Bästa sättet att lugna din hund vid åskväder

Först hör åskan, sedan regn tjat på taket. Nästa sak du vet, är hunden vid din sida, frossa och skakningar som om himlen föll.
Och för honom är det.
Vad verkar vardagsmat för oss, kommer åska eller fyrverkerier, även grannens bil baktändning, skrämma ofta hundar på grund av deras extra känslig hörsel förmågor. Enligt WebVet, vallning raser som collie och hundar får är särskilt känsliga för höga ljud.
Instinktivt vill vi trösta våra husdjur, men extra petting, gosa, eller behandlar endast belöna sitt beteende. Denna reaktion, oavsett hur välmenande, faktiskt lär din hund att bli rädd när han hör ett högt ljud. Receptbelagda anti-depressiva finns nu tillgängliga för hundar, men är inte ett perfekt val.
Medicinering ditt husdjur faktiskt kan göra sin rädsla värre,” säger Babette Gladstein, VMD, på WebVet.
Sederade husdjur upplever fortfarande buller, men fysiskt inte kan reagera. Detta fortsätter cykeln och behovet av läkemedel.
Så vad kan du göra?
Det bästa sättet att se till att din hund är lugn under åskväder är att omskola honom så att han inte är så rädd för höga ljud. Det bästa sättet att göra detta är att förbereda en håla som han kan dra sig tillbaka när han är rädd. Detta område ska vara bekväma och inte slutna. Han borde kunna gå in och ut som han behagar. Begränsa ditt husdjur medan han är rädd kommer bara att göra honom mer rädd, och det kan orsaka honom till panik och surra ut, möjligen skada sig själv.
Börja med att introducera din hund till sin trygga Den när han är lugn och glad. Under åskväder, eller när han upplever ett högt ljud och är rädd, lugnt och vänligt kalla honom till hans trygga den och lämna honom där. Om han kommer ut ur den och fortfarande rädd försiktigt visa honom tillbaka till hans säker plats.
Var försiktig, men inte givande för hans beteende. (Naturligtvis inte straffa honom inte heller. Stanna så neutral som möjligt.)
Efter några träningspass, kommer din hund lära sig att om han är rädd, han har en plats att retirera där han är säker, och kanske kommer att känna sig trygga nog utan den. Efter att ha tränat min hund att dra sig tillbaka under vår säng när hon är rädd, jag har märkt att hon bara använder idet under särskilt högt eller långa, åska och speciellt högt tillfällen, som den fjärde juli.

Djur Agency Reagerar på Recession
Söka ny Fun, föda upp en Koi
Naturliga hem behandlingar för Hypertyreos i Cats
Hjärtklaff Defekter hos hundar
Leopard Gecko: Ditt val av reptil Pet
Tips för att köpa billiga, begagnade akvarier eller akvarium
Hur man introducerar din hund till ett barn eller någon annan
Pristella Tetra Faktablad
Extreme Dog Hus
Kan du hjälpa till att identifiera Patrick?
Enkla tips för vård av ditt marsvin

Leave a Reply