Är du redo att bli ett husdjur förälder?

Innan du svara på den annons i tidningen ger bort en gratis valp eller kattunge du verkligen behöver ställa dig själv några frågor. Vet du hur man blir en bra sällskapsdjur ägare? Har du tid, pengar och energi för att dra bort vara en riktigt bra husdjur förälder? Nu är jag inte antyder att du måste vara perfekt, men enligt Humane Society of America 6.000.000-8.000.000 oönskade djur hamnar i skyddsrum. Över hälften av dessa djur förstörs. Ja, 3-4.000.000 hundar och katter dödas varje år många eftersom deras ägare helt enkelt inte vet vad de hade att komma in.
Tänk på kostnaden för även de mest grundläggande hälsovård. Vaccinationer krävs enligt lag för katter och hundar och när de är unga de behöver flera. Även äldre husdjur behöver förebyggande läkemedel för loppor och hjärtmask. Det kan bli riktigt dyrt. Alla husdjur särskilt när de åldras utvecklar kroniska eller terminal sjukdomar. Dessa är den tid som svåra beslut och hög veterinär räkningen kommer att vara en realitet.
Kostnaden för spaying och kastrering ett husdjur kan vara mycket för vissa människor, men kostnaden för att inte göra kan göra dig en av dem som skickar en frisk valp eller kattunge till sin död. Har du verkligen tillräckligt med vänner och familj för att bli av den kullen av oönskade kattungar? Om svaret är nej, och du kommer inte spendera ett par hundra dollar för att fixa ditt husdjur bör du överväga att inte få en. Det finns alternativ naturligtvis om du antar för ett härbärge de vanligen ger dig en fast djur eller kräva att du fixa djuret innan du anta dem. Det är lite billigare här sättet, men det kan fortfarande vara en stor investering för en bra många människor.
Jag du bara ska hålla en eller två hundar eller katter då skulle jag överväga sällskapsdjur försäkring om du har de diskretionära medel för att göra detta. Du måste titta noga på vad som är omslag och vad som inte är det. Du måste också komma ihåg att bära någon ansvarsförsäkring om du har en hund på grund av risken för att bli stämd i händelse av en hund biter. Försäkringskostnader måste beaktas att tänka på den totala kostnaden för att äga en katt eller hund. Bestäm om du verkligen har råd sällskapsdjur föräldern engagemang.
Slutligen överväga om du har tid för ett husdjur. En hund eller katt som du sannolikt kommer att ha mer än ett decennium är inte en nyhet. De lever andas varelser som behöver kärlek och uppmärksamhet och motion. Om du arbetar fjorton timmar om dagen som du sannolikt kommer att vara upp till uppmärksamma ditt husdjur eller gå dem. Doggie eller Pet dagis är ett alternativ, men varför har ett husdjur vars företag du kan inte njuta. Det värsta man kan göra med en ung hund är undergång honom till liv i en låda med en ägare som är SKRANGLIG när de kommer hem.
Om du älskar djur men kan verkligen inte ge en kvalitet hem för ett överväga volontärarbete några timmar i månaden för att göra livet för de kvinnojour husdjur bättre. Du kommer att möta ditt behov av att interagera med hundar och katt och umgås dem för deras framtida adoptivhemmen.
Källor
Information om Pet befolkningen i skyddsrum från
Information om Pet Insurance från

Fyra Naturliga Flea Killers för din katt
Hjälpa till att bygga förtroende i en fruktansvärd hund
3 Saker att tänka på innan få ett husdjur
Frågor att ställa till uppfödare innan de köper en valp
Grundläggande kungspyton Avel Tips
Hur man gör krisplaner för ditt husdjur
6 Fisk bör du aldrig sätta i din akvarium
När Älg falla från himlen
Illrar och Aleuterna sjukdom
Vad är Pyothorax i Cats?
Doggy DNA-tester – Hur exakt är dessa?

Leave a Reply