Black Ruby Barb Faktablad

Black Ruby Barb Faktablad
The Black Ruby Barb, Puntius nigrofasciatus är en tålig fisk som lämpar sig för ett sällskapsakvarium så länge vården utövas vid valet av de andra fiskarna.
Andra vanliga namn för fisk är Lila Headed Barb och Ruby Barb. En annan Vetenskapligt namn som har använts är Barbus nigrofasciatus.
The Black Ruby Barb kommer från Sri Lanka. Den växer till ca två och en halv inches (7 cm) lång.
Vattenförhållanden
The Black Ruby Barb föredrar någorlunda mjukt, svagt surt vatten. Det kommer fortfarande att vara ganska bekväm med neutralt vatten (pH 7). Dess idealiska temperaturområde är 21-26oC (70-79oF). Det kommer att ta lite högre under korta perioder.
I naturen är det skolor i långsamt flytande åar och floder med riklig växtlighet. Deras anläggningar bör vara mycket väl planterade med ledigt utrymme för simning.
The Black Ruby Barb gillar inte smutsigt vatten med mycket fisk avfall och regelbundna partiella vattenbyten är en bra idé. Det är också en av fiskarna mer mottagliga för Ich (White Spot). Du måste se upp för denna sjukdom och vara redo att behandla det.
Mat.
The Black Ruby Barb är en allätare. Det kommer att äta en normal fisk mat, men levande föda är att föredra och om möjligt lite mygglarver, blod maskar, Daphnia eller annan lämplig storlek levande föda ges. Frysta Blood maskar är också bra och kan vara lättare att få och lagra än levande mat.
Följeslagare
Black Ruby Hullingar är stimfiskar och bör hållas i stim med minst sex fiskar. Även om inte den mest aggressiva fisk hålls i akvarier, kan de kväva fenorna av långsam rörelse fisk. Jag skulle undvika att sätta den med lång finned fisk som Siamesisk kampfisk, guppy och Endlers guppy.
Några lämpliga följeslagare för en skola för Black Ruby Barbs är guld hullingar, PristellaTetras, Rummy Tetras näsa, Harlequin Rasboras, Scissortail Rasboras, citron Tetras, svarta Tetras änka, kejsare Tetras, huvud och svans Tetras ljus, glas Bloodfin Tetras, svärdbärare, Platies, Zebra Danios, Glowlight Tetras och White Cloud minnows Mountain samt Corydoras havskatt som Peppered Catfish.
Jag skulle inte rekommendera dem som följeslagare för Mollies, Cherry hullingar, Neon Tetras och kardinal tetror. Anledningen till att jag inte rekommenderar dem för akvarier med Mollies är de stora skillnaderna i vattenbehov.
Undvik också stora och rovfiskar med Black Ruby hullingar.
Avel
Den Male Black Ruby Barb ändrar färg när den är klar att föda. I detta tillstånd, blir det tydligt varför det kallas saker som leds Lila Barb. Hanarna får en intensiv röd-svart färg och tenderar att vara lite större än honorna. Honorna är lite fylligare än hanarna.
The Black Ruby Barb är ett ägg spridare, och lägger sina ägg under växter, helst fina leaved sådana. Vattnet för lek bör vara mjuk och måttligt surt med en temperatur av ca 27 C (80 F). Vanligtvis kommer de att leka först på morgonen.
Om 400 ägg per hona bör fastställas. Genom att använda kulor på botten av tanken, bör de flesta av äggen faller utom räckhåll för föräldrarna. Som med många fiskar, Black Ruby Barbs äta sina egna ägg och spädbarn. Det är vanligt att ta bort föräldrarna efter leken.
Baby Care
Hålla äggen mörk tills de kläcks. Äggen kläcks i ungefär en dag, och är frisimmande efter ungefär en vecka.
Barnen äter protozoer (infusorier) först och det kan kompletteras med de finaste steka mat. När de växer, kan barnen matas större yngel mat och få hjälp att växa med lämplig storlek levande föda som skärmad Daphnia.
Pest fisk
Som med alla fångenskap fiskar, låt dem inte komma ut i ekosystemen de inte hemma i.
Källor
Jag är tacksam för Brooklands.Co.Nz, MungaBay, Central Husdjur och den tropiska Tank för information om Black Ruby Barb.

Ta inte din hund att arbeta!
Att handskas med din hund är kliande hud
Kaniner: för avel och husdjur
Hundarnas Tandvård: Varför Skrapning Plaque Off hundens tänder är dåliga
Hur man identifierar Wobbler syndrom hos hästar
Min hund hette Buddy, och han var Allas Buddy
Vad är en utställning?
Guide till bästa hund livsmedel för små raser
Den första husdjur kan vara en hund, men det finns skäl varför katter kan vara den perfekta husdjur
Pet viskningar, synska och kommunikatörer: Real eller Rävar i fårakläder?
Animal Rescue i Baltimore MD / DC Area

Leave a Reply