Bör du välja en ny valp eller vuxen hund?

En ny hund kan vara ett utmärkt komplement till ditt hem och är verkligen en händelse värd att få glada över. Hundar är bra på att vara din vän och håller dig sällskap på ensamma nätter. De är bra för snuggling med dig på soffan och vissa kan även skydda dig.
Hundar varierar från ras till ras och vilken typ du väljer att få bör bero på din livsstil och preferenser. Jag anser mig en expert på Chihuahua rasen, och som uppfödare jag ber mina egna frågor: Varför vill du ha en Chihuahua?
Är du säker på att du vill adoptera en valp?
Svaren jag får på mina frågor varierar, men de ger mig insikt om huruvida detta nya möjligheter för alltid hem kommer att vara just det, alltid. Jag känner ett ansvar för varje Chihuahua valp jag bidra till denna värld, det finns så många hundar i räddnings skyddsrum jag definitivt inte vill lägga till detta växande problem.
Så med alla som sagt och du fortfarande vill lägga till en hund familjemedlem dessa är dina alternativ.
Ett av de första beslut som ska fattas är, vilken ras och nästa är om att anta en ny valp eller att ta in en fullvuxen vuxen. Här är några tips på hur man kan besluta Valpar
1 Valpar bör vara minst åtta veckors ålder innan du anta dem. Tidig valp huva är en kritisk tid för unga hundar (precis som det är med unga människor) och de behöver tid och omsorg från sina mödrar innan de antas ut.
2 Att ta hem en valp innan den är redo att börja avvänjas från sin mor kan ge en tydlig psykologisk och personlig nackdel för valpen och mamman också.
3. Valpar är bra på att anpassa sig till nya miljöer och kan vara lättare att acklimatisera sig till ditt hem än en vuxen hund kan vara. Det finns dock möjlighet till en valp som orsakar skador på ditt hem när den tänder.
4. Valpar tenderar att tugga och kan också behöva tränas av vanor som att gräva. Valpar är små bollar av energi och kan slå saker i ditt hem över eller förstöra personlig egendom om de inte uppmärksammas eller utövas tillräckligt.
5. Dessutom måste valpar vara rumsrena, som tar mycket tid, ansträngning och tålamod.
6. En fördel med att hämta hem en valp är att du kan se till att din valp är frisk fysiskt, känslomässigt och mentalt. Som första ägare, du uppfödning ett djur med en ren skiffer, det finns ingen risk för tidigare övergrepp eller försummelse från tidigare ägare.
7. Dessutom kan du träna honom personligen vilket är en fördel eftersom du kan lära honom exakt vad du vill och vet att han kommer att svara på dina kommandon.
8. Valpar är energisk, underhållande och bedårande. Både barn och vuxna kan enas om att valpar är nästan alltid bara skoj och en glädje att spela med.
9. Som valpar växer, kan de ändra fysiskt och känslomässigt när de blir äldre. Valpen kan växa till en hund som ser eller verkar väsentligt annorlunda än den gjorde som barn.
Vuxna hundar
1 Du kan berätta nästan omedelbart vilken typ av temperament din hund har och mäta hans personlighet direkt. De har redan etablerat beteenden som du kan plocka upp och besluta höger utanför bat om du vill eller inte.
2 Det kan ta en bra mängd tid och energi för att få din hund förtroendefullt och bekvämt med en ny ägare.
3. Grown hundar kräver mindre uppmärksamhet än en valp behöver. De behöver inte heller resor till veterinären så ofta.
4. När du träffar din nya potentiella familjemedlem, ta del av så mycket av hans beteende som du kan. Lägg märke till hans humörsvängningar, quirks och vanor. Fråga de tidigare ägarna till hunden om hans personlighet.
5. Det finns en möjlighet att en vuxen hund kan ha beteendemässiga problem och dessa behöver antecknas.
6. Var noga med att introducera din nya vuxen hund till någon familjemedlemmar du har. Barn, makar, vänner till familjen och alla som frekventerar ditt hushåll ska ha möjlighet att träffa din hund med dig. Det är viktigt att din hund inte förväxla några familjemedlemmar för främlingar som kan skrämma eller ilska honom.
7. Vuxna hundar är oftast redan rumsren och har vuxit ur sin barnsjukdomar skede. Om inte en vuxen hund har beteendeproblem som måste arbetat med, ska han ha mycket färre destruktiva tendenser än en valp skulle.
8. En fullvuxen hund kommer inte att ändra fysiskt eller känslomässigt på dig. När du antar en vuxen hund, vet du exakt vad du får.
9. En vuxen hund kan anpassa sig till alla andra husdjur som du kan ha i ditt hem.
Plocka ut en ny familjemedlem är ett svårt beslut. Alla älskar söta valpar, men de är långt mer arbete i början än vuxna hundar. Dessutom långt fler människor väljer unga söta valpar över odlas hundar, vilket gör dem svårare att införa ut och oftare ner av skyddsrum. Grown hundar behöver hem också!
Oavsett vilket beslut du gör, minns att någon typ av husdjur, unga eller mogna kommer att kräva en riklig mängd tid, engagemang, ansträngning och kärlek. Men för ert arbete, kommer de alltid att finnas där för att hälsa på dig och hålla dig sällskap.

Hantering av fästingar och taggar i hundens Pad
Ska du köpa en Wolfdog?
Hämta hem en valp
Språket av djur
En anläggning för ditt barns första husdjur?
Black Ruby Barb Faktablad
Vad är knöl på min hund?
De många glädjeämnen i Tarantula Ägande
Pound valpar. Det bästa sättet att gå!
Hur du tränar din hund att inte dra på ett koppel
Reptil Cage Belysning

Leave a Reply