Cat Adoptioner i Colorado Springs, CO

Anta-A-Cat månad kommer upp i juni, så om du funderar på att anta en katt vän nu är en bra tid att börja göra en del forskning. När du väljer en ny katt för att lägga till ditt hushåll, är en räddning katt eller skydd katt händerna nedåt vägen att gå. När du antar en räddning katt, får du inte bara en rolig, furry följeslagare, men också tillfredsställelsen av att veta att du har sparat ditt husdjur liv och bidragit till att minska antalet oönskade husdjur i vårt samhälle. Om du är ute efter att anta en katt i Colorado Springs, CO område, här är några resurser och organisationer bör du kolla in.
9 Lives Rescue, Inc.
9 Lives Rescue, Inc. är en ideell, icke-döda Pet Rescue organisation i Colorado Springs, CO som drivs helt av frivilliga. I stället för att placera husdjur i ett härbärge anläggning, 9 Lives hus de räddade husdjur i frivilliga familjehem tills de är redo att antas. Före antagandet har katterna tillbringade större delen av sin tid i en uppmärksam och omtänksam hem och bara en kort period i en bur på antagandet platsen. Detta innebär att de är mer benägna att vara friska och sociala än katter som sätts i bur under en längre tid. Det innebär också att 9 Lives ofta vet ganska lite om varje kattens personlighet, och kan hjälpa dig att hitta en bra matchning för ditt hushåll. Alla katter som 9 Lives antar ut är kastrerade och kastrerade och uppdaterade sina vaccinationer. 9 Lives inte antar inte ut katter som är declawed och inte förespråkar declawing av katter.
Antagande Avgift
9 Lives kräver en donation på $ 125 för de flesta katter. Detta täcker kostnaden för din katts spaying / kastrering och vaccinationer samt bidrar till att upprätthålla 9 Lives “främja programmet (mat, kattsand, veterinärvård, etc.).
Hur Anta
9 Lives Rescue använder en adoption läge vid PetSmart på N. Powers Blvd. i Colorado Springs. Adressen är: 2965 Ny Center Point
Colorado Springs, CO 80922
9 Lives volontärer är på plats på lördagar 11:00 till 3:00 för adoptioner. Du kan gå in under denna tid för att visa husdjur och fylla i en ansökan för adoption. Du kan också visa sina tillgängliga husdjur på nätet och kontaktar 9 Lives via telefon eller e-post om du hittar en du är intresserad
Kontaktinformation
Telefon: 719-591-4640
E-post: info @ colorado9lives
Hemsida: colorado9lives
Dreampower Animal Rescue
Dreampower Animal Rescue är en annan ideell, icke-döda räddning program i Colorado Springs. De verkar genom fosterhem snarare än genom ett härbärge plats. Dreampower gör ett långsiktigt engagemang för sina räddade djur, de har personal tillgänglig för post-adoption stöd såsom hjälp med beteendemässiga frågor eller utbildning ditt nya husdjur. De strävar också efter att ge varje husdjur som många chanser som behövs för att hitta en evigt hem. Om en adoption inte fungerar av någon anledning, kommer de att ta djuret tillbaka och åter anta den. Utöver sin räddning / adoption programmet har Dreampower även gemenskapsprogram som Humane Education programmet, som besöker skolor för att lära barn om djurs säkerhet och ansvarsfullt djurägande och STOPP, en spay / kastrerad program för låginkomsttagare djurägare. Dessa och andra program bidrar till att minska oönskade djurpopulationer och uppmuntra human behandling av husdjur.
Antagande avgift
Dreampower kräver en avdragsgill donation på $ 120 för vuxna katter och $ 145 för kattungar (6 månader eller yngre. Antagandet avgiften ingår spaying / kastrering, vaccination, kattunge avmaskning, en fri veterinär examen, och en ID-taggen och krage. Det hjälper också till att stödja Dreampower s räddningstjänst djur och andra program.
Hur Anta
Dreampower bedriver sina adoptioner främst från citadellet Crossing PetSmart. Adressen är: 571 N Academy
Colorado Springs, CO 80909
Dreampower volontärer bedriver adoptioner på den här platsen på lördagar 11:00 till 3:00 och på söndagar från klockan tolv till 3:30 PM. Innan du besöker antagandet plats, rekommenderas att du antingen fylla i och lämna in en online-adoption program eller skriva ut den och fylla i det för att ta med dig till antagandet centrum. Du kan visa tillgängliga husdjur på nätet här, liksom.
Kontaktinformation
Telefon: 719-390-7838
E-post: info@Dreampower.org
Hemsida: dreampower.org
Humane Society i Pikes Peak regionen
