Cancer i matstrupen hos hundar

Cancer i matstrupen väggen i hundar, även känd som matstrupen neoplasi, är förmodligen den minst vanliga av cancer i matstrupen. Inte bara är det inte en av de vanligaste platserna för cancertumörer i hundens matstrupe eller ens i sin kropp, är matstrupen neoplasi verkligen ovanligt hos hundar med undantag av osteosarkom och fibrosarkom när de är associerade med Spirocerca Lupi, som är en helmint parasit . När en hund har esofagus neoplasi tumörer de är oftast metastatisk och härrör från hundens bröstkörteln eller sköldkörteln. Men det kan också vara skivepitelcancer, odifferentierad karcinom, Aden ocarcinoma, scirrhous cancer och den vanligaste, som är leiomyom.
Symtom som hundägare kan märka när en hund har esofagus neoplasi innefattar uppstötningar, viktminskning som successivt blir värre, aptitlöshet, rang luktande andedräkt, dreglande mer än vanligt och svårigheter att svälja. Eftersom ingen av dessa symtom är normala, bör hundägare ta hunden till veterinären (veterinär) så snart som möjligt så att veterinären kan diagnostisera hälsoproblem som ansvarar för de symtom som presenterar sig själva och så att rätt behandling kan påbörjas innan symptomen förvärras.
Hos veterinären kontor eller klinik för diagnos processen kommer att ske. Detta inkluderar vanligtvis en historia av hunden i förhållande till de hälsofrågor som kan möta och även med avseende på de symptom som när hundens ägare först märkte dem. Veterinären kommer också att göra en fysisk undersökning av hundens kropp där alla andra orsaker till symtomen kan hittas. Om denna fysiska testet inte avslöja orsaken till hundens symptom då veterinären kan gå längre med diagnosen processen och använda en enkät och kontrast röntgen, en Esophagoscopy eller veterinären kan ta en biopsi antingen kirurgiskt eller endoskopiskt. Noggrant diagnostisera Matstrupen neoplasi är viktigt eftersom symtomen kan förväxlas med symtom på Megaesophagus, som är en annan matstrupen sjukdom, en där matstrupen är utspänd.
Behandlingar av esofagus neoplasi var en gång bara medicinsk behandling för symptomen i princip eller kirurgiskt avlägsnande av cancertumör när det är möjligt. Idag veterinärer anser fortfarande dessa behandlingar, men också få nya alternativ som laserterapi och foto dynamisk terapi. Laserterapi börjar i mitten av esofagus röret och fortsätter ut mot matstrupsväggen, men inte komma till väggen. Denna behandling tar flera dagar och fortsattes tills esofagus röret öppnas. Foto dynamisk terapi använder ett foto sensibilisator tillsammans med en laserljus och förstör de maligna vävnader i samband med matstrupen neoplasi tumören.

Guide till bästa Hundraser för allergier
Horse Trails
Dog Training i Des Moines
Förstoppning, diarré, Husdjur och pumpor
Hand om hästhovar – Behandla Equine Thrush
En ny besökare – Del 2
’80s Flashback
Hur ta hand om vilda möss
Några av de bästa utomhus Hundraser
Förstå Katten slickar beteende
Vad orsakar hundar att bete sig illa?

Leave a Reply