Central Florida Animal Skafferi

Under 2008 fick de två skyddsrum av SPCA of Central Florida drygt 13.700 sällskapsdjur – eller i genomsnitt 263 djur varje vecka på året – från community-medlemmar som var oförmögen eller ovillig att fortsätta ta hand om dem. Denna plågsamma statistik visas på SPCA hemsida och siffrorna verkar öka.
En lokal nio år gamla lärt av denna svåra situationen medan han och hans familj besökte SPCA hopp om att hitta en ny hund för några veckor sedan. Zach Wilson, Longwood, såg upp till sin mor, Erica, och sa att jag aldrig skulle ge upp min hund. Efter en orolig natt, konfronterade Zach Erica med en idé för att hjälpa vård för dessa djur: Om han kan bidra till att mata dem, skulle kanske fler hundar och katter ska kunna bo med sina familjer.
Zach, kvart grader på Wekiva grundskola i Longwood, och Webelo i Cub Scout Pack 601 i Apopka, bildade Central Florida Animal Skafferi (CFAP) tänker det skulle generera ett visst intresse och han och hans familj kunde fördela de insamlade föremål själva. Men fångade konceptet snabbt och deras garage snart förvandlas till ett lager.
Zach och hans mamma började forska och fick veta att tillståndet i ekonomin har orsakat många familjer att ompröva sina prioriteringar. Vissa föräldrar förlorar sina jobb och de måste välja mellan mat för sina barn eller mat för sina husdjur, säger Zach medan du spelar med sin egen hund, Brandi.
Donationer har kommit in från vänner, grannar, hans Cub Scout Pack, sin skola och från andra som har lärt av animaliskt skafferi. För närvarande finns det mer än 1000 pounds av hund-och kattmat i Wilsons garage som nu stolt visas Central Florida banner Animal skafferi.
Medan skafferi fortsatte ta form insåg Zach fanns andra tjänster de lurviga av vårt samhälle krävs. Han arbetar för att samarbeta med lokala djur myndigheter och företag att expandera det arbete som hans enda tanke har utvecklats till. Framtida planer inkluderar spay och kastrering program, information och hänvisningar till låg kostnad veterinärvård, hjälp att hitta bra hem för husdjur som kan ha att lämna familjen och ge kragar, koppel och leksaker.
Den Wilsons har fått ett överväldigande gensvar från människor som ber om hjälp och från människor som vill hjälpa. Två e fick nyligen ytterligare förklara behovet av detta program:
Jag är en ensamstående mamma och lades upp nyligen. Jag har 1 hund och 2 katter och alla har antagits genom Pet Smart och en av katterna som vi funnit i en livsmedelsbutik parkeringsplats när hon var endast ca 3 veckor. Hon är nu 5 månader gammal och jag skulle aldrig ge upp mina husdjur. De är som att ha fler barn och vi älskar dem mycket men med min ekonomiska situation, är det svårt att mata dem alla hur de är vana vid att matas. Jag och min son pratade häromkvällen om var vi skulle kunna hitta lite hjälp med att köpa foder till sällskapsdjur. Du är en frälsande nåd, och jag skulle vilja veta hur jag begära och få fodret att jag behöver. Jag har ett jobb intervju på måndag morgon och Gud vill kommer jag att gå till jobbet nästa vecka. Jag skulle älska att donera till denna sak efter att jag har ett jobb så kan du svara. Tack och Gud välsigne dig och din familj. Du gör en mest underbara sak.
Jag är på SSD med MS. Jag har en emotionella välbefinnande djur, en Bearded Collie och en katt. Jag skrapning ut pengar för att känna mina husdjur. Jag har min vuxna barn och barnbarn bor med mig eftersom de skulle vara hemlösa. Min katt har fonetiska hematom han behöver aspireras och jag har inte pengar till veterinär avgifter. Jag behöver hjälp. Båda mina djur är 13 eftersom jag fick dem. Jag har inte råd loppor produkter heller. Hjälp

För ytterligare information, besök CFAP webbplats eller kontakta Joy Kurtz på 407-443-0334.
Drop-off platser inkluderar: Tan Plus-851 W State Road 436 i Altamonte Springs (407-869-9709)
PetXprs-2401 West State Road 434 # 125 i Longwood (407-682-2812)
Zach är inte säker på vilket håll hans välgörande ansträngningar kommer att ta CFAP nästa, men han vet att det är nödvändigt finns där ute och kommer att göra allt han kan för att fortsätta sin sak.

Annimal Group Quiz
4 juni är Krama din katt Day
Allt om rasen: Kanadensiskt Pekare
Hur att hitta rätt veterinär för ditt husdjur
En dikt för nationell Dog Day
3 typer av kostnader som kommer med att äga ett husdjur
Cherry Eye hos hundar
Tämja och bindning med ditt husdjur Sugar Glider
När Älg falla från himlen
Tips för Horse Training: mellansteg
Bästa hundar för allergiker

Leave a Reply