Att anta husdjur

Jag sitter här skriva, med vår nyligen antagna kattunge i mitt knä, och allt skulle vara bra om hon inte hade just fes!
Den nya kattunge, som heter Isis, gick vår familj för en vecka sedan – en oönskad kattunge som antogs från Cats Protection League. Jag anser att det är ett stort privilegium att ta ett djur i vår familj, älskar henne och ge henne ett hem.
Jag är förbluffad över hur många människor där ute som antar en kattunge och sedan, när kattungen växer upp lite, vill sälja den eller ge bort. Det är skrämmande, det är en katt, en hund eller en fågel. Här är några regler som jag tror är bara rättvist:

Gör inte anta något djur om du bor på en plats du äger eller planerar att stanna på lång sikt.

Gör inte anta något djur om du matteringsmedel och kommer sannolikt att flytta lägenheter och kan ha stora svårigheter att hitta en annan hyresvärd som tillåter djur. Det är grymt att anta ett djur och sedan behandla det som en disponibel leksak.

Gör inte anta ett djur om du planerar att flytta utomlands inom de närmaste tio åren. Tänk noga på dina framtida planer, och om du insisterar på att anta, och sedan göra ett åtagande att om du flyttar utomlands, djuren kommer också! Om du planerar att flytta, men ändå vill ett husdjur, överväga att anta en äldre katt, en som sannolikt kommer att försvinna innan du flyttar, och ge honom eller henne några underbara solnedgången år.

Gör inte anta ett djur om du inte har tid för dem.

Ge inte en kattunge eller en hundvalp i julklapp om det inte är dina barn och du har genom den igenom.

Gör inte anta ett djur för dina barn insisterar att djuret är deras ansvar, utan att acceptera sannolikheten att du kommer, någon gång, sluta ta hand om denna husdjur – mata den, ta den på promenader, städa upp efter det etc . Du måste veta att det kan bli ditt ansvar.

Gör inte anta ett djur om du verkligen åtagit sig att ge detta djur ett bra hem.

Gör inte anta på ett infall!

Jag är bestört över varje gång jag läser om oönskade husdjur till salu. Dessa är levande varelser, med känslor. Du behöver bara titta in i ögonen på en övergiven katt eller hund för att se dess smärta. Du behöver bara titta in i ögonen på en kattunge som har hittat ett underbart hem, känna frid och förnöjsamhet som de känner.
Vi har ett ansvar för dem svagare och mindre än oss själva. Vi har ett ansvar att vårda livet i denna värld.

Luxation av armbågen hos hundar
Hur man ger din hund en över disk hosta suppressant
Den sanna historien om en kvinna och en hund Dela en livstid Bond
Är en Hedgehog rätt husdjur för din familj?
Fördelarna med kastrering ditt husdjur kanin
Hur man introducerar din hund till ett barn eller någon annan
Roliga utomhusaktiviteter alla kan njuta med sin hund
Ska jag Anta en katt?
Top Ten Semesterlägenhet Djur
Min söta Snow Dog
Rakitis hos hundar

Leave a Reply