Behandling av blåscancer i Cats

Även cancer i urinblåsan hos katter är ovanligt, händer det. Ingen är positivt om varför vissa katter utvecklar cancer i urinblåsan, men det har varit kopplingar mellan loppor medicinering och insektsmedel gräsmattan blåscancer hos katter. Det finns också ett samband mellan cancer i urinblåsan och cyklofosfamid, är en drog katter ges för att behandla immunsjukdomar och cancer. Överviktiga katter och honkatter löper den största risken för att utveckla cancer i urinblåsan.
Medan du behöver rådgöra med din veterinär för att fastställa den lämpligaste behandlingen, här är en lista över olika sätt blåscancer hos katter behandlas vanligen.
Läkemedel
Kemoterapi och anti-inflammatoriska läkemedel piroxikam är standard behandling för cancer i urinblåsan hos katter. Strålning kan också användas som behandling, men det är oftast inte gjort annat än genom remiss specialister eller forskningsanläggningar.
Kirurgi
Eftersom blåscancer hos katter har formen av tumörer som invaderar blåsväggen, är operation troligen inte en möjlighet. För att avlägsna tumören eller tumörerna skulle förstöra urinblåsan själv. Kirurgi är endast en möjlighet när tumören är liten och inuti blåsan.
Blåscancer hos katter kan vara svårt att diagnostisera, särskilt eftersom de första symtomen är exakt samma som andra, mindre allvarliga och mer vanligt problem urinvägarna. Om cancern inte upptäcks tidigt, kan katten ha även tumörer i andra delar av kroppen som behöver avlägsnas kirurgiskt.
Alternativ medicin
Tyvärr katter som får diagnosen cancer i urinblåsan vanligtvis inte bor mer än ett år. I vissa har cancer kommit till den punkt där de bara bor ett annat par veckor efter diagnos. Behandlingen kan förlänga en katts liv eller i vissa fall hjälpa katten helt återställda, men du bör göra allt du kan för att hålla din katt bekväm under tiden. Min veterinär sa en gång efter en särskilt dyster diagnos, det är inte om kvantitet av livet, det handlar om kvalitet.
Bortsett från vad medicinsk behandling din veterinär rekommenderar, är det bästa sättet att behandla cancer i urinblåsan hos katter att göra dem så bekvämt som möjligt, så att deras sista dagar är smärtfri och glad som möjligt. Blåscancer hos katter kan orsaka otrolig obehag, som du kan tänka dig om du någonsin haft en allvarlig infektion urinvägsinfektion.
Homeopatiska medel kan lindra en del av det elände din katt känns. Många webbplatser annonsera homeopatiska tillskott du kan ge din katt för att lindra urinvägarna obehag, och några tillägg görs speciellt för katter med cancer att öka deras immunförsvar medan de genomgår behandling.
Även om det inte kan skada att prova homeopatiska medel i samband med konventionell behandling, se till att prata med din veterinär om eventuella tillägg du ger din katt. Även naturläkemedel kan orsaka reaktioner med andra läkemedel.
BIG Disclaimer: Denna artikel är endast i informationssyfte. Det kan inte, och bör inte ersätta samråd med en legitimerad veterinär. Du vet det här.

Häst Skötsel Fel
Tio Bästa Hundraser för varmt väder
Tämja och bindning med ditt husdjur Sugar Glider
Hur man har en hälsosam Sötvattenfisk
Utmaningen i hundaveln
Att anta husdjur
Hur du installerar ett färsk tank vatten fisk
Saker att tänka på om Pet antagen
Giftiga ormar i Texas
Människans bästa vän: En Ode till hundar
Stoppa hunden från att skälla

Leave a Reply