Aquatic filtersystem-Den viktigaste komponenten att ha i ditt akvarium

Varje vattenlevande sällskapsdjur ägare vet att den viktigaste delen av att ha ett akvarium är filtreringssystem. Det är en nödvändighet att ha för att upprätthålla en balanserad miljö för dina fiskar (er). Vad filtreringen gör är filtret ut alla tillsatta kemikalier och föroreningar som finns inuti våra kranvatten och renar vattnet så att det är säkert för dina fiskar.
Mekaniska filtersystem
Det finns tre olika typer av filtersystem: mekaniska, kemiska och biologiska. Skillnaden mellan dessa tre typer av filtreringssystem kommer att diskuteras i denna artikel, så att du kan välja vilken som passar ditt akvarium bäst.
Det sätt mekanisk filtrering fungerar är att den fångar all smuts och främmande föremål som kan komma in i tanken vatten och filtrerar bort endast rent vatten. Filtret kan antingen vara poröst, liknande en svampliknande typ av material, eller det kan vara fibrösa-som ett stycke ostduk. Den mekaniska delen av underhåll av din mekaniskt filter är när den behöver rengöras eller ersättas med ett nytt filter, som vanligtvis rekommenderas från varje 2 veckor till upp till 90 dagar, beroende på vilken typ av filter du använder för ditt akvarium.
Kemisk filtersystem
Annan typ av filtreringssystem är en kemisk filtreringssystem. Kemisk filtrering fungerar genom att tillämpa aktivt kol för att balansera ut den kemiska sammansättningen av det vatten som strömmar in i akvariet. Det behöver inte nödvändigtvis filtrera bort friflytande partiklar eller smuts, som ett mekaniskt filter skulle göra, men det fälla de mest fysiskt minut storlek kemiska partiklar flyter omkring i din tank vatten. Du kommer att finna att det finns många populära filter på marknaden som kombinerar de två (mekaniska och kemiska) typer av filter tillsammans. Kolfilter också falla under den kemiska Kategori, eftersom det uppgift är att filtrera bort föroreningar i syfte att producera kristallklart vatten. Det rekommenderas emellertid att inte förlita sig på bara kolfiltret utan kolfiltret, och vice versa. Båda kemiska filter bör användas tillsammans med varandra.
Biologiska filtreringssystem
Den tredje och sista typen av filtreringssystem som är också perfekt för att behålla ditt akvarium är en biologisk filtrering system. Vetenskapen om biofiltrering fungerar genom att ta bort alla främmande partiklar från akvarievattnet. Det bygger på de naturliga, biologiska bakterier och kemiska från fisken, för att upprätthålla en hälsosam miljö. Biofiltret bort radikala kemikalier och föroreningar såsom: ammoniak, nitrat och skadliga bakterier. Det har dock bevara friska ammoniak, nitrat och bakterier.
Det finns olika system för cirkulerande akvarievattnet genom ditt filtreringssystem. Några populära upplagor system kan omfatta dessa typer: intern, extern och under-grus system. Dessa är alla säkra att använda med din filtreringssystem, oavsett om du använder den interna eller externa typ.
Vikten av att ha en pålitlig filtreringssystem i ditt akvarium kan inte nog betonas, att det är ett ansvar och nödvändighet för akvariet ägaren skall ha, för att bibehålla en hälsosam livsmiljö för fiskar att trivas i. Att inte ha en på plats kan resultera i, högre fiskdöd, dålig lukt och mycket begränsad syretillförsel. Rådfråga en vattenlevande expert på din lokala djuraffären eller online.

Spara pengar genom att Vårda din hund hemma
Hur man gör krisplaner för ditt husdjur
O Ancient Dome
Sluta din hund från att äta smuts
Konsten och steg för att skriva en meningsfull brev till mamma på Mors dag
Hur man har en hälsosam Sötvattenfisk
Hur du gör din katt sova på natten
Internutbildning din katt
Hålla husdjur Säker
Declawing leder till beteendeproblem och andra frågor i Kattdjur
Hur man handskas med ett husdjur som har varit “skunked”

Leave a Reply