Borrelia i Cats

Orsaker till Borrelia i Cats
Borrelia kan endast minskade från ett fästingbett. Inte alla fästingar bär bakterierna som svarar för borrelia, dock. Om du vet att din katt har blivit biten, betyder det inte nödvändigtvis betyda att din katt är infekterad. Om du drar en fästing från din katt, spara den i en burk. Detta sätt, om din katt börjar visa symptom, kan din veterinär testa fästingen för Borrelia burgdorferibacteria.
Det är viktigt att upprepa att det enda sättet Borrelia sprids är genom fästingbett. Du kan inte få borrelia av din smittad katt.
Förebyggande av Borrelia i Cats
Om din katt går utanför, kontrollera din katt för fästingar varje dag. Bevis visar att det tar minst 10-12 timmar för en fästing att faktiskt överföra Borrelia burgdorferibacteria till katten, så du vill fånga den så snart som möjligt. Använd pincett för att ta bort fästingar, inte dina smutsiga fingrar! Du kan köpa tick-avstötande halsband som fungerar som lopphalsband speciellt för din katt, och du kan även använda aktuella sprayer och droppar som Frontline eller revolutionen.
Ett uns av förebyggande är värt ett halvt kilo bota. Det bästa sättet att förhindra borrelia hos katter är att hålla dem inomhus. Fästingar gillar att umgås i områden med massor av högt gräs, och det gör din katt.
Symtom på Borrelia i Cats
Katter kan infekteras i veckor innan du märker något är fel. Tidiga symtom är utslag (som du aldrig kan se), feber, letargi, stelhet i lederna, aptitlöshet, och haltande. Borrelia hos katter kan också orsaka plötslig kollaps, vilket är ganska skrämmande om din katt har inte visat några andra symptom. Andra, farligare symtom inflammation i hjärtat och njursvikt som kan leda till njursvikt. Eftersom symptomen på borrelia härma andra sjukdomar eller kan aldrig manifesteras förrän sjukdomen är allvarlig, kan borrelia vara svårt att diagnostisera början.
Om din katt uppvisar något av dessa symtom och har riskfaktorer för borrelia, kommer din veterinär göra ett blodprov för att se om Borrelia burgdorferi antikroppar är närvarande. Många utekatter kommer att testa positivt för borrelia på detta sätt, så att din veterinär också kommer att göra röda blodkroppar och börja behandling för att se om det har någon effekt på symptomen.
Behandling av Borrelia i Cats
Om Borrelia upptäcks tidigt, det är mycket behandlingsbar. Generellt antibiotika som amoxicillin, tetracyklin och doxycyklin är mycket effektiva. Om sjukdomen har fortskridit förbi de tidiga stadierna, kan det vara lite svårare, och din veterinär kan behöva också behandla de sekundära effekterna.
Resurser: Stökigt Beast:

Hur man har en glad, frisk, välanpassad hund
Fyra Naturliga Flea Killers för din katt
Lokala Dog Training Schools i Tucson, AZ
Den irländska setter: en hund av intelligens och skönhet
Halloween parter för valpar
Allt om rasen: Boxer
Umgås din valp med andra husdjur och människor
Att hitta en herrelös hund: Vad alla behöver veta
Låg kostnad sjukförsäkring för flera husdjur
Allt om rasen: Atlas Terrier
Behandlingsalternativ för hundar med Hip och ledbesvär

Leave a Reply