Att handskas med din hund är kliande hud

Ett antal saker orsakar klåda hos hundar. Loppor är den vanligaste orsaken. Dessutom kan din hund klia på grund av torr hud eller allergier, precis som en människa.
Klåda kan börja med en allergisk reaktion mot en växt eller en bugg bita, och detta är egentligen inte ett problem. Problemet börjar när klåda blir stadigvarande. Hunden repor och förvärrar huden, vilket gör det ännu itchier, vilket orsakar mer repning, vilket orsakar mer klåda, och så vidare. Av denna anledning är det en bra idé att ta itu klåda och kliar så fort du märker det. Det finns ett antal saker du kan göra för att hjälpa.
När du klia, ta du förmodligen ett bad eller dusch direkt. Det är också det första du bör göra för din hund. Ge honom en mild bad i ljummet vatten. Använd en naturlig, icke-irriterande tvål som Dr Bronner s tea tree eller eukalyptus tvål. Dessa tvålar är naturligt medicinerad och fuktgivande. De kommer att bidra till att lugna och kyla huden och stoppa klåda. När du har lathered din bästa vän upp, lämna lödder i cirka fem minuter. Detta kommer att bidra till att lugna klåda och kommer också döda alla loppor som kan lurar om. Var noga med att skölja alla tvål innan tillämpar en särskild skölj för att lugna huden.
Havremjöl har länge varit känt för att vara ett lugnande medel för kliande hud. Du kan göra en hink lugnande sköljvatten genom att fylla en avlagda strumpa eller knähöga strumpor med havregryn och blötläggning den i en hink med varmt vatten. Var noga med att ställa in det i god tid innan du börjar blir Fidos bad redo. Du vill att skölja ha kylts ner till en behaglig, lugnande temperatur innan du häller den över din bästa vän.
När du har din hund sköljas, ta strumpan full av havregryn ur vattnet och tillsätt kallt vatten till hinken vid behov för att göra det till en behaglig temperatur. Häll skölj över din hund, och lämna den på. Skölj inte det.
Handduk torkar din hund, sedan återfuktar huden. Sätt några droppar tea tree olja i handflatan och krama en matsked eller två av aloe vera gel ovanpå det. Blanda upp det genom att gnugga händerna tillsammans, sedan arbeta blandningen i din hund päls ner till huden. Inte får någon runt ögonen som tea tree olja kommer att irritera ögonen. Denna blandning kommer återfukta och medicinera din hunds hud.
Precis som människor kan hundar få säsongsbetonade allergier. När detta händer, kan du ge din hund Benadryl. Var noga med att använda tabletten och inte vätskan. Vätskan smakar bara fruktansvärda och kommer sannolikt att göra din hund sjuk! Du kan ge 1-3 mg Benadryl per pund till en hund. Var noga med att kontrollera doseringen med din veterinär om din hund är mycket liten.
Kliande hud kan också orsakas av en brist på olja i kosten. Det är en bra idé att komplettera din hunds kost med fiskolja. Du kan hälla en matsked om dagen över hans mat eller ge honom kapslar.

The Perfect allergivänliga hundar för personer med Pet allergier eller astma
Bästa Hane i landet
Billigt och enkelt Cat Kostymer för Halloween
Hur mycket är en hane Calico Cat Worth?
Dog Parks i Bradenton, Florida
Hur adoptera en katt
Faran med Dog Munkorg
Var noga med att ställa upp Långtidsvård Arrangemang för ditt husdjur
Horse Trails
Typer av kvalster hos hundar
Ta hand om ditt husdjur nymfparakiter

Leave a Reply