Behandling Ektoparasiter på kanin och illrar

Tyvärr, tamkaniner och illrar är lika mottagliga för parasitinfektioner som orsakar signifikant klinisk sjukdom som hundar och katter.
Hunden och katten loppa, Ctenocephalides arter kan invadera kaniner och illrar under angrepp. Men loppor och deras avföring är lätta att upptäcka på kaniner och illrar och behandling är liknande den för hundar och katter. Både djur och miljön måste behandlas samtidigt.
Ivermektin och pyretriner har använts för att behandla loppor på illrar tillsammans med extrapolerade felina doser av några av de nyare produkterna loppor. Även Ivermektin verkar säker i kaniner, bör andra loppor behandlingar användas med försiktighet.
Om överväger en behandling kattloppa för en kanin, kontakta tillverkaren och be anekdotiska rapporter av produkten användning av på kaniner.
Likaså bör du vara försiktig när du använder också måste användas med miljö behandlingar. Illrar och, framför allt, kan kaniner uppleva allvarliga reaktioner på kemikalier placerade runt huset så, återigen, kontakta tillverkaren eller ta bort husdjur från området innan behandling av miljön.
Illrar och kaniner är också benägna att öronskabb (Otodectes cynotis och Psoroptes cuniculi, respektive). I båda arterna tecken inkluderar en uppbyggnad av en vaxartad, fonetisk urladdning. Hos kaniner orsakar en allvarlig angrepp skorpbildning, blödningar och en sekundär bakteriell infektion.
Kvalster kan ses med blotta ögat i örat eller på en hud skrapa av det drabbade området. Ivermektin är den föredragna behandlingen för både illrar och kaniner.
Men sällan observeras, kan Sarcoptes scabiei orsaka rävskabb hos illrar, vilket kommer att visa en såriga, allmän dermatit eller skador koncentrerade till svullna, kliande fötter.
Diagnostisera Sarcoptes av en hud skrapa eller biopsi avslöja kvalster eller dess ägg. Behandling med Ivermektin är effektiv, men om tecken kvarstår, är antingen en resistent infektion närvarande eller mange är sekundär till annan sjukdom.
Cheyletiella parasitovorax (päls kvalster), känd med enkla ord som promenader mjäll, är förmodligen den vanligaste ektoparasit av kaniner. När kliniska tecken är uppenbara, rapporterar ägaren oftast mjäll på kanin. Huden är vit och fjällande och fläckar av håravfall är vanligt som päls lätt epilates.
Kaninen kan vara kliande. Diagnos görs genom att observera kvalster eller dess ägg från huden skrapar eller genom att använda metoden tejp. Behandling med ivermektin tillsammans med miljö-behandling är oftast framgångsrik.
Referenser

Var hittar man den bästa Pet Memorial Produkter
Njut Walking din bästa vän
Annimal Group Quiz
Var hittar man den bästa Dog Beds för stora hundar
Fakta om Worms jag visste aldrig Före
Hålla husdjur Säker
Inomhus Townhouse
Hur ta hand om vilda möss
Tips för Horse Training: avancerade steg
Tips för att göra din egen hemlagad Hundfoder
Jessica Simpsons hund, Daisy, tagna av Coyote

Leave a Reply