Att hitta en själsfrände i ditt husdjur

Med så många annonser och reklamfilmer som cirkulerade om hur trevligt det skulle vara att ge en hund ett nytt hem, eller bli en katt bästa vän, istället för att lämna dem i ett skyddsrum där efter så många dagar av inte antas, kommer de att avlivas , skulle du tro att människors hjärtan överallt skulle bryta nog för dem att göra något åt ​​det.
Fel. Medan halv-raser och blandningar slösar bort i dessa härbärgen, med ingen att älska dem ordentligt, folk skapar fortfarande designer hundar eller lusting efter mycket dyra ren-raser med papper. Vissa skulle hellre betala tusentals på en persnickety ras som är hög underhåll och måste trimmas varje månad eller de som slutar med livshotande sjukdomar relevant för deras ras.
Plocka ett husdjur är inte om viss ras eller härstamning, utan om kärlek och anslutning.
Jag borde veta eftersom jag också var en av dem som trodde att få ett husdjur handlade om rasen och det är utseende. Grunt, jag vet. Man skulle kunna tro jag plocka den perfekta partnern utifrån hans DNA smink, som jag var, men det var fel väg att hitta denna partner. Senare lärde jag mig rätt.
Att växa upp, jag hade flera hundar. Jag fick även min önskan och lite, när min faster och farbror begåvad mig med inte bara en dalmatiner, men en sällsynt en out-of-var 500 lever-spotted hona som hade gult färgade ögon och en lekfull anda för att få ut varje glädje . Vi var tvungna att ge bort henne, men efter så många år, när jag gick på college tack vare hennes bryta ut på gården och döda alla grannskapet katter. Usch!
Sedan ett år, förlorade min mamma och jag någon mycket nära oss och har fastnat i en lågkonjunktur. Jag kom hem och tog några kurser på lokala junior college bara för att fortsätta med min utbildning på något sätt. Vi trodde aldrig att få ett annat husdjur, tills en vårdnadshavare på skolan min mamma undervisade vid förde den till vår kännedom att hans sonson var allergisk mot sin valp och frågade om vi kanske ville ha henne.
Den dagen vi gick för att se henne och jag blev förälskad. Hon var en väldigt mal-näring Toy pudel-Chihuahua mix vars vita och sandiga spets hår var gles och var i desperat behov av en bra buskmarker. När hon och jag låste ögon öppnade jag mina armar och hon hoppade in i mina armar. Den dagen lärde jag mig att ha ett husdjur handlade om kärlek och anslutning, ungefär som mänskliga relationer.
Sju år senare, rusar så många skönhetssalonger möten senare och ett par nödsituation till veterinären, har den hunden blivit medlem i inte bara den närmaste familjen, men till vår släkt, liksom.
Ironiskt nog är hon persnickety designern ras som bara äter den andra halvan av din T-bone steak och blir tränas varje 2-4 månader (beroende på säsong). Hennes humör förvärrar varje gång någon kommer nära hennes herre [min mamma tog över när jag gick tillbaka till skolan] och är på sin vakt 24/7, vilket är på grund av sin Poo-chi blandning.
För närvarande är hon ledarhunden, inom och utanför, och barnet samt tar som fram ett hel sida av sängen så att hon kan vara tillräckligt nära för att skydda min mamma. Hon hjälper även med disciplinera alla barn runt som agerar upp. Men när hon visste att min moster var sjuk och på väg att lämna oss förra året, skulle hon besöka med henne och bara slicka hennes hand så att hon kunde sova lugnt eller ge henne kyssar så att hon inte skulle tänka på sin sjukdom.
Poängen jag tänkt att göra var att ibland ditt husdjur själsfränder är de som älskar villkorslöst och skulle göra något för dig, oavsett ras eller blodslinje. Hitta ditt husdjur själsfrände är exakt hur hitta en mänsklig själsfrände bör – genom villkorslös kärlek och anslutning. Så nästa gång du ser en annons eller ett kommersiellt om hundar och katter som behöver vidtas, plocka upp telefonen och göra en dag att hitta din partner husdjur själ.

Hund Förgiftning: Tre typer varje ägare måste veta om
Förebyggande vård för Hot Spots kan hålla ditt husdjur glad hela sommaren
Allt om rasen: Dubbelklicka Nosed Andinska Tiger Hound
Fullblod på banan
Poem om förlusten av en hund Antagen från Animal Shelter
Sommar Tips för husdjur
Intressanta fakta om den berömda Clydesdale Horse
Pet Care för Geckoödlor
Den sanna historien om en kvinna och en hund Dela en livstid Bond
Diabetesneuropati i Cats
Orsaker till balanserad kost för papegojor

Leave a Reply