Att handskas med din hund ägo Aggression

Mat och innehav aggression – Om din hund har någonsin morrade åt dig när du har kontaktat eller rört honom medan han äter, tugga ett ben, eller leka med en leksak, kanske du har ett problem besittning angrepp på händerna. Den goda nyheten är att om innehav aggression är den ENDA aggressiv respons din hund har, och han har inga andra ångest-relaterade frågor, kan det ofta gånger fastställas.
Innan vi börjar, hålla två saker i åtanke – den första är att vi pratar om aggression mot människor, inte andra hundar i hushållet. Medan den faktiska striderna inte är lämplig, är det normalt att en hund inte vill dela sina godsaker med andra hundar.
Den andra punkten är att om din hund har någonsin bitit dig, skulle du vara bäst av att läsa den här artikeln och sedan inrätta ett möte med en professionell för att se till att du gör dessa övningar på ett säkert sätt. Om det finns andra beteendeproblem pågår, det skulle vara en annan situation där du skulle vara bäst av att rådfråga en skicklig beteende rådgivare. Följande är en guide för mild aggression, men du vill inte driva lyckan om problemet redan har trappats upp.
De faktiska omständigheterna …
Om du får in i ett slagsmål med din hund över ett objekt – du är inte troligt att vinna. Vårt mål är inte att vinna en strid, men mot-tillstånd hunden och få honom att tro din inställning är en bra sak.
Metoder från ett längre avstånd kommer få en mer extrem respons än metoder från ett kort avstånd. Detta gäller även för strategier raka på kontra slingrande eller i sidled metoder.
Till skillnad från andra kurser, vilket bör vara kort, bör resurser bevakning sessioner längre. Du kommer att ha större framgång med en halv timmes session än du kommer med en fem minuters session.
Ändra skålar, ändra utfodring platser, och ibland förlorar skålen helt och hand utfodring kan alla vara användbara verktyg för att rehabilitera din guarder.
Varje person gör dessa övningar måste börja från början – med andra ord, kan en person inte göra en del arbete och har en annan person plocka upp där personen nummer ett slutade.
Motgångar kan vara förödande för processen, så se till att du höjer ribban långsamt. Vi vill Buster lyckas.
Skålen …
Om Buster gillar att vara ifred när han äter sina måltider, är här en översikt över de övningar du vill arbeta på.
Börja dela skålen. Om du håller den, du underhålla besittning, och även om jag skulle rekommendera inte prata med och inte röra Buster på denna punkt, bör han göra något annat än styvna sin kropp och äter snabbt. (Om förresten, tenderar han att andas sin mat, tillsätt lite vatten och en stor Kong leksak eller något att ta upp plats och sakta ner honom.) Dela skålen för ett par dagar eller ett par veckor – tills Buster kroppsspråk är avslappnad och hans ätande är lite skyndade men inte desperata.
Nu ska vi lägga lycklig, lugn beröm.
Därefter placerar din hand på Buster INNAN du erbjuder skålen och fortsätt beröm medan du lätt röra ryggen eller bakkvartsparter.
Du kommer nu att gå vidare till att hålla en hand på skålen och gungade läckra godsaker i skålen med den andra handen. Gör detta tills du får en glad, förväntansfull reaktion. Du kommer inte att ha fria händer att röra vid honom, men du kan hålla den milda beröm.
Nu ska vi stå upp, sätta Busters skål på marken och kastar godis i skålen från ett säkert avstånd. Se till att skålen är tillräckligt stor … vi kommer inte att ha mycket framgång om du studsar objekt bort av hundens ansikte. När han blir mer bekväm med den här övningen kan du ta ett steg tillbaka som kommer att kräva att du tar ett steg framåt för att kasta behandla honom. Framstegen flera steg tillbaka. Vid det här laget bör han associera ditt lov med goda snacks.
Fortsätt inriktning, variera avstånd och riktning, och varierar graden av godsaker. Och kom ihåg, kan varje ökning har jag gått över (lägga beröm, och sedan lägga till en touch, etc.) ta dagar eller veckor. Inte flytta vidare till nästa nivå tills du har gjort Buster bekväm med den nivå du arbetar på.
Benen …
Precis som med skålen, du kommer att börja dela ben eller leksak. Se till att du börjar med en milt intressant ben … inte Buster favorit objekt. Också tänka på vad godis är bäst att byta ut benet för.
Ge hunden några sekunder för att få en del tuggar i så hårt men glatt säga släppa den och ge honom en sekund att göra det. Om han gör det, belöna. Om han inte gör det, dra ut den ur munnen (se ditt objekt är stor nog för att göra detta) – och belöning! Vid denna punkt, vi vill bara att han tycker att ge upp sina grejer är bra, om han bestämde sig för att göra det på egen hand eller inte. Om du belöna konsekvent, kommer han då självmant släppa efter några försök. När han kommer till denna punkt, kan du börja belöna bara goda dropparna. Om du tar bort eller om han stannar, han blir bara beröm.
När han glatt är släppa och letar efter sin behandling, är du sedan redo att låta honom ha benet. Håll honom i koppel eftersom det första han kommer att göra är chef för kullarna! Du kan behöva muta honom först genom att visa honom behandling, men igen … det är ok. Han kommer att lära sig hur spelet fungerar. Efter några sessioner, kommer han att kasta benet på dig och titta på andra handen!
Du är nu redo att ta ett steg till nästa favorit ben eller leksak och börja om …
Träffar …
Om mat på gatan (eller semi-food-liknande objekt på gatan) är ditt problem, lär Buster att släppa den med ovanstående ben övningar. Med tillräckligt inomhus praktik, förhoppningsvis kommer du att säga släpp den på gatan och han gör det utan att tänka två gånger. Bara vara säker på att ha en välsmakande behandla på dig för de första gångerna eller kommer han snabbt avgöra att han egentligen bara har att släppa den när han spelar inomhus träning spelet.

Hur du lär din hund att komma när kallas
Hur vet jag om ditt husdjur Hundar och katter har artrit
Hur man håller Myror Out of Dog Skålar och Skålar Cat
DO: s och inte göra för föräldraskap din kisse
Stoppa hunden från att skälla
Clydesdales: De vanligaste identifierade Mindre vanliga Horse
The Perfect allergivänliga hundar för personer med Pet allergier eller astma
Tassar och fred i Craig Road Pet Cemetery
Hjälpa till att bygga förtroende i en fruktansvärd hund
Not Quite Tame ännu
Pet Begravningsplatser i området Boston

Leave a Reply