dem i ett rum där de kan både förstå solen stiger och inställning. Var noga med att inte sätta dem i direkt, starkt solljus, men att de inte kan fly i något hörn av buren.
9) Cockatiels kan få nyfikna. Om du dämpa belysningen i rummet, stänga gardinerna, och täck dem med en lätt, andas filt, kommer de tysta ned.
10) Cockatiels älskar också bad. Du kan antingen ställa dem på en abborre och spraya dem med en sprayflaska eller ge ett slags tub inuti buren som de kan plaska runt i.
Även om denna lista ser skrämmande, är en nymfparakit verkligen den perfekta nybörjare husdjur och mycket enklare än att höja andra arter av papegoja. Och deras humanlike personligheter gör dem mycket mer givande än andra enkla fåglar som Wrens eller lovebirds.

Fisk akvarium Överväganden
Hur hundar får Bandmask och hur man behandlar dem
Vanliga livsmedel anses vara farliga för hundar
Hur man introducerar Pet Rats till varandra
De bästa metoderna för att träna din hund
Allt om rasen: Boston Terrier
Bonnie: Sök Hund Sök Dog Foundation
Hur vet jag om ditt husdjur Hundar och katter har artrit
En översikt av den sällsynta Kaspiska Häst Ras
Lila Kaniner Ras profil
Njursvikt hos hundar

Leave a Reply