Återhämtning efter din hunds Ortopedisk förfarande

En ortoped för djur kan vara nöjda med det arbete som de gör vid varje operation. Men betyder det egentligen och vad som är på sinnet hos den kirurg är postoperativ återhämtning. Din hund kan ha den bästa reparationsarbete, är det upp till dig och din hund att se till att det inte på nytt skadad. En främre korsbandsskada lätt kan repareras och kan också lätt igen skadade. Det är därför postoperativ återhämtning efter en större ortopedisk kirurgi är så viktigt. Som ägare måste du förbereda dig och se till att du har ställt tid avsätts för att hjälpa din hund med återvinning och se att han / hon inte skadar sig själva.
Den första veckan kommer att bli den svåraste för dig och hunden. Du kanske ge din hund några fysiskt stöd med en handduk under magen för stöd som hela veckan. Din veterinär kommer vanligtvis vill se dig tillbaka till kliniken för en kontrollera igen avtalad tid i ett par dagar efter operationen för att se snittet läker bra. Ca 2-3 veckor ut från den första operationen, kan en uppsättning av radiogram krävas för att se hur reparationen ser. Vid denna punkt kommer rehabilitering börja. Före detta bör du ha varit kallt komprimera operationsområdet och utföra rörelseomfång att förhindra hårdnande av leden. Nu kommer den del där du kommer att börja mycket korta promenader. Börja gå på mjukare underlag, som sand, för att hjälpa i balans.
Fortsätt att följa din veterinär rekommendationer för rehabilitering och uppföljning röntgenbilder. Du bör ha också fått en detaljerad beskrivning av de återvinnings steg att ta. Se till att du noga följa och inte över-utöva din hund postoperativ återhämtning. Det finns en gräns för vad din hund kan hunden omedelbart efter operationen, och det är ditt jobb att se till att han / hon inte överanstränger sig själv. Förhoppningsvis var din hund inte alltför aktiv under återvinning / rehabilitering fas. Om det var en jämn återhämtning, bör läkningsprocessen har fortskridit utan problem. Det sista en kirurg vill göra skärs i operationsområdet för andra gången att reparera vad de ursprungligen hade gjort. Därför är det absolut nödvändigt att du ser till att din hund är begränsad till ett litet rum där han / hon inte kan springa eller hoppa. Att göra detta kommer att spara stressen av att behöva gå igenom operationen en andra gång.

Hem rättsmedel för din hunds torr kliande hud
Korrekt Dog Park Etikett
Hur du hittar Sällsynta Hundraser
Dog Agility Training Tips för nybörjare
Behöver din hund en Hjärtmask piller?
Förbered valp för första Grooming Tidig
Introduktion av andra katt till familjen
Skäl att inte ta din hund att arbeta
Spara pengar genom att hålla din katt frisk
Gör din egen ekologiska hundkex
Hur man håller Kitty från klösa

Leave a Reply