Att hitta en Boarding stall till din häst

Spänningen nivå runt ditt hus har inga gränser. Här har du, i åldern 10, häst galen och du tror att du är i himlen. I ditt sinne, skulle det enda bättre i hela denna häst saken att ha honom eller henne i din bakgård tunnland.
Hästar kan en hel del arbete
Men ta hjärta – backyarding en häst är massor av arbete, ansvar, omsorg, oro, och (sa jag) arbete. Ibland allt detta arbete sätter en snabb kabash på din entusiasm. Jag säger alltid att du kan parkera en båt eller cykel när det är kallt ute eller när du vill ha några extra minuter hopkurad i sängen, men du kan inte parkera en häst – han behöver äta, och få muckade ut och utövas, och han “skulle främst vilja mycket av din uppmärksamhet.
Istället är du verkligen tur om du kan börja din häst ägande på en internatskola stabil.
Det är upp till dig att hålla ditt engagemang
Dina föräldrar har redan godkänt ditt engagemang för en häst med en av sina egna – täcker kostnaderna. Det är upp till dig att hålla ditt engagemang för både häst och till dina föräldrar.
Nu då, kan få din häst bosatte sig i en internatskola stabil. Jag är ganska säker på att dina föräldrar redan har slutfört forskningen på lokala stall. Jag är också säker på att körsträcka och kostnad är en faktor i ditt beslut i alla beslut. Du kommer också att lägga säkerheten och välbefinnande hästen som kriterier.
Du har minskat ner stallet till en eller två. Alla är överens med plats, körsträcka, bekostnad. Så gå och intervjua de stabila ägare. Du kommer att ställa en massa frågor, och jag föreslår att du går med en lista över dem. Täcka alla baser i början så att du kan göra ett välgrundat val. Om du intervjuar flera stall, ställa samma frågor, göra samma kontroller och föra familjen för deras insatser.
First Impressions Checklista
Vid ankomsten till stallet, kolla in layouten, omgivningen och renlighet. Här är ett första intryck / vid ankomst checklista: Är staket runt ringen och betesmarker ljud och väl underhållna?
Vilken typ av stängsel omger fälten och betesmarker. Är det elektriska, trådnät, styrelse? Om elektrisk eller tråd stängsel används, finns det säkerhets styrelser över toppen, band, etc. Om tråd stängsel används, kan en häst få en fot genom hålen i stängslet? Är stängsel taggtråd? Om svaret är ja, skulle mitt omedelbar rådgivning vara NEJ – inte sätta din häst i denna fara.
Är staket högt nog att du hästen inte kan fly genom att hoppa ut?
Är fälten underhålls väl med minimala nedsmutsade områden och inga förvuxna ogräs?
Är stabila ligger på en större väg?
Finns det stenar, stubbar, hål eller hinder i hagen?
Har anläggningen en ridning ring. Ännu bättre och dessutom har det en inomhus ridning ringen?
Du har hittat den stabila
Ditt första intryck är, jag älskar det. Toppen! Så ta en titt omkring. Om detta är en improviserad (ingen tid hos ägare) besök är det någon där att hälsa dig eller kolla dig? Du kan planera en överraskning besök från början, men när du verkligen menar allvar med att flytta din häst i, föreslår jag en uppsättning möte med ägarna.
Du kommer att ha en nära titt inuti. Är stånden stor, rymlig och ljus. Är väggarna trygg och säker. Är hästarna kunna titta ut genom ett fönster som har en stål galler eller tung nät som täcker över glaset? Kan hästarna ser du närmar vid båset dörren? Hur många hästar ombord / gör ägarna behålla vissa hästar egna? Är bås rena? Finns det starka urin eller avföring lukt? Är rena hästarna och väl bevarade och i gott kött? Kan du höra hästar sparkar eller cribbing?
Som ni ser finns det många frågor. Men du har blivit kär i din häst redan och du vill vara säker på att han är säker i sitt nya hem, eller hur?
Som de säger, är att gå alla system. Alla är överens om detta stabila är en idealisk plats.
Den verkliga viktiga saker – din Boarding Checklista
Nu rekommenderar jag starkt att du gör ett slutgiltigt avtal med ägarna som tydligt staterna alla parters ansvar. Du kommer besluta om helpension din häst: den stabila flöden, rensar och – baserat på avtal – hanterar och gör din häst ut och tar honom i det dagliga, eller stall endast du kommer att behöva mata minst två gånger dagligen, morgon och kväll, eller grov styrelse: är din häst blev och har en körning i.
Om dina planer är att ta lektioner på din häst, för att visa din häst att släpa rida honom, och att spendera varje ledig minut av tiden älska honom, kommer du troligen välja den helpension alternativ.
Här är dina kontrollpunkter med hjälp av helpension val – diskutera allt fullt ut med de stabila ägare och, företrädesvis för allas bästa, ingå ett skriftligt avtal: Board hyra beror omgående i sin helhet och på den första i varje månad.Hur ofta kan du besöka – använda anläggningar – som tydliga riktlinjer här. Helst kommer du att kunna besöka din häst varje dag eller nära den. Om det är bara vecka, användning av anläggningar för dig och din häst under besöket blir allt viktigare eftersom andra kan också vara där och du kommer alla delar.
Diskutera foder scheman, mängden spannmål / hö / vitaminer etc.
Hur utlastning och gödsel omhändertagande hanteras stallet? Vad används för sängkläder. Är båset förstörde ut dagligen? Bra idé för dig att Apple väljer när du besöker. Din häst kommer att få ha dig runt och lära dina vägar. Bara vara försiktig. Bli inte sparkade. Använd ditt bästa omdöme.
Finns det en avmaskningstabletter schema?
Kommer din häst gå ut på bete dagligen? Kommer han slås ut med andra hästar? Finns det en källa till vatten? Shelter? Om vädret blir dåligt, kommer någon att få honom inför normala schemat?
Hur många människor ombord och rida i stallet?
Var lämnar du ditt please? Finns det en sadelkammaren?
Finns det en toalett för människorna som besöker hästarna?
Om du har en häst släpvagn, kan du parkera den på stabilt?
Vilka åtgärder har den stabil med en smed? Om du har en smed i åtanke för din häst än den stabila hovslagare, du får ta honom / henne att sko hästen?
Vet vård och tandvård är mycket viktiga frågor. Vem är stabil är veterinär? Regelbundna ympning besök inrättas. Finns det en vanlig häst tandläkare? Har stabil användning en filt städning?
Tja, nog redan. Jag har gett dig många tips och några mycket viktiga frågor som bör ställas. På något sätt är den här listan fullständig, så känn dig fri att lägga till och justera listan. När du är klar, kommer du att kunna göra ett informerat val och du föräldrar kommer att vara helt imponerad med dig!
Detta är en annan artikel om hästar, häst vård eller hästtäcke vård av The Old Gray Mare. Ytterligare artiklar av den gamla grå Mare finns på webbplatsen DressYourHorse.

Rumsren för din valp eller vuxen Valp
Topp 10 Dog utbildningsverktyg
Tillbehör du behöver när du adoptera en katt
Hur väl känner du din katt?
Varför är min hund så törstig?
Allt om rasen: Svart Mouth Cur
Tropisk fisk som husdjur
Hur du kan hjälpa din hund ångest
Tips för att hitta din perfekta hund till djurhemmet
Illrar och Aleuterna sjukdom
Kan Dog Training Aggression Orsak Dog?

Leave a Reply