Återuppliva din fågel med HLR

Du kan utföra HLR på en fågel, tro det eller ej. Det kanske inte fungerar på en sjuk fågel, men om ditt husdjur har fått ett trauma som orsakar det att sluta andas, kan HLR vara användbara.
Innan du utför HLR på din fågel du behöver göra några grundläggande bedömningar. Kontrollera fågeln för andning, se till att luftvägarna är klar och lyssna efter ett hjärtslag. Indikerar bröstet eller magen av fågeln den befjädrade bunt andas? Innan du försöker HLR, kontrollera hjärtslag ungefär i mitten av bröstbenet. Antingen sätta örat mot bröstet eller använda ett stetoskop för att kontrollera ljudet av ett hjärtslag. Kontrollera luftstrupen genom att titta in i fågelns näbb. Du kan behöva noggrant flytta tungan så att du kan få en bra titt på halsen.
Du bör starta del räddning andas av HLR om fågeln har ett hjärtslag, men inte visar tecken på andning. Håll dig fågel med huvudet i ena handen och kroppen i den andra. Täck näbb och små hål andas i näbben med dina läppar. Om fågeln är större, täcker lufthålen i näbben med två fingrar innan du utför HLR andning. En liten fågel tar små andetag och en större fågel tar starkare andetag. Titta på magen och bröstet för tecken fågeln andas på egen hand. Fortsätt att kontrollera ett hjärtslag tills du kan få fågeln att mer professionell hjälp.
Skulle fågelns hjärta upphör att slå när som helst under räddning andas, eller om det inte slår när du hittar den, måste du ge den HLR. Sluta inte andas för din fågel. Du måste lägga kompressioner till bröstet av fågeln medan du fortsätter andas. HLR för en fågel kommer att kräva 40-60 kompressioner per minut för att motsvara snabbt hjärtslag av en fågel. Beroende på storleken på din fågel kommer du att använda 1-3 fingrar att tillämpa kompressioner på bröstbenet. Börja med fem andetag och tio kompressioner i HLR innan du kontrollerar hjärtslag och andning igen. Fortsätt sedan med två andetag för varje tio kompressioner, stoppa för att kontrollera andning och hjärtslag per minut. Fortsätta att förvalta HLR på detta sätt tills akut hjälp finns. Om fågeln återupplivar, upphör HLR och sätta fågeln i en varm, trygg, lugn plats och ringa veterinären.
Det är möjligt att administrera HLR till din fågel. Kom ihåg att kontrollera andningen, hjärtslag och tydlig luftvägar innan du börjar HLR. Följa samma regler du skulle för en hund eller en katt i åtanke storleken på din patient. Ring din veterinär så fort du kan.

Viktiga Avancerade Horse Training Tips
Orsaker till leversjukdom hos hundar
Skönheten av små hundar
Afghanhund: En Majestic Dog Breed
Hundarnas Halloween: Säker Engagera din hund i en Halloween fest
C Så snart hästar huvudet är i rätt läge använda din vänstra ben till kö hästen att röra sig.
En titt på en arbetsgrupp Horse Farm
Ta hand om din hund efter en nasal användning
Bästa Hundraser för Män
Att behandla Parvo virus i din valp
Dog Days of Summer: varmt väder Tips för hundägare

Leave a Reply