Cheetah: Det snabbaste djur i världen är en utrotningshotad art

Den snabbaste djuret i världen, gepard, är nu på hotade arter listan, enligt Cheetah Conservation Fund. (1) Denna medlem av vildkatt familjen kan klockas in på 70 miles per timme när djuret träffar hastigheten. Detta är ganska snabbt, även om jag hade en gång en huskatt (som troligen hade en nyligen vildkatt relativt grund underprissättning instinkt) som kunde springa lika fort, som hon var lätt och en smart liten flicka. Hur som helst, är gepard en vacker fläckig katt med en smidig kropp och litet huvud som gör att det ser så graciös även när man går, än mindre köra. Cheetah kattungar är särskilt bedårande, med mjuk päls prytt deras ansikten, vilket gör dem ser gulliga och söta, trots som kattungar de redan har vassa huggtänder och klor.
Till skillnad från andra vilda katter som panter, lodjur, lejon och tiger, har gepard en smalare kropp med långa ben som gör att djuret nå så höga hastigheter när man kör. Käken, dock är ganska liten jämfört med andra katter, men är fortfarande i proportion till storleken på dess lilla huvud. Tänderna är mindre alltför jämfört med dem av en tiger, till exempel. Geparder är hotade, eftersom det är en något falsk tro att de är ansvariga för att döda djur på gårdar i Afrika, meddelar lantbrukare att vidta åtgärder för att undanröja de geparder. ((_/2)
Den naturliga livsmiljö Cheetah förtjänar att skyddas oavsett var de bor i Asien och Afrika. Befolkningen i denna vackra vildkatt är cirka 10.000, men de tenderar att leva i områden där det finns människor och husdjur, vilket gör det till en utmaning att hålla dem i speciella djur reservat där de kan leva och föröka sig. Medan Cheetah är inte lika aggressiv som andra vilda katter, det finns fortfarande missuppfattningar om dem när de kommer i kontakt med andra arter. De flesta geparder lever på mindre djur såsom kaniner, mindre gaseller och impalor. Liksom huskatter, geparder också spinna, oftast när de är glada, och det är vanligare att kvinnor geparder att spinna runt sina ungar. ((_/3)
Majoriteten av geparder lever i Namibia idag även om de finns i hela andra delar av Afrika, Mellanöstern och Indien. Flera mutationer av gepard förekommer, särskilt kungen gepard. Denna gepard har tre svarta ränder som löper ned ryggen med de typiska cheetah fläckar som täcker resten av kroppen. Detta gör för en mycket slående kombination, som om de har målats på av någon. ((_/4)
Bevara Cheetah kan visa sig vara en utmaning för vilda djur konservatorer. Som regel geparder har svårt uppfödning när de hålls i fångenskap och de har också reproduktiva problem som leder till hög spädbarnsdödlighet och sjukdomar mottaglighet. Cheetah är en vacker och ovanlig katt i kattdjur och är värt att bevara och utbilda om till andra.
1

Toy Rat Terrier en tuff och vänlig liten hund
Nödvändig utrustning för en sötvattensakvarium
Hitta frisk hund mat för ditt husdjur
Golden retriever: Är denna ras för dig?
Vad orsakar tugga hos hundar?
Enkla tips för vård av ditt marsvin
Att hålla och underhålla Goldfish
Sex sätt att veta att du är redo för en valp och förbereda dig
Kaspiska hästen – Noahs Little Pony
Vänd din katts bita och sprätta in spinnakatter
Hur du får din hund att sluta skälla

Leave a Reply