Biljardboll Standards

Det finns sexton biljardbollar som används under spelets gång. Det finns femton färgade bollar som försökt att slå in i fickorna och den sista bollen är köbollen. Köbollen är normalt vit och kan ha ett par svarta fläckar på den för att mäta vinklar. Köbollen är den enda boll som inte har ett nummer. Köbollen används för att slå resten av biljardbollar.
Resten av biljardbollar är numrerade ett till femton, med åtta är svart. Nummer ett till sju kallas fasta och siffror nio till femton betraktas som ränder. Detta beror på att siffrorna ett till sju har antalet skrivet i svart omgiven av en vit ring. Emellertid, är resten av bollen en solid färg. Nummer åtta genom femton fick sitt namn eftersom i stället för resten av bollen är en färg är toppen och botten område fyllt i med vitt. Därför är endast en rand av färg på bollen, därav namnet ränder.
Det finns ett färgsystem till biljardbollar. Nummer ett till sju motsvarar samma färger som används i biljardbollar nio till femton. Därför biljardbollar en och nio har samma färg och är både gul. Nummer två och tio är både blått, nummer tre och elva är röda, och fyra och tolv är antingen lila eller rosa (beroende på vad biljardboll satt du har). Biljardbollar på fem och tretton är både orange och siffror sex och fjorton båda gröna. Nummer sju och femton har samma färg och beror på vad som du har. Även om det är brun i de flesta biljardboll apparater, kan det vara brun i vissa uppsättningar. Den åtta bollen är alltid svart.
I vissa biljardbord, kan en större pool boll användas för att ta mer pengar från spelarna. Även om köbollen är mindre än en baseball, kan det vara storleken lika stor som en grapefrukt. Dessutom är det tänkt att vara ganska lätt, men kan vara mycket tät som en sten. Denna förändring görs för att maximera separationen att köbollen har när den träffar en annan boll. Vissa tabeller använder också en magnetisk boll som har standard vikt och storlek. Cue bollar sällan någonsin hittats mindre än standardstorlek eller mindre än resten av bollarna.

Hur du håller din hund säkert, varm och torr på vintern
Samarbeta med grupper Dog Rescue
Hålla vatten av god kvalitet i ditt akvarium
Hur man kan stoppa din hund från att hoppa upp på dig
Hur man skapar en personlig Akvarium Bakgrund
Levandefödare och deras unga
Topp 10 Hundraser föredras av kvinnor
Är en Hedgehog rätt husdjur för din familj?
Chupacabra Semi-mytisk varelse Hittade Möjligen i Texas
Loppor och Tick Förebyggande för din katt
Joe Wilson att bli talesman för Tourettes syndrom

Leave a Reply