Bör du ge ditt husdjur Pig ett lavemang?

Skratta inte! Detta är allvarligt. Visste du att ibland om du äger boskap kanske måste ge dem läkarvård? Tror du att du någonsin kan behöva ge en gris ett lavemang? Min antagna mamma har en gård, och hon har kor och hon brukade ha grisar. En av hennes grisar var gravid och de fattiga flicka bara kände alla ur gängorna. Mamma visste att hon skulle må bättre om hon kunde bara gå på och ha sina barn. Det var dags för dem, men hade inte gått in arbetskraft.
Mamma brukade vara en sjuksköterska. Hon prepped kvinnor för leverans genom att ge dem ett lavemang, det var rutin. När hennes patienter evakuerades sina tarmar som de skulle ofta utvecklas tillsammans med deras arbete. Veta lavemang fungerar för mammor gå in arbetskraft, bestämde hon sig för att ge sin gris ett lavemang. Så … den stora grisen ligga där i uppenbar obehag, och min mamma förberett en tvållösning lavemang och gick ut i lagården med den.
Kan du föreställa det? Jag frågade henne hon använda en vanlig lavemang kit från apotek, och hon sa nej, jag fick en liten trädgård slang och satt i grisens ändtarmen. Hon fast en hink med varmt tvålvatten och hällde genom en tratt genom röret. Som jag försöker bild här, tror jag att det skulle vara en hel del enklare att använda en av de gamla timey varmvatten flaskor som har slangen med rektal tips i slutet.
Jag frågade min mamma om grisen bara låg där och lät henne in hosepipe i hennes ändtarm att ta emot lavemang, och hon sade grisen verkade veta att hon försökte hjälpa henne. Den lavemang arbetade med bra resultat och grisen blev mor till en fin kull av smågrisar. Om du har en gris som är gravid och alla ur gängorna, kontakta din veterinär. Ge inte ett lavemang såvida inte det.
Förr i tiden ett lavemang gavs till människor ganska ofta, och det ansågs vara ett universalmedel för allt som ailed dig. Även om du kan styras av din veterinär för att ge ett lavemang till en gris, jag skulle inte göra det såvida inte det.
Inte alla grisar är skapade lika.
Det var ganska populärt i början av 1990 att äga ett husdjur gris. Jag hade en kruka bellied gris. Grisar är ibland som hundar, de vill inte gå ut och potta om det regnar utanför. De kan snarare hålla än gå när de behöver gå. Tyvärr om de håller sina inälvor de kan bli förstoppad. Förstoppning kan leda till ett hinder.
Hur vet du om din gris är förstoppad?
Om din gris är förstoppad kan sluta äta. Grisen kan bara ligga runt och inte visa något intresse för vardagliga aktiviteter. Din gris kan försöka att gå men bara några pellets av fekalt material kommer ut.
Om din gris visar tecken på förstoppning bör du inte ge ett lavemang eller laxermedel såvida inte detta beordras av en legitimerad veterinär, för om tarmen är blockerad kan du göra mer skada än nytta.
Summan av kardemumman är att jordbrukarna är vana att ta hand om sina djur, och när de inte kan hantera ett problem, eller att de inte har den medicinska kunskapen för att utföra vissa förfaranden kommer de antingen ta djuret till en veterinär, eller veterinären kommer till gården för att kontrollera djuret.
En barnyard gris är mycket mindre risk att utveckla problem med förstoppning än ett husdjur gris. Om du har ett husdjur gris med förstoppning rådgöra med din veterinär.

Rå Turkiet Friskare Katter
Ode till Fido
Petland Demonstration – Plano, TX
Hund Profil: Mastiff
En beskrivning av American Paint Horse
Historien om Dalmation som en brand hund
Hur hundar får Bandmask och hur man behandlar dem
Hur man gör din hund älskar sin Crate
Hitta frisk hund mat för ditt husdjur
Nuheart hund hjärtmask medicin
Pound valpar. Det bästa sättet att gå!

Leave a Reply