Bladder problem hos hundar

Du vet att din hund bättre än någon annan, säger Dr Kevin Fitzgerald, PhD, DVM, och du bör alltid vara uppmärksam på mat-och dryckesvanor. Ofta det första tecknet på en blåsa problem i en hund kommer att höjas törst och urinering. Hunden kan anstränga och endast passera några droppar urin, och det kan finnas droppar blod i den. Bladder problem är vanligare hos tikar på grund av deras anatomi, men hanhundar ibland lider av dem också.
För mig var det första tecknet på att det var något fel med min hund plötsligt börjar av olyckor i huset. Zelda, som hade rumsren i år, började lämna våta fläckar på mattan, oavsett hur många gånger vi tog ut henne. Så det var iväg till veterinären.
Problemet, säger Dr Fitzgerald, är att du måste göra några tester för att avgöra vad som händer. Han visar att det första steget är en urinanalys. Detta test kommer att avslöja närvaron av protein, blodceller, bakterier eller kristaller i hundens urin. Bakterier och blod kan peka mot infektion. Diabetes kan också orsaka överdriven törst och urinering, och en urinanalys avslöjar det. I en äldre hund, speciellt en med andra hälsoproblem, kan en tumör vara den skyldige. En hund med kristaller i sin urin är mest sannolikt producerar urinblåsan stenar, och ytterligare tester, t.ex. röntgen, ultraljud och även CAT-scans kan krävas för att upptäcka dem.
Zelda första urinanalys avslöjade en ganska väl utvecklad infektion. Enligt Dr Fitzgerald, veterinärer, liksom Zelda: s, kommer att ordinera en bredspektrumantibiotikum. Dessa är antibiotika som passerar genom matsmältningssystemet relativt orörd och kan verka på det infektiösa medlet i blåsan. Men efter några dagar var hon kissar fortfarande på mattan. När jag tog ut henne, började jag att observera henne närmare, och märkte att medan hon försökte att urinera flera gånger, hon går endast små mängder. När fläckarna i huset tycktes innehålla blod, tog jag henne tillbaka till veterinären.
Den här gången var Zelda röntgad och omedelbart det var uppenbart att hon hade stenar i urinblåsan, med minst två vara ganska stor. Uppenbarligen är detta inte ovanligt, och i de flesta fall är stenar inte diagnostiseras förrän de är betydande, och därför måste avlägsnas genom operation. Zelda var planerad för operation nästa dag. Operationen inte bara avslöjade två stora stenar, var en cirka 2 inches över, utan även om 35 mindre stenar, om i sin blåsa som grus och tar upp det mesta av utrymmet.
När stenarna avlägsnades, de analyserades med avseende på kemisk sammansättning. Detta är ett viktigt steg eftersom hundar som producerar stenar kommer att vara benägna att producera dem igen om de inte hålls på en strikt diet som inte innehåller sten-orsakar ämnen. För Zelda visade resultatet av testet att för resten av sitt liv, hon behöver vara på en protein-kost, som innehåller ett recept hundmat och stora mängder vatten.
Ägare måste vara aggressiv, säger Dr Fitzgerald, i att se till att de följer sina veterinärens anvisningar. Antibiotika bör vara klar, och ytterligare urinanalys bör göras för att säkerställa en infektionen är botad. Efter att återhämta sig från operation för en tumör eller sten, och hund måste ses för re-förekomster av problemet. Om hunden har ordinerats en speciell diet, ägare måste följa det, för att undvika ytterligare stenar.
Bladder problem hos hundar kan inte tas om hand av huskurer. Stenar och tumörer kan blockera urinröret, vilket urinblåsan för att fylla och så småningom spricker. Infektion kan spridas till andra delar av kroppen. Vänster obehandlad kan problem med blåsan bli livshotande för ditt husdjur, så får dem till din veterinär så fort du misstänker ett problem.
Hittills genom att följa hennes diet hade Zelda hade ingen upprepning av hennes stenar i urinblåsan och inte längre har olyckor i huset.

Fyra saker att veta om din hund Ate en begagnad Tampon
Halloween Theme Park Events på Long Island
Din nya häst
Starfish för ditt akvarium
Giftiga ormar i Texas
Pet Säkerhetstips för Halloween
Hur förstå dina fåglarnas beteende, del två: vocalizing och skrikande
Ditt husdjur kan hjälpa till att rädda ett liv, som en blodgivare
Djurägare: I mål om Rapture ..
Ta äldreomsorgen Dogs
Ja, du kan Kull träna din hund

Leave a Reply