Är din hunds tuggleksaker säkert?

Du vet hur din hund kommer att riva i dessa nya tuggleksaker. Frågan är vilken hund leksaker är säkra och som kan vara skadligt för din hund eller valp.
Den första säkerhetskontroll är att se till att små delar som kan tuggas bort leksaken är inte små, skadliga objekt som kan sväljas. Vissa hund tuggleksaker är gjorda för att tuggas och sväljas, dessa är oftast rawhide, ben eller tänder rengöring godis. Var noga med att kontrollera ingredienserna innan du ger dem till din hund.
När du köper konstgjorda tuggleksaker väljer hård nylon eller knutar av tjockt rep istället för gummi. Dessa kan inte vara lätt slits sönder och förtäring. Om strängen av repet slits bort och svalde de kommer helt enkelt att passera genom matsmältningssystemet.
Tugga leksaker av hårt, slitstarkt gummi som utformats speciellt för slitage av hundar är roliga för hundar att leka med. Det viktiga är att kontrollera gummi. Se till att objektet är hållbara. Du kan hitta en tugga tor på dollar store, men det är inte troligt att pågå en dag. Spendera lite mer pengar på en tugga leksak från din lokala djuraffär och du kommer att ha en säker produkt som inte kommer att slitas ut. I det långa loppet kommer du att spara pengar eftersom du inte behöver fortsätta att köpa en billig leksak gummi spela om och om igen. Billiga gummi som slits sönder lätt kan sväljas. Detta kan leda till ett hinder i din hund matsmältningssystemet.
Du kanske tror att det är en särskild behandling för att ge din hund kokta ben, men motstå frestelsen. Kokta ben splittras och splittras i hundratals små, vassa partiklar. Det finns två faror med detta. Ett, kan din hund kvävas på partiklarna, och två kan dessa bitar skada din hunds mag-tarmkanalen utan att du ens veta om det.
Det är nog sunt förnuft, om du har ägt en hund under en längre tid men undvik skum bollar och grejer plysch leksaker. Skum kommer strimla sönder orsakar en stor oreda, men ännu viktigare bitarna kan sväljas av din hund. Plysch leksak kommer att slitas sönder snabbare än du kan säga, är Bob din farbror. Titta speciellt för bitar som kan orsaka kvävning eller obstruktion, precis som du gör för dina barn.
Tugga är en naturlig del av en valp liv och hundar fortsätter att tugga hela livet. Tillhandahålla säkra tuggleksaker kan gynna din hunds hälsa och förebygga honom eller henne från att svälja något som kan visa sig livshotande om det blir in i deras tarm. Oftast är den enda lösningen för detta akut kirurgi.
Spara din hund och dig själv smärtan och krångel genom att betala stor uppmärksamhet åt valpen tuggleksaker så att de är säkra för din hund.

Fullblod på banan
Värdiga Pet Tjänster: en begravning hemma för husdjur
Uremi hos hundar
Dog Breed DNA-test av DDC: veterinär identifiera för ditt husdjur
Anledningar till att äga en katt
Afghanhund: En Majestic Dog Breed
Utbildning familjens hund: Dog beteendeproblem: Topp 10 skäl Familjer orsakar dem
Raising Koi fisk
Hur man korrekt Rengör en Guinea Pig Cage
I svåra tider Adoptera en hund eller katt i ditt hem
Tips för att hämta hem din nya Parrot

Leave a Reply