Att välja rätt fisk för en ny färskvatten akvarium

Det finns många saker att tänka på när du handlar för fisk med en helt ny tank. Har du ställt in din tank rätt? Om du får tropiska fiskar, har du köpt en värmare? Vet du temperaturområdet att hålla ditt vatten runt? Vilken typ av fisk samsas bäst? Vilken fisk kommer överens?
Det kan tyckas mycket överväldigande, men om du tar saker ett steg i taget, har du inga problem att få din tank började.
Först bestämma vilken typ av miljö du vill. Om du vill långsammare och mer skonsam fisk, skulle du vilja antagligen att ha antingen kallt, friskt vatten med större guldfiskar och varianter guldfiskar, eller en varm, färskvattentank med gemenskap tropiska fiskar. Personligen har jag en 30 liters tank med 10 gemenskap tropiska fiskar. Gemenskapens fisk kämpar inte varandra och allmänt glida runt i långsam takt. Guldfisk vanligtvis kämpar inte varandra.
Varning
Aldrig, aldrig någonsin sätta en Beta fisk i samma tank som andra regelbundna guldfiskar. Ja, Betas är snygg fisk, men de kommer brutalt döda någon annan fisk som de stöter på, och om de inte kan döda den, kommer de att dö försöka. Om du är osäker på vad en Beta fisk är i allmänhet de säljs ensam, med ingen annan fisk. Om du fortfarande inte kan berätta, fråga medarbetare på den lokala djuraffären. Också, aldrig försöka sätta mer än en Beta fisk i samma tank, om du planerar att hålla en Beta fisk. De kommer slåss till döden.
Ett annat alternativ är att köpa aggressiv fisk, men du absolut, positivt måste veta vilka kommer att få tillsammans med vilken. Bara köpa aggressiva fisksorter som kommer att få tillsammans med fisk du redan har eller tänker på att få. Vänligen inte någonsin testa sina gränser, det är en mycket dålig idé.
Kontrollera att din tank är lämplig för antalet fiskar du får liksom typ av fisk du får. Det finns oftast inget som heter för mycket utrymme. Se till att köpa mer än en av en viss typ av fisk om det överlever bäst med partners. Jag har några par av vissa typer i mitt akvarium, och de är bokstavligen alltid med varandra. Om du har fiskar som är mindre typer, se till att köpa massor av saker för dem att gömma sig. Jag hade en mycket liten fisk som brukade gömma sig i sin lilla slott, och bara komma ut för att äta. Nu är han är ganska stor och simmar runt på egen hand, inte rädd för att vara med andra, större fiskar.
Särskild fisk
Det kan vara riktigt frestande att köpa några av dessa snygg vattenlevande djur på djuraffären. Det finns några regler att följa när man reser sig dessa, dock. Till exempel aldrig sätta en post-ömsat kräftor i en tank med andra fiskar. När kräftor har fått sin nya kropp, blir det onda. Jag vet detta av förstahandserfarenhet och tyvärr förlorade en mycket vacker neon fisk till den. Lär inte den hårda vägen som jag gjorde! Se till att du frågar runt innan du köper dessa speciella havsdjur.
Som ett sista ord av rådgivning, se till att din nya tank sköter sig själv med filter och eventuella leksaker eller stenar för en dag eller två innan du lägger fisk, det hjälper etablera det.
När du tar lämpliga försiktighetsåtgärder, som börjar en ny tank kan vara mycket enkel.

Fördelarna med att äga ett husdjur
Hund Graviditet: Vad bör en bra ägaren vet?
Hur ta hand om din hamster tänder
Okontrollerbar Big Dog Lust Gone Wild
Investera i en Koi
Var man får tag Grön kattleksaker Online för mindre än $ 10
Allt om rasen: Boxer
Engelska Spots Ras profil
Bästa Hund Sängar för små hundar
Vanliga livsmedel anses vara farliga för katter
Hur man kan stoppa din hund från att hoppa upp på dig

Leave a Reply