Humane Society i Pikes Peak regionen (HSPPR) är en ideell organisation som tjänar Colorado Springs samfundet genom att rädda husdjur och erbjuder sällskapsdjur adoptioner, hjälpa djurägare att åter lokalisera förlorade husdjur, förespråkar för djurskyddet, och ge Pet Care utbildningsprogram. HSPPR erbjuder en säker plats för tidigare PET-ägare att avstå från sina husdjur om det behövs. Organisationen accepterar alla husdjur i behov av hjälp och identifierar sig som en no-lidande snarare än en no-kill anläggning. De hjälper också till att upprätthålla djurens förordningar och undersöker djurplågeri och fall försummelse i samhället.
HSPPR är den typ av djurhemmet som vi vanligtvis tänker på, med räddade husdjur hålls i burar i skyddsrummet anläggningen. Men jämfört med många skyddsrum HSPPR är ganska trevligt. Vissa särskilt behövande djur (t.ex. minderåriga kattungar) placeras i fosterhem. Burarna i anläggningen rengörs regelbundet och bullerdämpande glas skiljer buren områden så att husdjur är mindre rädd. De har också flera rum för att bli bekant med en blivande katt följeslagare. Alla HSPPR s adoptable katter kastrerade / kastrerad, vaccinerad och avmaskad om tillämpligt.
Antagande avgift
Den HSPPR kräver en adoption avgift som varierar mellan $ 34 – $ 195 för katter, beroende på ras och hur mycket vård katten har fått. De flesta vuxna katter är $ 68, och de flesta kattungar är $ 78. Katter som har främjat grund behöver extra omsorg kommer att vara $ 10 mer. Kostnaden för adoption innefattar spaying / kastrering, vaccinationer, avmaskning, och en fri veterinär besök.
Hur Anta
Den HSPPR bedriver adoptioner på sin egen anläggning. Adressen är: 610 Abbott Lane
Colorado Springs, CO 80905.
Den HSPPR är adoption öppettider är måndag till lördag från 11:00 till 6:30 (visningar slutet vid 5:15 PM) och söndag från 11:00 till 4:30 (visningar slutet på 3:15). Du kan visa husdjur tillgängliga för adoption på nätet eller i skyddsrummet. När du hittar ett husdjur du är intresserad av, ta det ID-nummer till värden i lobbyn för att registrera dig för ett besök. Du kommer att bli ombedd att fylla i en adoption ansökan och träffa en antagen rådgivare. Förvänta antagningsförfarandet att ta 45 minuter till 1 timme.
Kontaktinformation
Telefon: 719 – 473-1741
E-post: customerservice@hsppr.org
Hemsida: hsppr.org
Din lokala Craigslist
Slutligen kan din lokala Craigslist listor vara en stor resurs för att anta en katt i ditt hem. Craigslist är ungefär som den sekretessbelagda delen av en tidning, men det är online. Många som inte längre kan hålla sin katt hellre nytt hem det direkt till en annan familj istället för att skicka det till ett härbärge, så de sätter ofta en re-homing notering på Craigslist. Särskilt i Colorado Springs, det finns många människor som söker att åter hem sina katter på grund av militär eller jobb flytt, så det finns listor varje dag. De flesta Craigslist katter kvalificera fortfarande som räddnings katter, eftersom många av dem kommer att hamna i ett skyddsrum om ägarna inte kan åter-hem det själva (dock inte behaga inte köpa kattungar från människor som har dem eftersom de misslyckades med att få sin katt kastrerad) . Att anta en katt direkt från en annan familj kan vara ett bra alternativ, eftersom det sparar katten traumat att gå till ett härbärge och ger dig möjlighet att ta reda på om kattens personlighet första hand från de tidigare ägarna. Vissa katter listade på Craigslist har redan kastrerade / kastrerad och vaccineras, men vissa har inte. Det är ditt ansvar att ta reda på och få katten kastrerade och kastrerade och vaccinerade om det inte redan har.
Antagande Avgift
Många som lista sina katt på Craigslist kommer att be om en liten re-homing avgift för att se till att katten går till ett bra hem, men många katter är också listade gratis.
Hur Anta
Besök husdjur avsnitt av din lokala Craigslist. Sök igenom listor, och om du hittar en katt du är intresserad av kontakta ägaren genom den information de ger i annonsen. Du kommer förmodligen att behöva besöka den aktuella ägarens hem för att möta och plocka upp din nya husdjur.
Även om dessa är fyra av de stora resurser för att anta en räddning katt i Colorado Springs, det finns flera andra också. Det bästa sättet att hitta information om andra organisationer Cat Rescue i området, liksom för att visa en lista över adoptable katter, är att besöka petfinder och göra en sökning på ditt område. Lycka att hitta din nya katt följeslagare!

Colonial Anemoner: Hur du får ut mesta Färg från dem för ditt akvarium
10 skäl att anta en skyddkatt
Hur Walk flera hundar på samma gång
En ny besökare
Tristess Versus separationsångest hos hundar
Varför ska du ha din husdjur mikrochip
10 Viktiga tips för bättre Dog Training
Hur du hanterar döden av ett husdjur
Lätt hundbur Träningstips
Hjälpa till att bygga förtroende i en fruktansvärd hund
Rachel Ray Nutrish Hundfoder

Leave a Reply