Är hunduppfödning grym?

Det uppskattas att hundar har varit domesticerade i cirka 15.000 år. Ända sedan domesticering har människan varit manipulera reproduktionsprocessen i ett försök att framhäva olika beteendemönster och fysiska egenskaper, vilket skapar renrasiga hundar. Detta har orsakat människans bästa vän att bli den mest förvandlats mark däggdjur som finns. Frågan är, vi är grym mot denna typ och lojala varelser genom att tillåta och / eller uppmuntra avel att fortsätta som vi är?
Människor vill vissa hundraser av många olika skäl. Vissa väljer en hundras för status eller önskemål om att äga en viss typ. Prestanda eller visa hundar är ganska populära som arbetar hundar som polis, jakt, fågelskådning, boskap eller får vallning raser. Vad vi skapar genom att önska dessa raser är en tillgång och efterfrågan. Många människor hundar enbart för den finansiella aspekten, där hundarna blir en produkt. Tyvärr överstiger utbudet långt efterfrågan.
Vad många uppfödare inte kan acceptera eller erkänna är att vi har inavlad dessa djur till den punkt där fysiska avvikelser är vanliga. Ta till exempel labradorer som är benägna att utveckla ett tillstånd som kallas Dysplasi tidiga degeneration av höften sker, taxar som är benägna att ha allvarliga ryggproblem eller Cavalier King Charles Spaniel rasen där 50 procent av hundarna dör efter fem års ålder och nästan alla dör efter ålder tio från mitralisklaffen sjukdom i hjärtat. Varje ras har sin egen lista över troliga hälsofrågor.
Argumentet kan göras att det tar en viss hundras för att utföra en specifik tull. Till exempel, för att vara ett får eller nötkreatur Herder, en viss personlighet eller kroppstyp kan fungera bättre för jobbet av vallning. Däremot skulle många blandraser fylla dessa krav, liksom, och kanske till och med bättre med mindre hälsorisker.
En önskan att ha en renrasig hund av något slag har lett till framgång för något grymma och avskyvärda, valp fabriker. En valp kvarn är precis vad det låter som, en plats där valpar är massproducerade. Valp fabriker inte ofta öppet erkänna vad de är. De kommer att kalla sig uppfödare eller kommersiella uppfödare. De annonserar ofta över Internet eller med tidningsannonser som om de vore en individ eller liten uppfödare. De vet att du förmodligen inte skulle köpa från dem om du var medveten om deras metoder. Djuraffärer levereras vanligen med hundar från valp fabriker. För att få in en vinst här valp fabriker klippa ofta hörn. Hundarna hålls under fruktansvärda förhållanden, ofta står i sina egna avföring eller i små trådburar för att avföring att falla igenom på golvet. Hundarna föds om och om igen tills de inte längre kan producera och sedan kasseras. Även de mer ansvarsfulla valp fabriker som håller kennlar rena och ge mat och vatten konsekvent ger inte den kärlek och uppmärksamhet som dessa varelser behöver.
I mars 2009 Humane Society i USA bidragit till en räddning av 350 hundar från en valp kvarn i Paris, Arkansas. Hundarna drogs från de små ovårdade burar de hade bott i. Några hade tydligen aldrig varit utanför sin bur. Många av dem hade allvarliga hälsoproblem såsom obehandlade infektioner och öppna sår. Situationer som denna aldrig bör tillåtas, är denna typ av grymhet oacceptabelt. Hundar är sällskapsdjur. De är mycket sociala och behöver kärlek, det är vad vi har skapat dem vara.
Det finns också små uppfödare eller den person som säger, jag vill bara min hund ha en kull skulle valparna vara så söt. Dessa människor förmodligen verkligen älskar sina hundar och ta väl hand om dem. Det finns dock ett problem med denna tankeprocess. Varje valp som föds tar en home away från en befintlig hund i nöd. De djurhem i vårt land är fullmatat med hemlösa och övergivna hundar som förtjänar att bli älskad och omhändertagen. Fyra till fem miljoner djur avlivas i skyddsrum varje år, det vill säga cirka 11.000 djur som dör varje dag! Dessa siffror inkluderar inte de många hundar som är förirrar eller kanske har hem men är allvarligt missbrukas.
Så var förvärvar vi den perfekta vovve match för oss utan att bidra till problemet med avel? Det första valet skulle vara från ett härbärge. De flesta skyddsrum kommer att intervjua de framtida ägarna, bidra till att matcha personlighet och livsstil, se till att din nya husdjur har rätt vård och har kastrerade och kastrerade. Jag tror att vi har alla hört kampanjer om behovet av att ha husdjur kastrerade och kastrerade. De flesta skyddsrum kommer även gå så långt som att hjälpa till med alla nödvändig utbildning. Om du är fast beslutna att äga en renrasig hund, kontrollera in i skyddsrum över hela USA först. Cirka 20 procent av de hemlösa hundarna i skyddsrum är renrasiga. Om det inte fungerar kan du hitta räddningsorganisationer på internet för nästan alla raser.
Blandade raser har fördelar som de flesta inte inser. De hälsoproblem är ett mindre problem. Beteendeproblem kan minimeras också. Ett härbärge arbetstagare kan umgås med en hund och har en mycket god uppfattning om den individuella personlighet. De behöver inte vara en renrasig hund att bedöma beteendemässiga egenskaper.
Vi kan hjälpa till att stoppa de oetiska valp fabriker och oansvariga små uppfödare. Om vi ​​slutar köpa produkten kan vi sätta dem i konkurs. Utan ekonomisk vinning av valp fabriker skulle bli obefintlig. Den lilla uppfödare skulle inte lyckas heller.
Låt oss återkomma till frågan. Är hunden avel grym? Svaret är helt klart ja. Vår hund populationer är utom kontroll. En del av detta beror på vår själviskhet som människor och vissa på grund av okunskap eller ansvarslöshet. Hur som helst, det finns ingen väg runt det, det finns fler hundar i världen än vad vi kan ta hand om. Med befolkningen vad det är, är varje hund föds en annan hund någonstans som kommer att drabbas försummelse eller kan dödas. Det finns ett mycket enkelt sätt att stoppa grymhet som finns för hundar i vår värld idag. Stoppa möjlighet överbefolkning!
Referenser
Best Friends-Vanliga frågor om Puppy Mills, dras från Bestfriends.org April 2009
Humane Society i USA-(23 mar 2009) The Humane Society i USA hjälper till Rescue på nästan 400 Hundar från Arkansas valp kvarn och köpa en valp, hämtas från Humanesociety.org i april 2009
Archie Bland, (20 Aug 2008) Den stora frågan, Är uppfödning av stamtavla hundar som leder till grymma abnormalties, hämtas från PETA.org i april 2009?
Awareness Day One Day One Voice (2008) Puppy Mill Information hämtas från awarenessday.org i april 2009

Anser att dessa saker innan du tar hund att arbeta
Förlora en Pet: en god vän går vidare
Allt om rasen: Prazsky Krysarik
Pedi-Paws: Pet Nail Trimmer
Tennessee generalförsamling anser Bill att reglera Puppy Mills
Hur man tar bort loppor från en matta
Alternativa sätt att hantera Kanin Avfall
Den dalmatiska Breed
En titt på Working elefanter
Bistå med Avlivning av hundar i ett djurhem
Allt om rasen: Chihuahua

Leave a Reply