Brain Bölder hos hundar

Brain Bölder hos hundar, men mycket sällsynt i den inhemska hundar, förekommer ibland. När de gör, pus former runt hundens hjärna, skapar ett tillstånd som liknar en tumör. Följaktligen kan hjärnan bölder orsaka symtom ofta relaterade till hjärntumörer hos hundar.
Symtom som kan vara uppenbara kan försämras motorik, kroppsliga funktioner eller ens mentala funktioner eller ens mentala funktioner. Den drabbade hunden kan ha en märkbar förändring i sitt gång, bland annat promenader långsammare, eller det kan förlora sin balans lättare än vanligt eller det kan ha problem med klättring eller hoppning. Hunden kan ha en viss förlust av sina sinnen, kanske inte som beröring, kan det inte kunna flytta sitt öga normalt eller det kan ha problem med att äta och dricka. Hundens ägare också märka andra symtom som förlamning av hundens ansikte, kan huvudet lutas eller vara svag på ena sidan. Hunden kan också kräkas, få darrningar och / eller kramper. Psykiska symtom som ägaren kan märka är en förändring av hundens personlighet som en hund som normalt fogliga plötsligt blir aggressiv. Den gör kan ha oförklarliga tvång som skällande eller äta eller hunden kan verka deprimerad eller tom desorienterad och kan gnälla eller gnälla utan uppenbar anledning.
Diagnos för hjärnan bölder hos hundar innebär en datortomografi eller MRI tas till hundens hjärna. Detta kommer att visa att hunden lider av en hjärna abscess och inte någon annan hjärna kondition. Efter diagnosen har beslutats, kommer veterinären beslutar nu på en behandlingsplan. Detta innebär vanligtvis antibiotika ges i höga doser för att bekämpa bakteriell infektion. Andra behandlingar som anses för denna hjärna tillstånd är steroidbehandling eller operation på hjärnan för att ta bort bölden.
Även om hjärnan bölder är inte en av de vanligaste bölder som hundägare kan se, de är mycket farliga när de inträffar och med de symptom som presenterar sig, kan dessa bölder vara mycket skrämmande för hundägaren. Med dessa symptom imiterar dem av hjärntumörer hundägaren kan frukta att deras älskade husdjur faktiskt har en hjärntumör. Förhoppningsvis kommer antibiotikabehandling arbeta positivt och ingen ytterligare behandling behövs, t.ex. hjärnkirurgi. Med denna typ av abscess är så farligt för hälsan hos hunden, är det viktigt att hunden tas till en veterinär så snart hundägare märker något av de symtom som nämns ovan.

Hundbur Träningstips
Hur man handskas med Sticky Bottom syndrom i din kanin
Var att få en ny katt
Pet Air Travel Tips
Utbildning Du är papegoja att tala
En titt på pyometra och chock i hundar
Threading Teknik bort oönskat hår, skapar perfekta ögonbryn
Hundarnas parvovirus: en hälsorisk för Valpar
Frugal Pet Care: Hur kan vi minska ditt husdjur Care Kostnader
Hur Anta en kanin
Så att tala om tid genom att titta på en hunds beteende

Leave a Reply