Är en hund rätt för mig?

På en given dag i veckan, kan du gå till den lokala humana samhället eller ASPCA och se många djur som inte längre ville. Några av dessa stackars djur har fått hem för åratal och eftersom de fick gamla och är nu svåra att ta hand om, gav sina ägare dem snarare än att vara där för sina husdjur senaste dagarna. Andra är fortfarande ung, gjorde sina ägare inte göra ordentlig forskning innan de fick en valp och när de insåg arbetet gav de upp dem. Katter är också där, och många människor vill ha en söt och gosig kattunge, men inte en självständig katt.
Det enda sättet att ändra det är för människor att göra forskningen innan det blir ett husdjur. Denna artikel kommer att fokusera på hundar och forskning som behöver göras på dem.
Här är en lista över frågor som du måste ha svarat innan du får ett husdjur.

Kommer detta djur vara en del av min familj?
Är jag villig att ta sig tid att träna denna hund i lydnad, internutbildning och jag tålamod nog för detta?
Hur stor är den här hunden kommer att få och jag har det utrymme som krävs?
Kan jag råd med veterinär räkningar?
Kan jag behålla detta djur ordentligt tränas?
Har jag det utrymme som denna hund kommer att behöva?
Kommer jag att kunna ge hunden massor av kärlek och uppmärksamhet?
Kommer jag att få rätt mat för den här hunden?
Om jag går bort, har jag någon som kan ta hand om mitt husdjur?
Om denna hund blir sjuk, kan jag råd att ta hand om honom, och jag kan åta sig honom även när han är äldre och behövande?

Om något av dessa svar är inte när du gör din forskning, är att husdjur inte för dig. Valpar är söta och gosiga. De är lurviga, energisk och älskvärd. Vem skulle inte ha en? Men valpar är en hel del arbete! De behöver utbildning, de behöver uppmärksamhet, och de behöver kärlek. De tuggar på saker när de tänder, de har olyckor och de är mycket rörigt. Vissa valpar, som Saint Bernards, tyska Shepards och grand danois, växa till att bli mycket stora. Se till att du kan ta emot ett djur som storleken är mycket viktig.
Vara säker på att du forskning alla möjliga hälsoproblem som följer med hundras du planerar att anta. Många mindre hundar, som shitzus får örat och ögoninfektioner. Större hundar kan få svälla och gemensamma frågor. Var beredd på att ta hand om din hund om de blir sjuka. Mindre hundar lever långa liv, och behöver mycket omsorg som de gamla. Större hundar behöver lika mycket vård när de blir äldre, men livslängden är inte så lång.
Det är mycket viktigt att du tar hand om ditt husdjur, de är lojala och kärleksfulla, och de förtjänar samma i gengäld. Det är orättvist att du hunden, och din familj att anta ett husdjur som du inte är beredd att ta hand om tills deras liv är över. Vänligen gör din forskning, och inte göra en impulsiv beslut utan att vara redo för allt som kommer tillsammans med köp av ett nytt husdjur.

Vad är en bakgård uppfödare?
Friska Care Tips för äldre hundar
Minnas My Dog Jiggers
Vad är din katt säger till dig?
Virka Mönster: Leksaker för husdjur
Återvunnet Bottle Cap Pet Tag för din hund eller katt
Sunshine
Allt om rasen: Puerto Rican Mastiff
Att hålla och underhålla Goldfish
Evolutionära historia Växtplankton
Stoppa hunden från att skälla

Leave a Reply