Att handskas med en överstimulerad och försagd katt

Att ha en katt som kan komma över stimuleras snabbt och vända och bita dig kan vara en svår sak att hantera. Eller vad händer om din katt är skygg och nervös och körs varje drag gång någon. Det finns sätt att hjälpa honom eller henne ut, men din katt kanske inte alltid övervinna det.
Det är inget fel med att ha en sådan katt, om du kan hantera det. Var försiktig dock att ha en katt som är lätt överstimulerad eller aggressiv om du ska ha det runt barn, särskilt om de är lätta att rädda.
Jag har två katter: en är avslappnad, älskar människor, och är inte överraskad när hon hör saker. Hon bara princip snoozes, pjäser och umgås oförskräckt. Min andra katt är dock nervös, nyp och rebellerna när han är alltför uttråkad eller känner försummas. När jag försöker att arbeta på min dator och jag inte aktivt petting honom hela tiden när han är på mitt knä, får han arg och går runt min lägenhet krafsar på min TV, datorskärm och fönster. Men han har förbättrats avsevärt hans beteende, men det vidtog åtgärder från min sida också för att hjälpa honom.
Ge din katt uppmärksamhet när han är bra. Ignorera honom när han är illa.
Aldrig skrika åt din katt, speciellt sådana som är nervös. En bra lösning på detta är när din katt är stygg att betona att man inte kommer att ge honom någon uppmärksamhet om han agerar upp. Om ignorera är inte tillräckligt bra och han nafsa på händerna (som min gör) satte honom i ett annat rum och stängde dörren. Men bara göra detta för några minuter. Det kommer att vara tillräckligt lång. Glöm inte om din katt i rummet. I grund och botten det meddelande som du försöker ge din katt är, om du ska vara bitande kall och menar, jag kommer inte att ge dig uppmärksamhet.
I grund och botten är detta en kort tid ut. Det kommer låta honom svalna lite ånga.
Inse Katter Få arg och förbittrad: Ta reda på vad som orsakar deras Grudge
Vissa katter kommer jord din matta kommer vissa knock över saker medan du är borta, och andra kommer att vara mer aggressiva. På baksidan, kan vissa bara ignorera dig. Katter är inte som hundar på detta sätt. Hundar är lite bättre om att vara glad att se dig oavsett vad. Katter blir hämndlysten och även hålla agg.
Om du måste vara borta ett tag på jobbet, se till att din katt har allt han behöver. Var inte rädd för att lämna lite tvätt på golvet. Din doft kommer att påminna dem om att du kommer hem.
Min katt har så mycket byggt upp energi när han ser mig när jag har varit borta i arbete som han inte vet hur man ska vara försiktig. Med en andra katt hjälper eftersom det ger honom någon att umgås med så att han inte tar ut allt på dig. Två katter kan fortfarande orsaka en hel del oreda tillsammans om de kommer in rackartyg.
Nedsmutsning mattan eller dina kläder kanske inte alltid en hämndlysten handling. Du kan behöva undersöka om din katt har en urinvägsinfektion eller något annat hälsoproblem som orsakar detta. De kan försöka berätta något.
Se till att han har något att göra
Katter sover inte hela tiden. Jag svär mina katter är upp alla timmar på dagen, och när ljuset släcks det är då den riktiga festen börjar. Inte automatiskt anta din katt kommer att vara nöjd med en comfy bed. De behöver något att hålla deras uppmärksamhet, annars kommer de att ha alla sorters byggt upp energi och inte vet vad de ska göra med sig själva.
Mina katter gillar stoppade leksaker och bollar. Jag har en kattmynta matta, men jag är noga kattmynta eftersom för mycket kattmynta ibland overstimulates min hankatt och att orsaka honom att vara mer aggressiv. Jag är också försiktig med leksaker med snören och små bitar. Många katter är, i brist på ett bättre ord, dumma med att inte att trassla upp eller få små bitar av sin leksak i munnen.
Kanske är det dags för en andra katt
Detta bör endast användas om du vet inte bara dig ekonomiskt kan hantera en annan katt, men om din livssituation är lämplig. Många lägenheter kan endast en katt. En andra katt har hjälpt släppa en hel del energi ur min hankatt. Nu när han kommer till mig, är allt han vill göra gosa. En annan katt är dubbelt kullen röran, dubbla kostnaden, dubbla problem, men samtidigt vara ett utmärkt komplement.
Jag kan inte föreställa mig saker utan min andra katt. Det har hjälpt lugna nerverna och aggression ut på min hankatt betydligt. De har fortfarande sina territoriella strider, men mitt hem verkar vara en lyckligare hem. Den extra skopa är ett litet pris att betala för all den kärlek hon ger mig andra katt, och speltiden hon ger honom, och alla myser hon ger alla hon möter. Den andra katten hjälpte också lugna den timidness min andra katt.
Nu vad om att försiktiga katt? Han kan alltid vara blyga i viss mån, men du kan hjälpa honom. Det finns många skäl till varför en katt kan vara blyga. Kanske han är vilda och hade mycket lite mänsklig interaktion. Kanske var han lite missbrukas och hade en dålig förflutna. Kanske din katt var Runt och var alltid plockas eller försummas.
Sluta flytta eller hitta sin favorit leksaker för att få under en Flytta
