Är din Råtta mycket nervös av dig? Gör henne Confident

Om du vill att din råtta att lita på och känner dig bekväm i din närvaro, måste du först veta hur man ska hantera råttor. Om du har köpt en ny råtta, och en uppfödare eller PET-centrum representant har ännu inte hanterat henne, kan hon vara nervös runt människor. Men håll fast. Det är fortfarande möjligt att få din råtta förtroende. Du behöver bara att låta henne vänja sin omgivning.
Eftersom ditt hem är ny, ge din råtta lite tid att anpassa sig till sin nya miljö. Många råttor har möjlighet att omedelbart anpassa sitt nya hem, fortfarande, andra kan ta lite längre tid. Ge din råtta en speciell gömställe där hon kan få lite tid borta från människor. Ta dig tid att prata med henne medan hon är i sin bur. Försök att undvika att mata henne genom gallret i buren, som hon kan bita. Istället låta henne få bekväm och närma dig på egen hand. Bara ge henne tid att få bekväm.
För att uppmuntra henne att komma till dig, läsa för henne. Om hon närmar dig, låta henne lukta boken och allt annat hon verkar intresserad Även om det inte kommer att vara omedelbar, kan hon ha så småningom mod att sniffa och bekanta sig med sitt nya hem. För att stärka sin goda uppförande, har några godsaker till hands att mata henne, om hon på något sätt förvarar modet att klättra upp i knät. Försiktigt mata henne behandling när hon får i knäet, och få henne att känna till mods genom att klappa henne och tala mjukt. Allteftersom tiden går kommer hon att verka mer bekväm i knät. Hon kommer att se dig som en källa till trygghet.
Att knyta an till den nya råttan, måste du skapa en relation med henne. Så småningom kommer hon se dig som en källa till trygghet. Till en början kan det vara skrämmande för henne att se händerna närma sig henne. Närma sig henne bakifrån när plocka upp henne, så hon vet din beröring kommer att ge henne en känsla av trygghet. Lämna aldrig hennes matskål tom. Istället hålla det lager med mat för henne att äta när du kommer tillbaka henne till buren. Hon kommer att börja räkna det finns mat när du sätter henne i hennes bur och kommer att associera dig med positiva saker. Men detta kommer inte att vara omedelbar. Jag har två hanråttor, Ringo och Billy. De är underbara, och innan jag fick dem, de var inte vana att en människas beröring. För fyra månader har jag satt med dem, försöker vinna deras förtroende. De var så småningom bekväm nog att lita på mig.
Detta tog mycket längre tid än det normalt gör att råttor vänja dig. Du kan oftast få en råtta att lita på dig i en kortare tid. Nu mina råttor njuta magen gnuggar och jaga min hand fram och tillbaka. De slickar också mitt hår. Bara ha tålamod, du kan skapa förtroende över tiden. Men gör ditt bästa för att inte göra några höga ljud, och ryckiga rörelser är bäst undvikas. Råttor kan göra stor sällskapsdjur om du tar dig tid att bekanta sig med sin omgivning. Föreställ dig hur skrämmande det kan vara när du är en råtta. Om din råtta inte används för att hålls eller har varit föremål för missbruk, ger du dem en andra chans i livet. Med tiden kommer han litar på dig.

Ferret: Är det rätt husdjur för dig?
Poodles – den mest intelligenta av alla raser
Illrar som husdjur
Utbildning en hund att vänta på kommando att hoppa in bil: enkla tekniker
Dog Themed gåvor
Hantering av fästingar och taggar i hundens Pad
Enkla sätt att bli av med en Doggy lukt på en hund
Komma till rätta med Koi Avel
Förlora en Pet: en god vän går vidare
Curb din hund! Vad det nu betyder
Tre platser i och runt Knox County Tennessee att adoptera en katt i juni

Leave a Reply