Cat Kroppsspråk

När det gäller katter, är Georgina Strickland Gates citerades som sagt hennes funktion är att sitta och bli beundrad. Även om det anstrykning av narcissism kan vara sant om en katt personlighet och beteende, katter gör faktiskt mer än bara sitta. För att uttrycka sina känslor, katter använder flera viktiga kroppsdelar för att uttrycka sig. Om du vill veta mer om vad din katt försöker säga dig, studera hans eller hennes kroppsspråk. Visst, de har stämbanden och använda dem för att förmedla budskap, men oftare använder en katt hans kropp att berätta exakt vad de tänker och känner. Titta på följande efter ledtrådar för att lära dig mer om din katt: Svansen
En katts svans berättar sagor (sorry – var tvungen att skriva det!) Allvarligt, använder en katt svansen för att uttrycka många känslor. Här är bara några av de meddelanden din katt sänder med svansen: • Upprätt svans – Din katt är glada att se dig! Ofta kallas paraden svansen är en upprätt svans en vänlig skylt. Om det skakar fram och tillbaka lite, är din katt verkligen glad att se dig!
• Halvvägs svans – En katt som håller svansen halvvägs upp säger att han inte är säker på om hans eller hennes nuvarande situationen är säker.
• Undergiven svans – Katter som Stoppa svansen mellan benen visar underkastelse. Ofta katter kommer att göra detta när de känner sig hotade eller de bara har skällde.
• swishing svans – Mina katter använder svischande svansen när de är irriterade med min Border Collie som försöker besättningen dem. De kan också swish deras svansar när de är intresserade av något (en nattfjäril, en fågel utanför, etc.)
• uppblåst svans – Katter med uppblåsta svansar (vanligtvis i upprätt läge) visar antingen rädsla och / eller aggression mot en annan katt eller upplevda hot.
Ögonen
Katter har en kuslig förmåga att visa förakt, ogillande, lycka, iver och andra känslor genom deras ögon.
• Fast stirra – Katten som har en fast blick tillsammans med en styv hållning är oftast visar ilska, fientlighet eller ens förväntan på ett bra sätt. Titta på din katts pupillstorlek att avgöra om de vill bli klappad (stora pupiller) eller är arga (små skåror).
• Ögonlocksplastik öppning – Katter med stora ögon visar förväntan, vakenhet och en iver att göra något (som spel). När katter begränsa sina ögon de kan förmedla ilska eller frustration. Dessutom, om katter håller sina ögon i form av en sömnig, blinkande steg, de visar mer avslappning och förtroende.
Huvud, öron och mun
Katter använder sina huvuden för att visa vad de känner. Till exempel en katt med en sänkt huvud och fasta ögon brukar upprörd med objektet i hans siktlinje.
En katt som stötar den huvudet i en annan katt mår vänliga och bekväma. Katter kommer ofta lätt huvud-butt sina ägare som ett tecken på kärlek och hälsning.
En katts öron roterar låta honom eller henne att ta många ljud. Med 27 muskler som kontrollerar örat rörelse kan katter flytta sina öron och tillbaka, en i taget, eller upp och ner efter behag.
Platta öron visar aggression. Upprättstående öron är ett tecken på vakenhet. Och öron som pekar i sidled kan tyda på att en katt är osäker på något på gång runt honom eller henne.
Katter kommer att använda sina stämband för att uttrycka känslor. Väsande och morrande kan skicka en ganska tydlig signal till en katt avsedda målet. Kattungar tenderar att kommunicera mer med sina stämband än vad äldre katter som använder sina kroppar.

Jogging tips
Vad är det bästa hundras för dig?
Mahogny och läder
Roliga dikter: Den osynliga OS – Vinnaren tar allt
Varför du aldrig ska ta din hund att arbeta.
Dog Training i Des Moines
Typer av Horse Shoes
En guide till kattleksaker
I försvar av dogfighting offer
Trimning en iller är Tånaglar
Hur man tränar en katt att använda kattlådan

Leave a Reply