Att välja rätt och prisvärd katt Diet

Jag har haft tre katter som har haft Feline Urinary Tract sjukdom som kallas FLUTD. Diet är oftast belägna som en orsak till problemet. Livsmedel som är för låg i protein och två hög i magnesium och kolhydrater är oftast orsaken. Många ägare som har haft katter diagnos med FLUTD prova mycket dyra receptbelagda kattmat. Jag har en multipel katt hus så även med katter som har haft dessa problem jag inte har råd bekostnad av receptbelagda kattmat.
Det finns saker du bör titta efter när man försöker hitta ett livsmedel som avskräcker katt UTD i kommersiell burk och torr kattmat. Du försöker få din katt att bibehålla ett pH på 6,6. Med tanke på att det inte finns något enkelt sätt att övervaka din katts urin pH (och skulle du verkligen vill) det bästa du kan göra är att leta efter rätt kost.
Den första ingrediensen, är du ute efter är proteinet. Den viktigaste ingrediensen i både torra och konserverad kattmat ska vara fisk eller kött. Ingredienser som vi normalt inte skulle förvänta sig att hitta i kattmat är bra för katter urinvägarna är tranbär och blåbär. Jag har sett tranbär som en ingrediens i några fancy Feast formler men aldrig blåbär. Jag är säker på detta är positiva saker men mina katter har aldrig varit benägen att äta frukt.
De kommande saker du vill leta efter på etiketten är av produkterna. Genom produkter som gluten och annan stärkelse är idealiskt ner i slutet av listan över ingredienser. Dessa är källorna till de överskjutande krabbor och magnesium som du vill ha mindre av i din katts kost.
Kött och fisk produkter är grova saker som vi som människor inte skulle äta men är ok för din katt eftersom de är proteinkällor. Fisk produkter kan vara till viss oro på grund av kvicksilverhalt så jag skulle bara mata våt mat med fisk produkter ibland. Problemen är att många gånger fisk genom produkterna från den feta delen av fisken och dessa är den del av fisken som kan innehålla överskottet kvicksilver.
Andra ingredienser för att uppmärksamma är magnesium. De flesta kattmat kommer att lista mängden i procent och ju mindre desto bättre som magnesium uppmuntrar oönskade urin kristaller. Se också till att kattmat har en betydande mängd DL-metionin, som är en svavel derivat, som upprätthåller pH i urinen.
Den våta verser torrfoder argumentet pågår. Jag matar ibland blöt mat men mata den för fukthalt för mig verkar dumt om dina katter har, tillgång till rent vatten. Jag har märkt katter som har foder uteslutande våta dieter har fler problem med sina tänder och vikt än katter som har ätit mest en torr kost. Jag matar våtfoder som en behandling eller när en katt är gammal och hålla på vikten är en större fråga.
Mina katter äter Alley Cat och det löste en hel del frågor hår bollen och frågor kräkningar jag hade innan den dyrare kattmat. Jag blandar det med nio liv urinvägarna formel i hopp det gör för att mata en katt mat som har så många av produkterna. Hittills har ingen haft en UTD tag på denna diet.
Jag har en katt som är femton och han på grund av status ålder hjälper själv till vad vi äter till middag. Han gillar verkligen pasta och pommes frites. Jag vet att det är inte bra för honom, men han är mestadels tandlös och trots krabbor han är frisk och ganska nöjd. Jag vill inte föreslå att du ger din katt spagetti men det verkar vara att hålla min äldre katt levande och relativt friska. Jag har inte försökt mata honom tranbär eller blåbär jag kan tänka mig om jag kokta dem att han skulle äta dem. Av att göra dumma rundan väg gamla Manx ett blåbärspaj.
Källor

Information om rätt mängder och typer av livsmedel som det är säkert att äta.
Information om kattmat som innehåller ingredienser som tranbär.

Ta hem en ny vän i Spokane Under Adoptera-A-Cat månad!
Cherry Eye hos hundar
Holistic Pet Care – vibrerande terapier
Fem Vanliga Tandproblem hos hundar
Katt Flea Life Cycle
Topp 10 Hundraser föredras av kvinnor
Misty s läkarbesök
Hur ta hand om Land eremitkrabbor
Bäst av AC: Halloween för husdjur
Bästa Viktminskning Tips för en Fat Dog av expert Victoria Stilwell
Din Aging katt

Leave a Reply