Ciklider i ditt akvarium

När du skapar ett akvarium i ditt hem finns det några grundläggande regler att komma ihåg. Först är det mycket viktigt att säkerställa en tillräcklig population av fisk enligt storleken på din tank. Du vill inte det för full eller för tomma heller. Oavsett om du går med färre fisk eller många fiskar i stort sett beror på fiskarter som du kommer att få.
Till exempel en art av ciklid inbyggt kallas Maguna, innebörden rockfish är som namnet antyder en fisk som finns bland klipporna i dess naturliga miljö. Dessa fiskar är också mest bekväm när det finns många andra fiskar i området. Om du köper ciklider och placera dem i en tank med mycket få fiskar du kan nästan garantera att ciklider extremt kommer att betonas, aggressiv, och dölja hela tiden. Men när du lägger mycket fisk de är ute och om simning hela tanken.
En annan typ av fisk som fungerar bra i akvariet med Maguna är arten av ciklid som kallas Utaka. De Utaka är fisk som simmar i skolorna i mitten vatten. När Utaka finns i en tank eller i den naturliga miljön i Maguna den Maguna är väldigt avslappnad och bekväm i sin omgivning. Om Utaka s simma bort kommer dock tillbaka till dölja Maguna går och tillbaka till att vara mycket aggressiv.
En av anledningarna till Utaka kan simma ut är om rovdjur i området. Det är därför när Utaka ta av Maguna gå under jorden eftersom de fruktar att det kan finnas ett rovdjur i närheten som har skrämt bort sin kusin Utaka. Med bara Maguna i ditt akvarium inte kan vara värt det eftersom fisken kommer att fortsätta att gömma bland klipporna, kan de dyka upp för en sekund eller två för att mata, men de kommer att skjuta tillbaka till sitt gömställe så för hälsan hos fisk och skönheten i tanken köper inte Maguna ciklider bara.
När de känner sig bekväma då de betonar mindre, om de betonar mindre de är friskare, och om de är friskare de tenderar att vara ute i det fria mer och de tenderar också att vara mindre aggressiv. Därför ihåg om du lagra ditt akvarium och väljer att använda cikliden vara säker på att det finns gott om fisk att hålla varandra sällskap och mindre stressad.

Var beredd på en Pet Emergency
Feline övre luftvägsinfektion
Bör du ge ditt husdjur Pig ett lavemang?
Prostata Bölder hos hundar
Hur Hyr ett husdjur
Bästa DIY Dog tvättar i San Antonio, Texas
Den colombianska Tetra Faktablad
Grooming en häst
Min erfarenhet Äga en albinoråtta
Den första husdjur kan vara en hund, men det finns skäl varför katter kan vara den perfekta husdjur
Allt om rasen: Boxer

Leave a Reply