Jag flyttade flera gånger i tre år, och varje gång det innebära påfrestningar på min katt. Han hukade alltid runt den nya lägenheten sniffa sin omgivning när han checkat ut den nya platsen. Att vara stabil på samma plats kommer att hjälpa din katt med tiden lugna ner sig och känner sig mer avslappnad. Eftersom jag alltid flytta eller ta honom till mina föräldrar med mig, såg han kattbur som en ond sak. När han hörde kattbur, eller ens såg mig få mina skor på han skulle springa.
Det har varit en lång tid sedan han gått någonstans, utom till veterinären när han var sjuk och sedan dess har han inte tänka på när jag sätter mina skor på. Han är avslappnad och inte rädd att han kommer att behöva “gå någonstans nya” igen.
Om det inte är möjligt för dig att bo på ett ställe för länge, överväga att ha en filt eller en uppstoppad leksak som din katt gillar, som har hans och din doft på den, att du alltid har för varje steg. För min katt, var det en liten baby storlek filt och en uppstoppad leksak katt som alltid omedelbart anges när vi var på en ny plats. Han hakade omedelbart på dessa poster och det hjälpte honom att känna sig mer hemma.
Din första mål när du släpper din katt från hans katt bärare till det nya hemmet är att packa sina favoritleksaker som gör honom känna sig trygga och hemma.
Använd din insida Voice
Nu vet jag att det inte alltid är möjligt att hålla din plats helt tyst när behöva dammsuga eller använda en mixer, men det finns saker i dig som du kan hålla kontroll över. Jag märkte att någon förhöjd volym min röst gör min katt blir rädd och nervös. Även när han biter, kommer skrika orsaka antingen honom att springa iväg eller bita hårdare eftersom han är rädd.
Han biter aldrig tillräckligt hårt för att bryta huden men jag vet att jag måste fortfarande vara försiktig med honom. Jag använde en annan metod som har hjälpt mig. Jag pratar honom genom den. Om jag skriker jag skulle bara skrämma honom och få honom att förlora en del förtroende med mig. Istället ge honom en chans att sluta med hans humör och använda en mjuk röst. Om detta inte fungerar efter ett tag jag ta till en time-out, men time-outs är i grunden mycket förbi oss nu som han normalt kan talade genom hans humör. Det viktigaste här är att aldrig göra något för att skrämma din skygga katten eftersom den kommer att bryta förtroende, även när han är stygg.
Aldrig någonsin Hit
Att slå en katt är bara inte rätt. Katter är själviska djur för det mesta. Så mycket som jag älskar mina katter, jag tror att detta är sant. De kommer att älska dig, krama och vara ett bra husdjur för dig, ja. Men de har också agg. De får inte ihåg varför de sitter med ett agg mot dig, men de kommer fortfarande. En skygg katt kommer aldrig att komma över sin timidness och en trevlig katt kan bli blyga, om han slås. Om han smutsad på din matta eller om du kommer hem till en krossade vas kommer slå katten gör ingenting. Han kommer har ingen aning varför du slå honom, utan bara se dig som ett hot. Att slå gör bara att timidness och aggression i ditt husdjur.
Associera dig med sin mat
Ringa din kisse att äta när du öppnar en burk mat eller ge dem några klappar på huvudet när deras ätande för att visa att du är den som matar dem kan hjälpa. Om inget annat din blyga katt kommer åtminstone börjar komma ut och letar efter dig när han är hungrig. Vissa katter är mycket territoriella över sin mat, så om din katt morrande medan han äter bara lämna honom vara.
Sitt på sin nivå, ha kul med din katt
Låt din katt också associera dig med roliga och speltid. Hitta en leksak som de kanske gillar, till exempel en stav med en sträng och fjäder och leka med dem. Vissa katter njuta helt enkelt stalking saker under en tidning som du flyttar runt i den. Gör inte många plötsliga rörelser, men flytta tyst med din katt. Även belöna sin speltid med en behandling. Och aldrig underskatta kraften i en mjuk röst, eller ens jama på din katt. Katter älskar när du åtminstone försöka, även om du kanske låter dumt eller kännas konstigt att göra det. Om du känner verkligen konstigt om det, bara göra det när du är ensam med dem. De kommer att börja bygga ett förtroende med er som inte bara deras lekkamrat, men deras vän.
Katter vill bara känna sig bekväm och säker. De är inte som mänsklig lojal som kanske en hund skulle vara. En överstimulerad och nervös (blyga) katt tar mycket tid och tålamod att arbeta med. Den viktigaste nyckeln att komma ihåg är att inte göra något abrupt eller högt som kan skrämma dem och ge dem en hel del uppmärksamhet när de beter sig. Var inte rädd för att prata med din kisse, många samtal tillbaka. Och andra är tystare, men försöker berätta något, behöver du bara lyssna.

De bästa Allergivänliga Hundraser
Hur man blir en yrkesmässig brottare
Aquatic filtersystem-Den viktigaste komponenten att ha i ditt akvarium
Hur du hittar Sällsynta Hundraser
En katt ägare guide till Gingivit behandling och förebyggande
Metoder för avelssvin
Horse Trails
Animal Whispers
Hur du vet om du är redo för en katt
Evigt hem för en furry vän: Att hitta en Pet i Houston, Texas
Roliga dikter: Den osynliga OS – Vinnaren tar allt

Leave a Reply