Bronchoesophageal Fistula hos hundar

Bronchoesophageal Fistula hos hundar händer när hundens matstrupe inte kommunicera med andra strukturer i hundens kropp. En fistel, per definition, är en passage som finns antingen mellan två organ eller mellan en orgel och utsidan av hundens kropp som är permanent och är onormal, vilket gör att missförstånd. Detta tillstånd är oftast sällsynt hos hundar, men kan hända. Denna sjukdom är vanligtvis en sekundärt problem som uppstår på grund av en främmande kropp som har trängt hundens matstrupe. Det kan också vara en medfödd defekt. Cairn terrier är predisponerade för Brochoesophageal fistel, men kom ihåg, det är ovanligt att en hund att ha denna sjukdom.
Symtom på Bronchoesophageal Fistula inkluderar hosta som händer efter hunden äter eller dricker, uppstötningar, lunginflammation, feber, letargi och aptitlöshet grund av hunden inte vill äta.
Diagnos av Bronchoesophageal Fistula hos hundar utförs av en veterinär (veterinär) efter hundägaren har fått kännedom om de symtom som nämns ovan och har tagit hunden till veterinären. Hundens veterinär kommer förmodligen använda röntgenbilder som har förmågan att visa någon främmande kropp som kan orsaka tillståndet eller lunginflammation som kan ha blivit närvarande och orsakar tillståndet. Veterinären kan också använda en kontrast Esophagram som kommer att visa om det finns någon kommunikation sker mellan hundens matstrupe och luftvägar. Denna diagnos teknik använder lite av barium, som är en joderat kontrastmedel som är hyperosmolär, men denna teknik kan också orsaka en lungödem, vilket är en annan hälsorisk för hunden och naturligtvis för sin ägare.
Att behandla en Bronchoesophageal Fistula efter diagnos av veterinären är oftast kirurgi för att korrigera felet som orsakar denna sjukdom. En lunga lobektomi kan också krävas vid behandling Bronchoesophageal fistel.
Även om denna sjukdom är mycket sällsynt hos hundar, och även hos katter, det kan uppstå. Den goda nyheten är att om hundägaren är en som är uppmärksam på förändringar i sin hunds hälsa och vanor, då detta tillstånd kan fångas och behandling kan påbörjas, vilket ger hunden det behövs lättnad att leva ett lyckligt, hälsosamt liv . Prognosen för en hund som har haft kirurgi för att korrigera detta tillstånd är mycket bra. Så som med alla hälso problem som en hund kan möta, vara uppmärksam och göra utflykter till veterinär kan vara viktigt för ett långt liv.

Allergivänliga katter: Den ryska sibiriska skogen Katt
Minnas My Dog Jiggers
Hålla vatten av god kvalitet i ditt akvarium
Hur man tar bort loppor från en matta
Hur lådan träna din valp eller äldre hund
Hur man skapar en personlig Akvarium Bakgrund
En kort översikt av den amerikanska Paint Horse
Vanliga orsaker till att din katt inte kommer att använda kattlådan och hur man rättar till problem
Humana Dog Training Produkter för lydnad
Vanliga Bengal kattunge personlighetsdrag
Tips för att anta en äldre Golden Retriever

Leave a Reply